Snap
  • Mama
  • zwanger
  • thuiswerken
  • lockdown
  • Thuisschool

Thuis aan school, hoe gaat dat bij jullie?

36 weken zwanger, stijf van de hormonen en iedereen (weer) thuis aan het werk. Die combi valt soms niet mee. Zeker nu het erop lijkt dat deze situatie na 19 januari nog wel even wat langer gaat duren.

Alles doen ze samen die twee van ons: spelen, chillen, ruziën en nu dus ook allebei samen thuis aan hun schoolwerk. Vesper wordt bijna 4 en gaat dus binnenkort pas naar school, maar alles wat haar grote broer Finn van 11 doet, wil zij natuurlijk ook🥰.

Fijn voor Finn wel die steun van zijn zusje, want 't gaat niet altijd even gemakkelijk dat schoolwerk thuis. Want; "hoezo moet ik thuis zo lang aan school werken en hoezo mag ik niet (eerder) spelen of gamen?" Zelf alles goed plannen is nog geen vanzelfsprekend iets. En dan is ook nog eens je vervelende hoogzwangere moeder nu opeens je strenge juf.

Daar zit natuurlijk niemand op te wachten😅  Kortom, veel gezelligheid maar ook echt wel balen, vermoeidheid, hormonen, tranen, discussie, rommel en irritaties: allemaal dagelijks terugkerende elementen van het thuis zijn en thuiswerken met z'n allen op niet veel vierkante meters. 

Hoe gaat dat bij jullie? Hoe houd je iedereen gemotiveerd, blijft het gezellig en voorkom je elke dag hetzelfde gedoe en discussie? 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij lovebeingpetite?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.