Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • tweeling
  • vakantie
  • activiteiten

Things to do in je herfstvakantie!!

In het deel van het mooie Nederland waar wij wonen is de herfstvakantie alweer voorbij. Voor andere delen komt het nog... wij hebben zelf nog geen herfstvakantie aangezien de heren nog niet naar school gaan. (God bless me dat ze nog niet naar school gaan, God blessed me wat minder met geen vrije dagen. Haha. Ik zie overal papa's en mama's om me heen doe geen flauw idee hebben hoe ze hun kroost blij en bezig kunnen houden, en dan werkt dat corona gebeuren al helemaal niet voor relaxed dingen doen. Hier een soort van tips van ons. Creatief mens dat ik ben.haha.Ik hoop dat je er iets aan hebt.

☆huishouding. Zelf ben ik geen fan van huishoudelijke werkzaamheden. Ik probeer (nu de heren het nog leuk vinden) er alles uit te halen wat erin zit. Uiteindelijk hoef ik minder te doen en de jongens voelen zich nodig en behulpzaam. Win win. Stofzuigen staat op 1. Ver vooruit de rest meest favoriete klus. Zo gauw Henry (zie vorige blog) weer in de kast moet is het janken geblazen. Dus, uit ervaring haal ik Henry pas als laatste uit de kast. Dan kunnen de heren heel fijn samen stofzuigen. De heren helpen ook erg graag met de was. Dan gaan zij lekker sokken ofzo sorteren. Dikke prima.  Van een poetsdoekzijn ze ook niet vies.(zonder chemische toevoegingen.) Boodschappen doen doen we niet meer samen dankzij corona. Dus mogen de heren als wij thuis zijn met de boodschappen, fijn de boel gaan sorteren.(behalve de eieren.) Buiten een beetje vegen en gedoe vinden ze ook het einde. Je zou denken dat dit gedeelte tot nu toe geen fuck aan is maar niets is minder waar. Onze heren zijn (nóg) dol op deze klusjes. Voor hun is dat hetzelfde als voor mij met een mojito op het strand. 

☆Naar het bos. In de herfstvakantie. Natuurlijk!! Let op mensen. In de meeste gevallen zijn de bossen groot genoeg om op afstand te gaan lopen van andere mensen. Dus, zie je drukte?  Ga lekker een paar 100 meter of wat nodig mag zijn, verderop kijken of daar meer ruimte is. Tenminste, zo doen wij dat eigenlijk altijd. Neem is een keer een boekje mee of zoiets om te zien welke dieren, bomen,  planten, insecten en paddestoelen je nou tegenkomt.  Volgend jaar kunnen wij weleens een echte herfsttafel gaan maken. Momenteel belanden die prachtige gekleurde blaadjes in 1000 stukken overal. Vooral in huis of auto. Dat is natuurlijk weer een uitnodiging voor Henry. 

☆speeltuin. De speeltuin behandelen we hetzelfde als het bos. We kijken eerst hoe druk het is. Gelukkig kunnen de heren dat zelf al inschatten. Als het druk is roepen ze al "andere speeltuin"!. Nou, top dat scheelt onnodig drama. Als het geregend heeft (Wat vrij normaal is in deze periode) dan neem ik een oude handdoek mee om de toestellen een beetje te drogen. 

Dit waren enkele opties die iedereen wel kent. Dus... nu laat ik mn creativiteit stromen...... haha!

Soms.... heel soms.... ben je te snel met dingen weggooien. Bewaar ze even om te bedenken of het echt weg kan. Ons uitgeleefde niet uitgeslapen lijf was een nieuw bed nodig. Heel mooi. Dus hadden we een mega boxspring matras over. Onze apen zijn dol op stunten en beuken. We hadden bedacht turnmatten voor ze te kopen. Toen kwam mijn idee. We gebruiken gewoon dat oude grote ding! Hij veert ontzettend goed! Dus, dat ding in de slaapkamer van de jongens en gaan. Nou, dit is echt een grandioos idee. Ze gaan al koprollen. Haha. Handstand moet je ze een beetje mee helpen. Ook erg funny,  hun reactie als je zelf gaat koprollen. (Jaaaa,  dit fitte lijf kan nog steeds koprollen. Wel was het heel eng de 1e keer,haha!.) Tip van de dag.  Zet ook een matras tegen de muur. Kunnen ze daar ongestoord tegenaan beuken. Want gebeukt word er. Dankzij dit alles kwamen we bij de andere creatieve uitspatting. Dankzij ons nieuwe matras waren we een mega lange doos rijker.  De meeste hier kennen vast paw patrol wel. Nu zitten de jongens al een tijd te zeuren om een uitkijktoren. Maar ja, ze zijn met zn 2en en kunnen niet heel goed delen. Word een beetje een kostenplaatje. Dus wat had ik bedacht. We gaan zelf een uitkijktoren maken!! Hoe vet is dit?? Ik vind dozen sowieso geweldig. Onze heren ook. Wat je ervan kan maken. Van boten tot auto's! Helemaal geweldig. En als kersje op de taart. Ga die dozen lekker verven! In de schuur ofzo.

☆making the band. Onze heren zijn ontzettend muzikaal! Zelf ben ik ook dol op muziek maken. Dat scheelt. Vaak maken we samen muziek. Jay jay de gitaar, jax de xylofoon.  Mama zingen en soms de gitaar. En de heren zingen. Gezellige boel. Laatst hebben de heren zelf een liedje gemaakt. "Meloen meloen. Wat ben jij lekker. Meloen meloen wat ben je zoet. Meloen meloen, jij bent rood vanbinnen met pitjes.". Haha. Zij hebben plezier en ik lig dubbel gevouwen van die fantasie. 

☆dansen. Weinig aan toe te voegen. Ga gewoon dansen. Altijd leuk!

☆sporten. Ik ben er niet dol op maar de heren wel. De heren planken met ons mee en zitten driftig op te drukken als papa dat doet. Te lief om naar te kijken. Samen rennen ze door het huis. Wie het snelste van de wereld is. 

Dit is een kleine greep van activiteiten die je kunt doen. Gelukkig voor mij vind ik dit leuk en ben ik redelijk creatief. En dan vraag jij je af? Gaat dit allemaal leuk samen, in harmony? Nou. Nee. Haha! Die gitaar beland vaak tegen iemands hoofd. Samen doen met Henry loopt vaak op het eind tot een waar krijsconcert omdat dat delen toch wel een dingetje is. Soms wil iemand gewoon niets. En soms krijg je een dikke bek. Ja ja, je hebt toch te maken met mini mensjes inclusief karakter, meningen én persoonlijkheden. Bovenal. Probeer het lollig te houden. Ook voor jezelf. 

Ik ben benieuwd of je ideeën opgedaan hebt? Later een keer een soort compilatie filmpje van onze activiteiten.  Veel plezier!

Liefs Miranda 

3 jaar geleden

Super lief! Dankjewel!!🙏🙏

3 jaar geleden

Leuke tips!

3 jaar geleden

🤣🤣 dat gaat redelijk. Tot ik tot mn grote verdriet al die mondkapjes op straat zie liggen.. zo vervelend.

3 jaar geleden

Hoi Miranda, je weet het wel weer aardig te vertellen. Ik ben niet zo creatief, dus allang blij dat ik ze niet meer hoef bezig te houden. Maar zo te zien gaat het jullie heel goed, alleen je temperament bij eindeloze mondkapjesarme overtreders en klevers, hoe gaat het daar mee? ik had vorige week flinke ruzie met eentje. Bleef maar achter me plakken. Doet dat nu niet meer. Groetjes. 😂