Snap
  • vrouwenlichaam
  • moeder
  • striae
  • Zwangerschapskwaaltjes

'the photographer'

De mooiste beelden als herinnering

'Het is weer vrijdag'. Dat was mijn gedachten vanmorgen, niet dat ik er vandaag heel veel zin in had.. Maar hé er stonden weer een aantal hele leuke shoots op de planning!

Toen ik vanmorgen wakker werd mocht ik direct al naar Wijchen om een newbornreportage te gaan vastleggen van een oud klasgenootje van me. Heerlijk! Bij iedere newbornreportage die klanten bij mij plannen maakt mijn hart een sprongetje! Dit vind ik het mooiste in het fotografie vak, de newborn babys. 

Natuurlijk hebben de meeste van de gezinnen waar ik kom voor de newborn ook een zwangerschapsreportage gedaan, zodat zij een compleet beeld hebben van de zwangerschap en de newborn om straks te kunnen delen met hun kleine spruit. 

EN zo ook had ik vanmiddag weer een zwangerschapsshoot, eentje waar ik eigenlijk al een beetje tegen op keek, een dame met ontzettend veel eisen, dit merkte ik al in het voorafgaande contact dat we hadden gehad om de zwangerschapsshoot te plannen, maar ondanks alle eisen verdiend iedereen uiteraard een zwangerschapsshoot en loods ik me eigenlijk altijd heerlijk door een shoot heen. 

Zo ook deze! De shoot ging fantastisch, de vrouw wist exact wat ze wilde, had zelf een aantal prachtige jurken meegenomen en samen waren we op een top locatie!

Eenmaal de shoot achter de rug, kreeg ik ineens diverse appjes. 

'Leonie werk je wel mijn onderkin even op alle foto's weg?"
'Zorg je er ook voor dat alle spataderen op mijn benen weggehaald worden?'
'Wil je de striae op mijn buik wegwerken?'
'Wil je ervoor zorgen dat mijn armen wat dunner lijken?'
'Kun je zorgen dat ik overal wat slanker ben?'


Eisen waar ik absoluut niet aan kan voldoen!
Eisen waarvan jij vraagt om ervoor te zorgen dat ik, jou, op beeld als een totaal ander mens neer ga zetten, iets dat compleet tegen mijn principes in gaat. Iets dat ik dus nooit zal doen, ook niet op aanvraag. 

Ik fotografeer pure beelden, pure mensen, met het lichaam waar je in zit. 
Iedereen, dun, dik, normaal, slank, maakt niet uit, maar iedereen heeft een onderkin, sommige wel 5 net als ik. Striae? Mijn buik stond er gelukkig niet vol mee, maar mijn liezen en bovenbenen wel tijdens mijn zwangerschap. 

En dat is het, je bent zwanger. Je creëert een nieuw leven in je lichaam, je lichaam moet hier hard voor werken. De ongemakken  die daarbij komen kijken? Accepteer die. Niet voor iedereen is zwangerschap weggelegd. Voor jou wel, accepteer dat je lichaam hierdoor veranderd en jij dus ook. 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LeonieSomFalck?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.