Snap
  • Mama
  • zussen
  • zussenliefde
  • Telepathie

Telepathie, of toch gewoon zussenliefde?

Iedereen kent die gekke verhalen wel; je beste vriendin heeft nét gezegd dat ze onheil verwacht in jouw familie en vervolgens heeft je opa een hartaanval. Of dat je nicht droomt dat je je toets haalt en je met vlag en wimpel bent geslaagd. Zulke verhalen heb ik ook, maar dan met iemand in het bijzonder.

Het was de zomer van 2010. 3 weken lang trok ik samen met mijn moeder, stiefvader en stiefbroer door Amerika. Toentertijd had ik nauwelijks contact met de buitenwereld, ik was immers net 14 en een telefoon met internet, helemaal in Amerika had ik niet. Ik moest het doen met af en toe internet bij een internetcafé, zodat ik een update kon plaatsen op mijn Hyves. Mensen bleven op de hoogte van mij en ik kon even kijken hoe het in Nederland was.

Na 2 weken zonder contact, verbleven we in San Fransisco. Die nacht droomde ik iets geks, iets wat bleef hangen. Mijn zus liep in mijn droom namelijk niet alleen met haar dochter, ook was er ineens een zoontje bij gekomen. Gekscherend vroeg ik nog aan mijn moeder of ik mijn zus een SMS mocht sturen, maar ik besloot het zelf niet te doen. Zo’n SMS uit onverwachte hoek zou heel gek zijn.

Die ochtend besloten we te ontbijten in een internetcafé. Ik logde in op Hyves en zag dat mijn zus had gereageerd onder mijn update ‘Hey lieverd, wat fijn dat je het daar zo naar je zin hebt! Maareh.. kijk eens op mijn pagina😉’. Dus dat deed ik. En daar zag ik mijn nichtje met een rompertje aan. De tekst hierop was; ‘ik word grote zus!’. Hysterisch als ik was besloot ik als een gek te janken in het internetcafé. Allemaal scheve gezichten, maar dat maakte niet uit. Ik wist het. En ondanks dat ik droomde dat het een jongetje was, wist ik ook dat het een meisje was. En ook dat klopte. 

Verhaal twee is misschien nog wel iets bijzonderder. 

Dit gebeurde namelijk eind februari 2018. Mijn oudste dochter bracht ik die ochtend naar mijn zus. Ik werd ontvangen en had gelijk door dat er iets geks was. Mijn zus zei; ‘We hebben iets geks gedaan’ en liet een positieve zwangerschapstest zien. Ik, uiteraard, weer door het dolle heen en toen alles was bezonken zei ik; ‘Maareh.. het wordt wel een tweeling’. Uiteraard werd dat bericht niet heel goed ontvangen (vooral door de zwager) en ik mocht het niet te vaak zeggen, anders zou ik het jinxen. Maar ja, ik wist het toch echt zeker. Een aantal weken daar op volgden en in die tijd liet ik mijn dochter tekeningen maken voor ‘de tweeling’ en liet ik het niet los. Ik kocht zelfs twee rompertjes met daarop ‘tante’s BFF’. Ja, ik wist bet echt zeker  

Ergens in maart kreeg ik dan toch het berichtje van mijn zwager; ‘Ik ben boos op je. Het is een tweeling’. Jullie kunnen mijn reactie vast al wel raden. 

Maar hier stopt het niet. Ik was namelijk overtuigd van het feit dat er een jongen en een meisje in haar buik zaten. Ik kocht zelfs een roze en een blauw pakje. En ja, ook dit kan je raden. Ik ben de trotse tante van een neefje en nichtje!

Ik vraag me altijd af of dit pure telepathie is, of gewoon omdat we zo’n sterke band hebben. Uiteraard zijn dit niet de enige twee verhalen die we delen, maar wel de meest speciale! Één ding is zeker, ik bof intens met zo’n zus💜

Hebben jullie ook zulke bijzondere verhalen? 

Liefs,

Esther

@dezusjesvan

P.S. Mijn zus en ik delen alleen dezelfde papa, die is overleden al voor het eerste verhaal. Vandaar dat mijn moeder het niet perse eerder wist dan mensen op hyves!

3 jaar geleden

Woww wat een toffe verhalen! Hier wil ik wel meer over lezen 🤩 ik heb zelf ook wel eens gekke momenten. Vaak is het dat ik een gesprek voer met een willekeurig persoon (wel iemand die ik ken) en ik precies weet wat diegene wil zeggen. Of dat ik momenten heb waarvan ik voel: dit heb ik eerder meegemaakt, in een droom oid. En dan kan ik soort van voorspellen wat er gaat gebeuren in de paar seconden nadat gevoel. Heel gek 😅