Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Te dik?

Een kleine twee jaar geleden, mijn oudste dochter was toen net 4, vroeg mijn dochter bloedserieus aan mij:''Mama, ben ik niet te dik?' Ik schrok er van, want waarom was mijn dochter, waar overigens geen grammetje vet te veel aan zit, daar nu al mee bezig ? Ik vroeg het haar en blijkbaar had iemand dat tegen haar gezegd.

Vanmorgen passeerde dat moment plotseling weer de revue. Ik zat met mijn jongste dochter een boterham te eten en vertelde dat ze vandaag dikke kleren aan moest, omdat het zo fris is. Ze reageerde toen heel ad rem:"Ik wil geen dikke kleren aan, want dan denkt iedereen dat ik dik ben'' Ik vroeg hoe ze daar bij kwam en toen bleek dat een kindje op het Kinderdagverblijf tegen haar had gezegd dat ze dik is. Ok, de jongste heeft bolle wangetjes, ronde knuistjes en een peuterbuikje, maar dik is ze absoluut niet. Zelfs volgens het consultatiebureau niet, dus dat zegt genoeg, denk ik.

Laatst las ik een artikel in een tijdschrift over kinderen van 8 jaar die al Anorexia hadden. Erg verontrustend en dan vraag ik me ook meteen af waar zoiets vandaan komt. Ik dacht zelfs dat het misschien wel aan de ouders ( lees:moeder )lag, omdat sommige moeders wel erg met de lijn bezig zijn, maar daar kom ik nu voorzichtig op terug. Ik heb zelf een normaal gewicht en ben absoluut niet met de lijn bezig, al vind ik gezond eten natuurlijk wel belangrijk. Toch praten mijn kinderen op kleuterleeftijd al over dik zijn.

Het is triest dat sommige kinderen tegenwoordig  fors overgewicht hebben, maar in deze gevallen denk ik echt: 'Waar zijn we toch mee bezig?'

10 jaar geleden

Zolang deze dingen nog gebeuren, zal de angst om dik te worden bij sommige meisjes altijd wel blijven bestaan! Wat een voorbeeld....http://www.telegraaf.nl/vrouw/mode_beauty/21495389/__Scouts_ronselen_modellen_in_anorexia_kliniek__.html

10 jaar geleden

Het verbaasd me echt dat jullie het ook herkennen. Waar zou dat perfecte beeld dan vandaan komen op de leeftijd van 3 a 4 jaar??

10 jaar geleden

Hier is het ook al vaak aan de orde geweest. de oudste dacht er met 9 jaar serieus over om te gaan dieeten. Ik heb toen gezegd is goed vanaf nu alleen maar gezonde dingen en geen snoepje meer. Dat ging haar toch te ver. Natuurlijk hoort ze elke keer dat ze echt niet dik is. Maar meisjes van tegenwoordig al heel vroeg geconfronteerd met het perfecte beeld.

10 jaar geleden

Onze dochter MEgan is hier helaas ook al mee bezig :-( En die is vere van te dik en toch zegt ze tegen me: Mama, ik heb een dikke buik! En dan zeg ik: nee joh je hebt een hele mooie buik.....en dan zegt ze rustig: Ja echt wel dat ik een dikke buik heb...En die zit bij het consultatie bureau op de -2lijn.......als dat al dik is? Wat moet je dna zijn als je een BMI van 35 hebt??