Snap
  • Mama
  • koorts
  • kinderdagverblijf
  • doeslief
  • coronamaatregelen
  • Coronatijd

Tandjes of Corona?

Leidster van een babygroep en mama van 2 jonge kinderen, ik maak de beide kanten mee in de Corona-tijd.

Ik ben er van geschrokken of eigenlijk ben ik meer verbaasd hoe lastig mensen het vinden om de Corona-maatregelen na te leven. Ik werk als leidster op een kinderdagverblijf en er zijn de afgelopen week meerdere ouders boos geworden op mijn collega's nota bene (ik heb het zelf nog niet meegemaakt gelukkig), omdat hun kind niet welkom was vanwege koorts. En dat broertjes en zusjes dan ook thuis moeten blijven is natuurlijk helemaal belachelijk? 

Wat is dit nou? Het kind krijgt tandjes, daarom heeft het kind koorts! Maar natuurlijk. De ene krijgt tandjes, de ander is gewoon moe of niet fit. Maar de regel is nu: boven de 38 graden is naar huis. En dan blijven broertjes en zusjes ook thuis. En dat is moeilijk, dat is verdomde moeilijk. En niet eerlijk en onmogelijk te regelen. De baas wordt boos op de ouder omdat de ouder voor de zoveelste keer niet kan werken omdat het kind ziek is. En de ouder wordt boos op ons. En dat laatste verbaasd me. Don't blame the messenger alsjeblieft mensen. De leidsters, het kinderdagverblijf, die hebben die regels ook niet bedacht. Ga niet op elkaar zitten letten, of naar elkaar wijzen, maar die en die komen wel terwijl die ook hoesten of een test hebben lopen. Let op jezelf, Probeer is lief te zijn voor de mensen om je heen. Does lief. Helemaal in deze tijd. Heb respect voor de mensen die proberen het juiste te doen. Ik zag in Zeeland een man oververhit van woede per se met zijn hele gezin de supermarkt in wilde, terwijl dit door een medewerker door iedereen die naar binnen liep persoonlijk werd verteld; a.u.b.. alleen naar binnen te gaan. De man beukte in op de winkelmedewerker. Ongelofelijk hé. 

Bedenk eens dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, niemand mag met het hele gezin de supermarkt in en de baby op mijn groep met 38.3 moet z.s.m. naar huis. Ook ik stond afgelopen week mijn jongste te tempen omdat hij huilerig was en wat warm uit bed kwam. Ik smeekte dat hij geen koorts had, iedereen moest over een uur op het kdv, op school of op het werk verschijnen. En wat moesten we anders? Maar ook ik en mijn man, die in de vitale/cruciale beroepen werken mogen kinderen niet naar school of kdv brengen. Het is niet te doen, het is dramatisch, helemaal als je een kind hebt met een verminderde weerstand of überhaupt kinderen onder de 4, want die zijn als ze in een groep verblijven nou eenmaal vaak ziek. Maar als wij die ene toelaten op de groep met boven de 38, dan weten we zeker dat er problemen komen. Die kinderen steken elkaar allemaal aan. Helemaal nu de R weer in de maand zit. Ik heb meerdere potten Vitamine-pillen besteld, inclusief voor onze kleuter dit jaar. Normaal ben ik er niet zo van, maar nu doe ik er graag alles aan om de weerstand te verhogen. En ondertussen hoop ik dat iedereen wat liever is voor elkaar, juist in deze tijd. 

3 jaar geleden

Zo met je eens. Hier 2 kids onder de 4 en inderdaad hopelijk met voldoende weerstand dat de meeste virussen dit jaar aan ons voorbij gaan. Maar met n baby van 5 maanden ben ik bang dat we haar nog vaak op kunnen halen. Het is op dit moment zoals het is en als iedereen zich een beetje aan de regels houdt en vooral respect en begrip naar elkaar blijft tonen word de wereld een stuk mooier. #doeslief