Snap
  • Mama
  • Voeding

Taartperikelen.....

En dan ben je bijna jarig (voor de eerste keer 29) en ja is het weer tijd om te trakteren maar wat???? HELPP

Trakteren op mijn werk als je jarig bent hoort er helemaal bij en maakt mensen blij (ja echt we hebben wel wat lekkerbekken rondlopen ;)). In de loop der jaren heb ik hier echter wel een bepaalde reputatie opgebouwd. Ieuww dit klinkt erg opschepperig maar zo bedoel ik het niet.. laat me het even uitleggen. 

Het begon allemaal lang geleden bij mama in de keuken toen ik nog een klein meisje was. Koekjes bakken, leuk leuk (hopelijk gaat mijn kleine man het later ook leuk vinden of komt er nog een klein broertje of zusje met wie ik me in de keuken helemaal kan uitleven, ik zie het al helemaal voor me, vrijdag lekkere dingen bakken, papa komt thuis in een heerlijk geurend huis en het weekend begint, goed ik dwaal af back to topic). Vroeger begon het dus lekker koekjes bakken en versieren met mama. Ook kregen we thuis altijd een mooie verjaardagstaart gebakken door moederlief! Eenmaal lekker puberend moest ik hier natuurlijk ook zelf brouwsels gaan maken en bakken. Ieder jaar tijd om andere dingen te proberen en dan kon de visite dat mooi opeten. Maar tussendoor ook wel een keer high tea maken met moeder en dan opa en oma die komen genieten!

Eenmaal op in een eigen huisje, ging het bakken lekker door. Iedere gelegenheid aangrijpen voor een taart of koekjes. Want let wel bakken vind ik erg leuk maar van het opeten ben ik dan weer minder fan.... een klein stukje maar dan heb ik snel weer genoeg. 

Dan gaan we verder, een paar jaar geleden met collega's lekker kletsen over bakken, taarten en snoepen en zo kwam er een heuse taartenbakwedstrijd op het werk. Ook super leuk en de taart viel in de smaak (niet gewonnen hoor maar veel leuke reacties). 

Toen gingen we een paar jaar geleden trouwen en moest en zou ik zelf het gebak maken. Dit hield in, een taart (drie lagen want ja zo zag ik dat voor me) voor de daggasten en voor de avond cupcakes (dit werden uiteindelijk kutcakes door het vele werk, wie bedenkt dan ook om op iedere cupcake een roos van marsepein te maken, een bloemetje uitsteken waar de roos op staat en dan nog VIJF van die ijzeren balletjes die niet goed willen plakken, ahhhhhh, maar het is gelukt en hoe!). Dit betekende vooraf natuurlijk het nodige oefenen, het vinden van de juiste combinatie smaak, kleur, grootte en uitstraling. Heerlijke tijd, veel kunnen bakken en nog een grote dank aan mijn collega's voor al het proeven en de goede feedback! Ook mijn familie heeft mogen proeven maar in iets mindere mate want tsjaa je wil ook niet te veel weggeven natuurlijk. En dan was daar nog mijn vrijgezellenfeest zeer goed gekozen namelijk taarten maken! 

En dan natuurlijk nog de afgelopen jaren bakken voor feestelijkheden maar ook weleens ff lekker tussendoor voor een vergadering want ach gewoon omdat het kan of een beetje sfeerverhogend, werkt goed! 

Dus ik voel de druk dit jaar...... toch even anders...... waar haal ik de tijd vandaan! Werken, baby, sporten, schoonmaken, boodschappen, ach jullie kennen het allemaal wel. In overleg thuis met manlief, waar maak ik me zo druk om dan haal ik toch gewoon wat lekkers?! Neeehhhh daar kan ik echt niet mee aankomen, dat kan echt niet. Hij snapt het niet.... waarom niet? Gewoon niet, ik bak altijd iets... iets van in de lijn der verwachtingen. Nou ik moet gewoon iets bakken maar ik moet dit goed plannen. Maandag ben ik laat thuis en dinsdagochtend moet het klaar zijn! 

Gelukkig zit er een flinke planner in me, ik houd graag de touwtjes in handen, werk met lijstjes en maak graag stappenplannen (ja het is echt zo en ik volg ze meestal nog ook, al zal ik eerlijk zijn met bepaalde dingen wil ik weleens wat de tijd te rooskleurig zien). Maar dit jaar is het prima gelukt, wil je weten wat mijn masterplan dit keer was?? Lees dan vooral mijn volgende blog!

ps Wat trakteren jullie op je werk? Iemand nog leuke ideeën voor volgend jaar?

8 jaar geleden

Slik, ja en dan kun je natuurlijk moeilijk terug hahah! Succes vanavond! Wat gaat het worden een grote bakplaat met een brownie?

8 jaar geleden

Zoals je nu kunt zien had ik dezelfde gedachte voor de verjaardagen! Kwarktaart doet het altijd goed en we hadden ook nog mooi weer dan is kwarktaart extra lekker :)!

8 jaar geleden

Mijn vriend moet komend weekeinde trakteren op zijn werk. Ik met mijn grote mond, dan bak ik toch, stroopwafelcake, iets van brownies ofzo. Ja zegt hij, voor ong 40 man pffff kan er vrijdag niet voor 20:00 uur aan beginnen, zal laat op bed liggen

8 jaar geleden

Hihi, ik hou ook van bakken. Ik maak als het iets langer van te voren klaar moet zijn meestal een monchou of kwarktaart, die kan je in de koelkast prima twee dagen bewaren :) Ik ben benieuwd hoe je het hebt opgelost!