Snap
  • Mama

't blijft knagen, 't gemis, geen zoon

gemis van een zoon, mensen die alleen maar zeggen o geen jongen of je moet blij zijn alleen maar meiden... maar mijn gevoel dan..?

Hoi

Zoals jullie kunnen lezen ben ik een mama van 3 mooie dochters. Toch blijft het knagen al vanaf zwangerschap 1 dat ik geen zoontje heb mogen krijgen. Mijn laatste zwangerschap voelde zo anders en was er van overtuigd dat mijn droom uit zou komen en het een jongen was. Eenmaal na de echo was ik heel verdrietig en boos op mij zelf. Het was weer een meisje. Waarom kan ik niet blij zijn dat ik nog een kindje mag krijgen en het gezond is, ik was zo boos op mijzelf!

Uiteindelijk was het niet dat ik niet blij was met het kindje maar alleen het geslacht. Dit komt wel meer voor maar hier hoor je nooit wat over. Dit schijnt weg te gaan het "gevoel" nadat je bent bevallen. Nou bij mij dus niet! Mijn dochter is nu 3 maanden en heb er echt moeite mee gehad dat het een meisje weer was al kon ik het ook niet meer voorstellen zonder haar.

Maar vanaf dat ik al kinderen wilde zag ik mij al als een jongens mama, het voelt ook een beetje als falen voor mijzelf waarom het mij niet is gelukt. Ik zei ook altijd 3 kinderen en dat voelde qua zwangerschappen wel zo maar qua kids niet meer.

Ook was het even slikken dat wij bijna weer in verwachting waren meer omdat het zo vroeg was en mijn man niet meer wil. Dit begrijp ik goed en dacht er zelf ook wel zo over al blijft natuurlijk het gemis gevoel wel van geen zoon. Dit gaf mij ook even daarom een sprankje  hoop en voelde mij zelfs even gelukkig al was ik ook wel even in paniek want ik had net de 3e keizersnede gehad.

Mijn moeder snapt mij niet qua gevoel omdat zei zelf van beide geslacht kids heeft. De ander zegt je moet het maar een plekje geven, maar wat als ik dit nou niet kan...

Aan de ene kant een 4e...aan de andere kant gevoel maar weg stoppen en hopen dat ik er ooit mee om kan gaan.

1 jaar geleden

Als vader van 2 meisjes ben ik gebroken nu ik weet dat er geen zoon meer in zit voor mij. Het beïnvloed mijn humeur en leven. Ik kom uit een gezin met alleen maar jongens, dus zodoende wilde ik eigenlijk alleen maar een jongen en mijn leven voelt incompleet zonder zoon. Mijn meisjes kunnen mij niet gelukkig maken, sterker nog iedere keer als ik naar ze kijk word er in mijn hersenen een ongelukkig gevoel getriggerd. Ik voel me hier niet goed bij, het is ‘not done’ en op internet vind je maar weinig weerklank. Ik moet zelfs reageren op een artikel van 5 jaar oud wat niet eens over vaderschap gaat.

7 jaar geleden

Lieve, lieve vrouw, Normaal reageer ik nooit op forums. Maar ik las je verhaal en dacht; "dit ben ik gewoon".. zo ontzettend herkenbaar. Ik heb Pcos en ben ontzettend gezegend dat ik spontaan zwanger ben geworden. Bij mijn eerste dochter was ik zo ontzettend blij. Een meisje! Mijn droom kwam uit. Toen ik zwanger werd van nr 2 was ik er van overtuigd dat dit een jongen zou zijn. Maar bij de 20 weken echo kregen we te horen dat we nog een dochter zouden krijgen... slik... ik weet niet eens waarom maar ik heb gehuild en voelde me vreselijk. Mijn droom van een jongen was weg. Toen ik mijn meisje voor het eerst op mijn buik had, was ik gelukkig dol en dolblij. En nu ze ouder zijn en samen lekker kunnen spelen en katten, ben ik ook heel blij. Maar de droom om een zoon te krijgen zal altijd blijven. Ik zou dolgraag nog een kindje willen. Maar lichamelijk gezien kan ik dit niet aan. Ook mijn man wil absoluut geen derde.. ik hoop dit ook ooit een plekje te kunnen geven. Sterkte. Weet dat je niet de enige bent! X

7 jaar geleden

Lieve, lieve vrouw, Normaal reageer ik nooit op forums. Maar ik las je verhaal en dacht; "dit ben ik gewoon".. zo ontzettend herkenbaar. Ik heb Pcos en ben ontzett

7 jaar geleden

waarom zou het gevoel moeten vervagen... Je kan zoon wens hebben en die gaat niet.in vervulling. Die naam die al 3 kids wacht om gegeven te worden wordt gewoon nket gegeven. Ik denk dat gevoel wegstoppen niet eerlijk is tegenover je zelf. Het is een feit, dat wel. En er in blijven hangen is verkeerd misschien, maar het in je gedachte hebben van jammer had ik maar. Mag best? Vind ik ????????