Snap
  • Mama

Survival mode: ON!

Gistere appte ik met mijn beste vriendin en gaf haar advies over haar relatie die schommeld. Advies dat ik zelf ook maar moet opvolgen..

De afgelopen weken waren ZWAAR. Ik zal het niet ontkennen, ik ben kapot moe. Full time werken is leuk maar als er nog zó veel andere dingen op je to-do lijstje staan word het wat veel. 

Mijn relatie wankeld. Dat is puur doordat we elkaar nu even niet begrijpen en we de afgelopen 8 weken maar één dag samen vrij zijn geweest (die gespendeerd is aan een dagje dierentuin met de kids en vrienden, wat hartstikke leuk was, hoor!!). 

Mijn probleem met hem is is dat hij elke dag overwerkt. Nee, ik overdrijf niet! Echt élke dag. En dan elke dag 1-3 uur, een aantal keren zelfs uitschieters van 6-7 uur!! Hij heeft een vast maandloon en krijgt dus zijn overuren niet uitbetaalt, ze worden niet eens geregistreerd en zelf houd hij het ook niet bij. Daarbij heeft hij dan wel recent opslag gekregen die hoorde bij zijn promitie. Maar als mijn baas zou zeggen: Hee Loes, je werkt vandaag 10 uur maar je krijgt er maar 8 betaalt, goed?! Dan zou ik mischien één keer 'Oke.' zeggen omdat ik hem zo aardig vind, haha, maar de volgende zou ik zeggen: Dikke doeii!! Hij noemt het investeren.. Dat snap ik dan ook wel, maar niet elke dag!! Toch? Af en toe komt je gezin toch eerst? Maar als ik dit gesprek nu nog probeer te voeren met hem dan loopt het direct uit in knallende ruzie. Hij vind dat ik zeik en dat ik me aanstel, dat het bullshit is dat ik (en de kids) op #2 staan tegenwoordig. Vast.. Maar het voelt wel zo. Ik heb laatst zelfs gezegt dat ik anders gewoon wegga, einde relatie. Puur omdat ik niet meer wist wat ik nog meer kon zeggen om tot hem door te dringen. Moet ik gaan zitten janken ofzo? Dringt het mischien dan wel door hoe ik me voelt? Ik wil niet echt weg, want ik wil dat de kids met Papa én Mama opgroeien. Ik voel me gewoon niet gerespecteerd. Bah. Ik kan hier nog wel even over door schrijven zo gefrustreerd ben ik maar daar heb ik geen zin meer in en jullie vast ook niet. 

Mijn vriendin haar probleem is:

Als ze niet samen is met haar vriend (ze wonen nog niet samen) dan mist ze hem super erg. Maar als ze dan wel samen zijn voelde het voor haar "anders" dan vroeger

De situatie is:

Dat ze mega druk is geweest de afgelopen paar maanden (net als ik.). Zij met school-stage-werk, hij werkt full time. Er is véél stress geweest de afgelopen tijd (net als bij ons.). Ze is gewoon in The Survival Mode gegaan (net als ik..). Ze heeft de dagelijkse sleur laten winnen (net als ik.) en daar moet ze uitkomen! Haar hoofd zit te vol met dingen die moeten (net als het mijne.), dat er geen plek meer is voor de dingen die mogen. Even geen plek meer voor gevoelens voor iemand anders en al helemaal geen plek om te vechten voor een relatie.

Mijn advies:

Dat ze er gewoon even samen tussen uit moeten. Gewoon een weekendje samen, geen vrienden geen familie, geen telefoon en even een paar uurtje een goed gesprek hebben. Nieuwe afspraken maken en het gewoon even gezellig hebben samen. En in een neutrale, vakantie omgeving lijkt dit makkelijker bereikt dan in de omgeving waar de sleur plaats vind en waar je omringt bent door je irritatie.

Ze was blij met mijn advies en vond het volgens mij fijn dat ik precies wist hoe ze zich voelde. Was niet moeilijk, omdat ik me op het moment hetzelfde voel. Dus mischien is het slim, als ik straks niet meer full time werk, om mijn eigen advies maar is op te volgen!! 

Over 2-3 weken gaat er een dag af! :D

Maar voor nu is de Survival Mode dus aan. Ik kan er niks aan doen. Doordat deze aan staan heb ik de afgelopen tijd ook geen Blog inspiratie, jammer genoeg. Er is gewoon even geen plek voor. :( Zo ook niet voor school en ook even niet voor de MamaSwap. Maar geen stress lieve SwapMama!! Ik zit vol ideeen en dat komt allemaal last minute goed. Beetje spanning moet kunnen toch?! :)

Nog 2-3 weken! Ik tel de dagen af, echt waar!! Maar buiten de drukte was het fijn om even Doei te zeggen tegen financiele stress! :) Zo kreeg ik vorige week de jaar rekening voor de Gemeentelijke belastingen. 'Ooh, kom maar. Die betaal ik nu meteen wel even!' zei ik tegen mijn vriend. Hahahaha, cool vond ik dat hoor! En we blijven natuurlijk gewoon de #Geluksmomentjes tellen! 

Over tellen gesproken..

Dit was mijn 99ste Blog!!

De volgende moet dus MEGA indrukwekkend én positief leuk zijn!! The Presure, OMG!! :)

 

7 jaar geleden

Wat een lastige situatie zo. Druk zijn kan dan zoveel stress bezorgen en als je vent dan ook niet luistert is het helemaal compleet. Nog even volhouden en dan komt er straks vanzelf meer ruimte qua tijd en in je hoofd.

7 jaar geleden

Dankje xxxxx

7 jaar geleden

Ja ik vind het ook mega frustrerend, een paar extra uur investeren zou ik 100% begrijpen maar het zijn er zooooo veel! En jij zegt precies wat mijn moeder ook zegt, en het gezin dan? En JA dit is ook nog de loze beloftes baan, al heeft hij nu wel het salaris dat bij zijn functie hoord, sinds 2 maanden. Maar het zal me niet verrassen als ze hem nog een keer teleurstellen met iets.. Het is echt een rot situatie!

7 jaar geleden

Wow, wat frustrerend van die onbetaalde overuren! En dat het er zo veel zijn dat je relatie er onder lijdt! Je vriend wil alleen investeren in zijn werk, maar zijn privéleven dan? Daarin moet toch óók geïnvesteerd worden! Dat gaat ook niet vanzelf. Jullie groeien uit elkaar. Geen tijd samen doorbrengen, is scheidingsoorzaak nummer 1!!!! Enneuh, is dit dat werk waar hij al eens eerder door is teleurgesteld? Vanwege loze beloftes enzo? Ik zou met die vele overuren toch maar eens achter z'n oren krabben. Dit is uitbuiting! Ik zou heeeeeeeel gefrustreerd worden hiervan.