Snap

Surprise, Surprise!!

Ik ben dol op verassingen, maar wat mijn vriend heeft gedaan voor mijn verjaardag, gingen mijn stoutste dromen te boven.

Vriendje; "Wat wil je doen met je verjaardag?" Ikke; "Uhm...geen feest! Gewoon uit eten en daarna, als opa en oma kunnen oppassen een dansje maken. Niets bijzonders..." Wat liep het toch anders!

Ik vond al dat hij een beetje raar deed de week ervoor. Vaak afwezig, op ons dagje als gezin samen (wat heilig is) ging hij zomaar weg en Luana en ik kregen het minimale aan aandacht. Snapte er niets van! Zou hij mij dan zat zijn? Heb ik iets gezegd waardoor wij nu ruzie hebben? Nee dat kan niet.....toch? Hoe minder zijn aandacht op ons gericht was, hoe vervelender ik werd. Ja durf het best te zeggen, ik kan soms...heeeeeel soms..... vervelend zijn. Hangen om zijn nek, Luana op hem afsturen, expres geen briefje bij zijn, door mij gesmeerde, broodjes, maar respons? Nope! Maar waag het eens om in de buurt te komen van zijn telefoon of zijn gesprekken proberen af te luisteren dan was hij ineens wel heel actief. Het leek wel een gepassioneerde relatie met zijn telefoon. Twijfel, twijfel van mij kant......hmmm mijn verjaardag maar afwachten en daarna maar is stevig in gesprek! Man wat zat ik fout!

Afijn, dag van mijn verjaardag, of naja het weekend na mijn verjaardag, en wie was er niet? Juist, mijn vriend. Nou dan maar veel knuffelen met Luana, want zij vond mamma wel lief! (dramaqueen, i know) En daar stond ineens mijn broer en schoonzus op de stoep. Huh? Mijn broer? Die zonder afspraak komt opdagen? Niets voor hem! Antwoord van hem? “ Ja we moesten naar de van Haren voor schoenen voor Sterre (dochter).” En die heb je niet in de buurt waar jij woont? Dus Leiden, Zoetermeer, Alphen? “ Uhmm nee, nee daar hadden ze het allemaal niet….”

En hierbij moet ik even wat uitleggen over mijn broer….hij kan niet liegen….NIET! Zijn ogen worden groot, hij herhaalt het duizenden keren en kijkt overal naar zolang het maar niet naar jou is. Ow en hij verraadt altijd ALLES. Zo kwam het dat ze op de bank zaten en de bovenburen weer is los gingen. Het grapje van mijn broer; “ Moet ik vanavond even naar boven gaan om ze een kopje kleiner te maken?” How wacht….vanavond? vraag ik mijn broertje lief. “ Ow uh ja……nee ik bedoel nu….het is vanavond toch? (grote ogen en ontwijkende blik) Hmmmm ja…….Twee uur lang heeft mijn broer om de paar minuten geroepen; “We gaan zo weg hoor! Echt waar!”

Op dat moment wist ik al dat er een verrassing was. Jeej we gaan uit eten en mijn broer en schoonzus passen even op! En ja hoor. Mijn broer en schoonzus aten lekker een pizzaatje en ik mocht niets eten. Wat was ik blij! Nog blijer toen ik zag dat mijn vriend een schattig jurkje had gekocht. Restaurant here we come! Hmm wel vreemd…zo’n deftig jurkje voor een restaurant? Ach wat it’s my birthday, i have to be fancy all over the place!

Dochtertje op bed gelegd, instructies drie keer herhaald voor het geval ze wakker word (overbezorgd? Nee joh, hoe kom je erbij!), de auto in en gaan met die banaan! Of nuja….gaan tot op de hoek van onze straat. Vriendje even uitstappen voor het inslaan van wat energie drank. Huh? Voor een avondje uit eten? Zo’ n saai doos ben ik nu ook weer niet hoor! Voordat hij uitstapte de instructie om even in het vakje te kijken van de deur. Daar zat een envelop. Oew ik houd van zulke speurtocht acties! Helemaal happy de pappy maakte ik hem open. Jeej mijn verjaardagskaart met lieve tekst! “De avond is van jouw, geniet en gedraag je alsof je de koningin bent”….hmmm ja oke….moet ik nu een hoofdgerecht terugsturen en op een goede manier mes en vork gaan gebruiken ofzo iets? Snap er weer is niets van, maar toch: happy de pappy. Ahh daar is mijn vriendje weer. Dikke zoenen voor de kaart en stuiterend op mijn stoel gaan we weer verder. Hmmm nu heb ik eigenlijk best zin in een drankje dus ik reik naar achter waar vriendje de tas met energie drank heeft neergezet. “Neeeeeeeee!!!!” Hoor ik naast mij en we maken bijkans een noodstop waarbij ik hardhandig mijn stoel in wordt geduwd. Verbijsterd en met open mond kijk ik hem aan…..Uhmm hallo? Wat is dit nou? Schaapachtig kijkt hij terug en zegt dat hij het wel voor mij pakt. Ow en dat ik de hele rit absoluut niet achterom mag kijken of naar achter mag grijpen. Nu ben ik toch dol op verassingen (heb ik dat al gezegd?) dus dat doe ik dan ook echt niet.

“ Oew in die mooie appartementen zou ik best willen wonen!” roep ik als we langs de HS rijden. “ Nee doe mij de Strijkijzer dan maar” zegt vriendje. (we wonen btw in Den Haag) “ja dat is ook gaaf! Daar moeten we echt nog eens een keertje gaan eten! We hebben het daar nu al jaren over.” Vriendje glimlacht en zegt; “ Nou vandaag is your lucky day!” Kijk dat is toch lief? Hij heeft het onthouden!! En yes eindelijk zien we Den Haag eens uit een andere hoek zeg maar. En de lift is zooooo gaaf! 1 seconde per verdieping. Awesome! Behalve voor mijn vriend die hoogtevrees heeft, maar dat daar buiten gelaten hihi.

Nou daar zitten we dan; mooi uitzicht? Check. Goede sfeer? Check. Lekker eten? Check. Vriend die mij aanbid…….uhm hallo? Ik had mij even omgedraaid naar het raam en weg is hij. En waar is mijn telefoon? Schaapachtig lachend komt hij het hoekje om. Uitleg: Ik heb mijn telefoon niet bij mij dus moest even met de jouwe bellen. Oke, prima, maar waarom kijk je steeds op je horloge en kijk je het eten bijkans mijn mond in? Omdat de avond hier niet eindigt was het antwoord. En toen was het ijs binnen een paar tellen op…BRAIN FREEZE!!

Zo blij als een puppy die een uitstapje naar het bos gaat maken, zat ik weer in de auto te stuiteren. En nu, en nu, en nu?????? Kijk maar in het dashboardkastje. Hmmm snoepjes die over de datum zijn……honderd en een verschillende kabeltjes…….hey mijn OV! Oke focus……jeeeej kaartjes voor een kizombafeestje!!! Voor de dames die geen idee hebben wat het is….Google het maar ; )

Een dansje en drankje hier een grapje en knuffel daar en toen was ik toch best wel moe geworden. Het was pas 02.00, maar hey! Don’t judge me! Een dagje ouder geworden ja! Vriendje was er ook wel op gebrand om weer weg te gaan. Apart…normaal moet ik hem meeslepen….

In de auto lekker oogjes dicht en schoentjes uit. Hey! Dit is niet de weg naar huis? Waar gaan we naar toe? Vriendje geeft even aan dat de nacht nog lang niet voorbij is. En ja hoor. Ik heb weer energie voor 10. Midden in het centrum parkeren we en pakt hij een sporttas uit de auto. We gaan nog even naar het casino zegt hij. Uhm? Met een sporttas? Wat ga je doen? Het beroven? Toch trippel ik vrolijk achter hem aan. Ja oke deze deur ken ik niet. En moeten er geen uitsmijters voorstaan? En hoe kom je aan dat kaartje? Is deze lift voor personeel ofzo? Tja ik hou van verassingen, maar de vragen blijf ik afvuren hihi.

En dan komen we een verlaten lobby binnen……OMG heb je nu ook al het hotel geregeld waar ik zo graag een nachtje wilde logeren? Maar waar is Lu dan? Brengt mijn broer haar zo? De vragen bleven komen….en het antwoord was simpel: ja we blijven hier en nee Lu blijft thuis bij je broer. Ga nu maar gewoon mee naar onze kamer. No problem!! Hoef vast niet uit te leggen dat ik nog een supernacht heb gehad…en mijn vriend ook…….

7 jaar geleden

nee de mijne niet, ik kan, als ik dat echt wil, liegen dat het gedrukt staat. Zeker in dit soort situaties. Het is wel erg moeilijk moet ik bekennen ;). Succes met het bedenken van een leuke verrassing terug ;)

7 jaar geleden

Nou dat doe ik zeker! Loop nog steeds met een big smile rond hihi

7 jaar geleden

Ja ik dacht, voor mijn verjaardag, dat zulke mannen alleen voorkwamen in films. Ik denk dat hij heel goed heeft op zitten letten tijdens mijn zwijmelfilms hihi. Dankjewel! :)

7 jaar geleden

Aah wat super lief van je om dat te organiseren! Ik heb dat ook een keertje geprobeerd, maar vriendje had het zo door hihi. Liep hij daar geblinddoekt over straat met een big smile :) Ja ik ben zo super erg verwend door mijn vriend. Kan mij echt niet gelukkiger prijzen met hem. Maar even goed bedenken hoe ik hem in godsnaam ga overtreffen met zijn verjaardag ; )