Snap
  • Mama
  • zelfvertrouwen
  • groeien
  • moederliefde
  • zelfliefde
  • zelfontplooiing

Supervrouw 2.0

Geïnspireerd door verhalen op Insta: ✨

‘Wat is een Supervrouw? Iemand die sterk is, alles aan kan? Altijd maar doorgaat, waarbij niks te veel is?’

Ik snap jou, ik dacht en was ook ooit zo. Ik ben heel lang ‘blind’ geweest. En heel bang. Vooral bang, om gekwetst te worden, bang om mezelf te zijn en dat mensen mij zouden afwijzen en dat ik niet goed genoeg was. Maar wat ik heb geleerd is dat ik mij niet moet aanpassen aan anderen, iemand moet bij mij passen. Je bent dan op de verkeerde plek. En wat jij verdient is geluk en dat vind je dus niet daar!

Voor mij is een Supervrouw iemand die haar eigen grenzen kent en durft aan te geven. Iemand die zegt: tot hier en niet verder. Accepteren dat het klaar is. Dat je soms even moet opladen om weer verder te kunnen. Of dat je een andere richting moet kiezen, omdat het JOU simpelweg NIET gelukkig maakt.

Ik besef mij nu ook dat ik ben gegroeid. Mijn mindset is veranderd, prioriteiten zijn verschoven, ik omarm mijn gevoelens en luister naar mijn innerlijke stem. Soms moet je jezelf eerst kwijtraken om jezelf te kunnen vinden.

Veel mensen zeggen vaak tegen mij: Knap dat je dit deelt en dapper dat je zo open en eerlijk bent. Waarop ik vaak antwoord: ik weet dat ik niet de enige ben die dit zo beleeft, dus ik schaam me er niet voor. Ik hoop juist dat door het te delen dat ik er iemand anders mee kan helpen die er (nog) niet over durft te praten.

Je hebt ook stille groeiers. Mensen die vanaf de zijlijn meekijken en in stilte stappen ondernemen. En je hebt de stille verlangers. Mensen die vanaf de zijlijn meekijken en nog niet toe zijn aan volgende stappen.

En je hebt de Soulmate ‘spiegels’. Mensen die op je pad komen om jou dingen te leren. Zij zullen je uitdagen en je imperfecties naar boven halen om je innerlijke obstakels te overwinnen. Omarm deze mensen. Laat ze binnen. Duw ze niet weg. Je bent dan eigenlijk bang voor jezelf.

Stel jezelf de vraag: Ben ik bang voor de afwijzing of ben ik bang voor de verandering?

Je zal mij niet snel horen oordelen. Ik herken de strijders, de vrouwen of mannen die vechten, hardop of in stilte. Ik kan alleen maar zeggen: ik zie jou en ga zo door, je bent een winnaar! 🏆💗