Snap
  • mindset
  • #singlemom
  • balans
  • werk
  • Businessmom

Super Mom Mindset

De kracht van je gedachten!

Als (alleenstaande) moeder weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een positieve mindset te hebben, vooral als het gaat om het vinden van balans tussen werk en gezin. Maar wist je dat je gedachten een nog grotere impact hebben dan je misschien denkt?Onze gedachten hebben de kracht om onze emoties, acties en uiteindelijk ons leven te beïnvloeden. Door bewust te worden van de kracht van je gedachten en hoe je deze kunt sturen, kun je een verschuiving maken naar een positievere en productievere mindset.Hoe kun je deze kracht op een praktische manier toepassen?


1. Bewustwording van je gedachten

Het begint allemaal met bewustwording. Neem de tijd om je gedachten te observeren en te erkennen wat er in je hoofd omgaat. Zijn je gedachten voornamelijk positief of negatief? Zijn ze ondersteunend of belemmerend? Door bewust te worden van je gedachten, kun je beginnen met het identificeren van patronen en overtuigingen die je mogelijk tegenhouden.

2. Positieve affirmaties

Een krachtige manier om je gedachten te sturen, is door positieve affirmaties te gebruiken. Dit zijn positieve, bekrachtigende zinnen die je herhaalt om je mindset te versterken. Bijvoorbeeld: "Ik ben sterk, capabel en in staat om een goede balans te vinden tussen werk en gezin." Door regelmatig positieve affirmaties te herhalen, programmeer je je geest om te geloven in je eigen kracht en mogelijkheden. Ik schrijf mijn affirmaties op briefjes en plak ze overal door het huis. Of misschien heb je een grote spiegel? Neem een white-board marker en schrijf ze op je spiegel. Zo weet je zeker dat je ze iedere dag leest.

3. Visualisatie

Visualisatie is een techniek waarbij je jezelf voorstelt dat je je doelen al hebt bereikt. Sluit je ogen en visualiseer hoe je leven eruitziet wanneer je de gewenste balans hebt gevonden tussen werk en gezin. Hoe voel je je? Wat zie je? Door jezelf regelmatig in deze positieve toekomst te plaatsen, versterk je je overtuigingen en motiveer je jezelf om actie te ondernemen.

4. Omring jezelf met positiviteit

Om je gedachten positief te houden, is het belangrijk om jezelf te omringen met positiviteit. Dit kan betekenen dat je negatieve invloeden, zoals negatieve mensen of nieuws, beperkt en in plaats daarvan kiest voor positieve bronnen, zoals inspirerende boeken, podcasts of mentors. Door jezelf bloot te stellen aan positieve invloeden, voed je je geest met optimisme en motivatie.Wil je hier meer over weten? Mail me gerust of stuur een berichtje via Instagram