Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Suikervrije appeltaart

Al een tijdje proberen wij met het gezin om wat verantwoorder te koken en eten. Suiker is hierbij een grote no-no geworden, maar mijn grote hobby is ook bakken.... dus wat moet je dan doen? Internet afstruinen op "bakken suikervrij" geeft alleen hits op recepten met suikervervangers, en dat vind ik nou net nog een tikje ongezonder als suiker zelf. Dat wordt dus zelf experimenteren! Als je het nog gezonder wil dan vervang je de boter door kokosolie (kokosvet laten smelten). De slagroom kun je ook volledig vervangen door melk, maar het is natuurlijk ook wel erg lekker! Het originele recept is van Hilda Huiskamp uit Neede die er in 2006 een reis mee naar Amerika won.

Suikervrije appeltaart.

Deeg:

75 gram diksap

50 gram honing

250-275 gram (bio) bloem

150 gram boter (ik gebruikte kokosolie)

Vulling:

1 pakje suikervrije vanille kookpudding (ik heb die van Lidl)

1 el vanille extract

4-5 goudreinetten

750 ml slagroom (ik gebruikte 200 ml bio slagroom en 550 ml bio melk).

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160)

Deeg: meng alle ingredienten door elkaar tot een soepel deeg. Als het te nat blijft voeg je wat bloem toe. De springvorm aan alle kanten bedekken met bakpapier en duw het deeg op de bodem. Ik maak ook een klein randje aan de zijkant met het deeg.

Vulling: schil de appels, snij ze in partjes en leg ze netjes in de vorm. Meng het puddingpoeder met vanille, honing en 150 ml slagroom/melk tot er geen klontjes meer zijn. Warm de rest van de slagroom/melk op in een pannetje tot het kookt. Haal het van het vuur af en roer het puddingmengsel erdoorheen. Dan de pan weer op het vuur en breng het mengsel weer aan de kook. Doe het over de appels in de springvorm en zet in de oven. Bak in 70 minuten af, dek zonodig tussentijds af met zilverfolie als hij te donker wordt.

Als hij afgekoeld is moet de taart nog een aantal uren opstijven.

Smakelijk!!

10 jaar geleden

Ga ik zeker proberen. Ben benieuwd.

10 jaar geleden

Die wil ik ook maken! Mmmmmm

10 jaar geleden

Vervelend zeg zo'n allergie! Voor kindjes onder de 1 jaar wordt honing afgeraden vanwege gevaar voor Botulisme. Als er in de Nederlandse honing deze bacterie al voorkomt zou hij het met 70 minuten in een hete oven zeker moeten afleggen. Gelukkig is mijn dochter alweer 1 ;) Sacharose glucose? Wat is dat voor iets? Leuk dat je je recept ook gaat delen :)

10 jaar geleden

jaaa, zo dacht ik ook: HONING! Yummie, en gezond, maar... vanaf 4 jaar:( Grote risico van allergie. Wat ik doe, gebruik ik in plaats van sacharose glucose. En mijn variant van appeltaart komt straks ook op mijn blogg;)