Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Studie

Hallo mede-moeders,

Mijn naam is Lara en dit is mijn 1e blog. Ik ben nu al een jaar aan het studeren. En normaal doe ik mijn huiswerk in het weekend wanneer mijn zoontje bij mijn ouders is.

Maar nu de examens eraan komen, is het van belang dat ik ook doordeweeks in de boeken kijk. Mijn zoontje kan heel goed en lief alleen spelen als ik bezig ben met de afwas, stofzuigen, koken enz. Maar zodra ik ga zitten om te leren, wil hij aandacht. Volgens mij is zitten in zijn ogen niks doen. En daarnaast is hij natuurlijk te luidruchtig voor mij om te concentreren. 

S'avonds leren is ook geen optie, omdat ik dan al helemaal niks opneem qua stof. Voordat ik aan de studie begon dacht ik dat het juist heel goed te combineren zou zijn, maar dat valt flink tegen. Als alles goed loopt ben ik gelukkig wel klaar in juni en mag hij me weer ten alle tijden lastig vallen. Alleen staat er wel een kunstgeschiedenisstudie op mijn verlanglijstje...

Zijn er hier mama's die ook een studie en kind met elkaar combineren? Misschien hebben jullie tips voor mij ;-) 

(jemig, 200 woorden zijn wel errug veel!)

10 jaar geleden

Ik studeer ook en doe het meeste in de avonduren. In het begin nam ik ook niks op, te moe. Maar het went. En al studeer je elke avond maar 1,5 uur, dan is het wekelijks toch ruim 10 uur studietijd erbij.

10 jaar geleden

pff het zal vast niet meevallen. Ik ben net weer twee dagen aan het werk na mn verlof en wil als alles een beetje loopt in september een doorstart maken met mn hbo studie deeltijd sph. ben heel benieuwd hoe het je af gaat!

10 jaar geleden

Ik begin in september aan een studie. Dit is wel BBL dus hoef maar 1 dag in de week naar school en daarnaast 20 uur werken. Maar goed, daar komt ook de nodige thuisstudie bij. Ik heb nu bedacht dat ik dan 's avonds wil leren of inderdaad als hij tussen de middag slaapt. Mocht dit ECHT niet lukken. Dan wil ik het vooral hebben van de dagen dat mijn man thuis is. Studeren met mijn zoontje in de buurt betekend 100% afleiding dus dat gaat hem ben ik bang ook niet worden. En zoals hierboven al genoemd werd, misschien kan je voor (nu vooral rondom je examen) iemand uit je omgeving zo gek krijgen die 1 of 2x in de week een paar uurtjes wil oppassen. Voor een paar keer vind vast iemand het wel leuk om op jou kleintje te passen! Succes met je examen vast!

10 jaar geleden

ik ben net klaar (eindelijk!!) maar vond het studeren met een kind ook erg zwaar. Het eerste half jaar ging het nog wel, dan kun je tussen het voeden en verzorgen door je kindje in de box leggen. Ik heb een makkelijk kind, dat scheelt ook. Maar ook dan lukt het vaak niet om rustig met een boek of met de laptop te zitten om te studeren. Ik bracht mijn zoontje regelmatig naar een gastouder. Je krijgt als je studeert namelijk ook gewoon kinderopvangtoeslag (als je tenminste en studie volgt waarvoor je wettelijk gezien recht hebt op studiefinanciering, ook als je niet daadwerkelijk studiefinanciering (meer) ontvangt) en op die manier kun je in drukke periode ook doordeweeks leren. Het kost je natuurlijk altijd wel wat, maar ja studeren is ook niet goedkoop en studievertraging oplopen kost ook geld. Is de vader van je zoontje ook nog ergens in beeld?