Snap
  • Mama
  • #mom
  • Momlife
  • #peuter
  • #baby
  • #struggles

Struggles zijn ook fijn om te delen

We zijn geneigd om vooral te delen waar we trots op zijn. Media kan soms vertekenen en dan lijkt het alsof het een ander allemaal voor de wind gaat.

Ik merk dat wij vaak reacties krijgen op mijlpaaltjes die we delen over de kinderen. “Wow kruipt Lux al, dat doet mijn kind echt nog niet hoor!” “Ja maar Sef kon ook wel erg snel al praten, toen dacht ik wow hoe dan” etc.

Ik vind het fijn om andere ouders te volgen en zo herkenning bij elkaar te vinden. En het is me ook opgevallen hoeveel verschil er zit in de ontwikkeling van kinderen. Waar het ene kind al 4 tanden heeft met 6 maanden, heeft het andere kind nog geen tanden met een jaar. Het ene kind loopt voordat hij 1 wordt, het andere kind begint met 1 net een beetje te kruipen.

Ik merk dat sommige ouders daar onzeker van worden. Ik denk dat het daarom ook goed is om te delen waar je juist mee struggled om ook juist die herkenning met elkaar te delen.

Dus daar komtie..

Ik heb nu echt wel heel veel dreumesen en peuters gezien en kan toch wel vaststellen dat onze Sef boven gemiddeld druk is 😉 We hebben daarom ook de regel dat er niet voor 9uur buiten gespeeld wordt. Hij heeft ook een vrij luide stem.

Als hij wakker wordt ‘s ochtends dan gaat die luide stem ook gelijk aan “Mama!!!”.

9 van de 10x wordt hij niet helemaal chill wakker en begint hij de dag dus huilend/ roepend. Verhalen over kinderen die nog even in bed een boekje lezen of een filmpje op de iPad mogen kijken die gaan bij ons echt niet op. Hij wil ook echt niet nog even bij ons in bed als hij wakker wordt. Sef wil gewoon gelijk naar beneden en de dag beginnen. Je bent gelijk wakker 😉. En dat dan meestal rond half 7.

Seffie kan nogal temperamentvol zijn en vindt nieuwe situaties/ mensen moeilijk en laat dat maar al te duidelijk merken. Bibi kent nogal veel mensen en vindt het ook leuk om spontaan met mensen in gesprek te raken, dat vindt Sef lastig. Zodra wij met vreemden praten begint Sef HARD te huilen/ protesteren. Meestal draaien we de kinderwagen dan even om zodat die mensen niet zo in zijn face komen.

Ook als we ergens op bezoek gaan, gaat Sef heel hard in de error. We komen lekker vol bombarie binnen :). Hij heeft ongeveer een kwartier nodig om te voelen dat het oké is en dat wij niet weggaan en is daarna zijn vrolijke spontane zelf.

Onze Lux is nu bijna 7 maanden en wordt nog 1 of 2x per nacht wakker. Ik slaap dus ook al 7 maanden geen nacht door. Sef sliep met 10 maanden door.

Lux drinkt niet zo goed. Ze drinkt gemiddeld 90ml per keer, soms maar 60ml. Het is niet zo dat ze vaker om een voeding vraagt of humeurig/ huilerig wordt van minder melk dan de gemiddelde baby van 6/7 maanden krijgt. Ze lijkt er wel gewoon genoeg aan te hebben en groeit ook goed. We zijn er wel altijd een beetje ongerust over en mee bezig hoeveel ze binnen heeft gekregen. Ze eet daarentegen wel heel goed. Ze is dol op fruit en groentenhapjes en cracottes/maisknabbels gaan er ook goed in.

Lux heeft last van eczeem. Ze heeft het erg in haar knieholten en op haar ellebogen. Maar ook haar rug en de rest van haar benen zitten vol met eczeem. Ik had het zelf ook als kind, het is erfelijk. We smeren haar veel in met eczeem crème of Cetomacrogol Crème.

Verder heeft Lux nog geen tanden en heeft ze nog een vrij kaal bolletje :). Een beetje meer haar zou ik wel leuk vinden.

Maar weetje, als ze straks 16 zijn en samen met jouw kinderen in de kroeg staan weet niemand meer wie er als eerste liep of met hoeveel weken/ maanden hij door sliep. Vooral niet zo belangrijk maken dus en lekker genieten en verwonderen want je eigen kind is natuurlijk gewoon de allerleukste en niet te vergelijken met een ander. 

Ik had dit blog echt even nodig. Dit wil ik dagelijks op mijn insta langs zien komen. Een vriendin van mij is in februari bevallen en had veel moeite met dat haar kind niet goed slaapt overdag. Vervolgens zie ik een foto op haar insta voorbij komen met de tekst: slaapkopje, waarbij een foto staat van de baby die net een zeldzame minuut haar ogen dicht heeft gedaan. Waarom houden sommige mama's dit masker voor? Waarom kunnen we niet de keiharde waarheid met elkaar delen? Moet alles dan maar mooi, leuk en prachtig zijn? Want dat is het niet altijd. Iedereen struggelt wel met iets. Dat jij daar wel open over bent bewonder ik. En dat maakt jou in mijn ogen een super mama!

3 jaar geleden

Mooie woorden!! 👏🏼

3 jaar geleden

Lekker helder blog! Je hebt helemaal gelijk! Je leest normaal alleen hoogte punten en diepte punten, en bij diepte punten echt de probleem gevallen. Je zegt het zelf al, Lux groeit goed, dus het maakt niet uit dat ze minder dan gemiddeld drinkt, maar het kan je toch even onzeker maken! Ik herken dit zelf ook zeker, en moet met regelmaat mijn onzekerheden even temmen met "joh als ze 8 zijn kunnen ze allemaal alles en denk je niet aan wanneer ze iets wel of niet konden"

3 jaar geleden

Heel mooi geschreven! Herken wel wat van sef in Revy... ik vindt het ook lastig als ik mensen om me heen hoor doen dat alles zo leuk is... op de social.... maar je eigenlijk wel beter weet! Je ziet er goed uit voor iemand die nog geen nacht door slaapt! Vindt het altijd fijn jullie dingen op Insta te zien. Jullie kindjes zijn prachtig, alles op eigen tempo... heerlijk toch 💜