Snap
  • Mama
  • struggles
  • JayAndTheChaos
  • LongTimeGoals

Struggels Scholing

School

Struggles.. Wie kent ze niet. Ze zijn er in alle soorten en maten en iedereen krijgt er wel mee te maken. School is 1 van mijn struggles waar ik mee deal op het moment. Of beter gezegd NIET mee deal op het moment. 

Ik wil héél maar dan ook héél erg graag weer een opleiding volgen. De opleiding die ik wil volgen is voor mij een opstapje naar een hoger niveau maar het wordt zo enorm moeilijk gemaakt om daadwerkelijk een opleiding te kunnen volgen als je moeder bent.

Ik wil de opleiding Juridisch Medewerker volgen. Als ik deze opleiding wil volgen middels een voltijdstudie krijg ik bijna geen studiefinanciering. Dat betekend dus dat ik het lesgeld, examenkosten, studie materiaal EN de kinderopvang zelf moet gaan betalen. Maar van welk geld? Natuurlijk werkt Jelmer ook maar de kosten van school én de kinderopvang en daarnaast ook nog eens onze huidige vaste lasten vallen gewoon niet te betalen. Daarom heb ik dus gekeken naar de mogelijkheid om een thuisstudie te volgen zodat ik naast mijn studie gewoon kan blijven werken en er genoeg inkomen is. Dat valt dus ook best tegen.Ik moet natuurlijk ook stage lopen om ervaring op te doen (640uur). Maar dan heb ik dus ook opvang nodig. 

Ik snap niet waarom het zo moeilijk en bijna onmogelijk wordt gemaakt om te gaan leren en jezelf te ontwikkelen. Ondertussen schept onze overheid op over het aanbod wat ze hebben terwijl dit lang niet alle sectoren dekt. Scholing zou immers voor iedereen mogelijk moeten zijn of mogelijk gemaakt moeten worden. 

Als er iemand is die tips heeft let me know! 

Liefs. 

3 jaar geleden

Ik studeer ook nog naast het moederschap. Het is met kosten inderdaad erg lastig! Ik krijg een stage vergoeding van €162 per maand.. Onze ouders passen op wanneer ik stage loop, scheelf kosten. Daarnaast krijg ik geen aanvullende beurs. Wij hebben daarom besloten om een stufi lening te behouden. Ik leen elke maand een x bedrag van DUO. Deze hebben een lage rente en zo kan ik toch mijn opleiding afmaken!