Snap
  • Mama
  • mamaplaatscollab
  • stovember
  • tefal

Stovember

Mijn zus en ik zijn vrij traditioneel opgevoed. Mijn moeder was actief in het huishouden en koken terwijl mijn vader vooral verantwoordelijk was voor het hoofdinkomen en onderhoud van de tuin.

Dit is misschien iets te gechargeerd omschreven, maar het geeft je een beeld van hoe het vroeger bij mij thuis ging. Daarnaast besef ik me nu dat ik eigenlijk geen bijdrage had in het huishouden. Alles werd voor mij gedaan.

In 2010 veranderde dit. Mijn vrouw en ik vonden destijds een mooi karakteristiek huisje waar we als 19- en 23-jarige onze zelfstandige toekomst samen begonnen. We waren jong en wisten nog heel weinig van alle huiszaken die op ons afkwamen. Wat wel duidelijk was, was dat we hier samen verantwoordelijk voor waren. We werkten beiden en daarnaast studeerde mijn vrouw nog. Toch denk ik nu achteraf dat ik nog te veel aan haar heb overgelaten. Ik deed wel alles wat ze me vroeg, maar zag zelf niet wat er allemaal nodig was.

Mijn bijnaam is tegenwoordig Henny Huisman

In 2014 kochten we een gezinswoning en in 2015 kregen we onze eerste zoon Sam. We besloten de zorg, huishouden en verantwoordelijkheden in alles te delen en gingen beiden parttime werken. De taken die ik eerder nog kon “ontlopen” zoals de was doen en koken, moest ik nu toch echt zelf gaan uitvoeren. Mijn vrouw werkte voornamelijk late diensten en dan moest het thuis natuurlijk allemaal doorgaan. Ik zal je wel eerlijk bekennen dat ik toch stiekem heel vaak even moest bellen of appen omdat ik dan vergat in welke vakje waspoeder moest, op hoeveel graden de oven moet en ga zo maar door…

Voor Tefal mocht ik een stoofgerecht in de Trattoria pan bereiden. De pan is mat zwart van kleur en de subtiele details geven de pan een strak en stoer design. Iets waar ik persoonlijk ook blij van word. Daarnaast is de pan fijn in gebruik. De boter smelt verdeeld over de bodem uit en de hoge rand maakt dat je zonder gemors de ingrediënten door de pan husselt. Als je me tot 2015 zou vertellen dat ik een volledige stoofmaaltijd zou bereiden, had ik je schaapachtig aangekeken. Dit besefmoment kwam even binnen terwijl ik aan het koken was. Daarnaast had ik je voor 2015 ook niet geloofd als je zou zeggen dat het nog leuk zou gaan vinden ook. Mijn bijnaam is tegenwoordig dan ook Henny Huisman.

Ik zocht een leuke twist op het ‘traditionele’ goulash recept en kwam uit bij een variant met kip. Een goede tip voor wanneer je een keer iets anders wil dan de klassieke goulash en daarnaast is de stooftijd ook een stuk minder lag. Ideaal voor iedereen die niet uren wil wachten of eens iets anders wil proberen.

Stoof jij wel eens? Leuk als je jouw receptje wil delen in een reactie. 

3 jaar geleden

Ik ben eigenlijk op zoek naar iemand dit mijn man dit ook kan leren... 😂 jij?

3 jaar geleden

Oeh dat is een handige pan!

3 jaar geleden

Ja🤗🤗🤗 ik hou ervan. Stamppotje erbij, heerlijk

3 jaar geleden

Leuk foto momentje, die pan is superfijn