Snap
  • Mama
  • baby
  • ontwikkeling
  • moederschap
  • persoonlijke

Stop met wachten

STOP MET WACHTEN

Ik geef meteen eerlijk toe dat ik mezelf best wel herken in deze quote. Het is al een flink stuk minder, maar soms is het er weer even. Ik heb periodes van extreem perfectionisme gekend. Soms zo erg dat ik inderdaad letterlijk niks deed. Behalve mijn hoofd, want die maakte overuren. Alles uitdenken en vooral overdenken. Terugdenken aan dingen die ik had gedaan (meestal niet goed genoeg) of steeds weer nieuwe doelen stellen voor de toekomst, omdat het nog beter moest. Maar échte stappen zette ik niet. Eigenlijk wachtte ik constant met het in het hier en nu komen. Ik wilde meer, meer, meer en alles moest beter, beter, beter .. Resultaat: vreselijk ongelukkig en een ziek lijf.

Uiteindelijk heb ik door deze weg te bewandelen geleerd om in het hier en nu te komen, te stoppen met wachten, te doen, te leven. Ik heb geleerd om in het hier en nu te blijven of weer terug te keren als ik toch weer even afdwaal. En mijn god, wat een verademing! Letterlijk!

Het is daarom vast niet voor niets dat ik zoveel vrouwen/moeders tref in mijn praktijk waarbij ik dit herken. Naar mijn inziens kan dit ook een van de redenen zijn waarom een baby veel huilt of onrustig is. Je baby kan jou niet bereiken, want je bent er niet (echt), je bent niet in het hier en nu, je ziet je baby niet écht. En huilen is dan het enige wat hij kan doen om je te bereiken, je iets duidelijk te maken.

En daarom lieve vrouw en lieve moeder .. stop waiting for it and make the most of the moment! Je bent NU! Doe je met me mee? ?

Bedankt voor je reactie en het compliment Linda! De 'hoe' is inderdaad een goede vraag en ook voor iedereen weer anders. Mocht je er ooit mee aan de slag willen gaan of er meer over willen weten, dan mag je altijd contact met met opnemen. Fijn weekend! ? Liefs, Nicolien

6 jaar geleden

Ik vind het een mooie tekst nu nog leren hoe ik dat moet doen?