Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • ouders
  • mamaplaats
  • papa
  • sterilisatie

Sterilisatie: Het is mijn beurt, zij heeft genoeg gedaan!

Het was zij óf ik. Ik koos voor ik!

Twee vrouwen, vijf kinderen, het is goed zo! Ik heb er nooit écht over nagedacht en toch was het besluit snel genomen, ik heb me laten helpen. We hebben samen besloten dat wij geen kinderen meer willen en dan zit er maar één ding op, sterilisatie.

Maar wie laat zich steriliseren? Het was zij óf ik. Ik koos voor ik! Het feit dat wij geen kinderen meer willen nemen en mijn vrouw al genoeg heeft meegemaakt (zwangerschappen, bevallingen, anticonceptiepil etc.) vond ik dat het mijn beurt was om op de operatietafel te gaan liggen. Daar komt ook nog eens bij dat ik 100% zeker weet dat, mocht het ooit eindigen tussen mij en mijn vrouw (wat ik niet verwacht) ik geen kinderen wil in een eventueel nieuwe relatie. Dus op de vraag "Weet je het zeker?" is er maar één antwoord mogelijk, JA! Na een bezoek aan de huisarts voor een gesprek en doorverwijzing naar het ziekenhuis was de afspraak snel gemaakt

Een paar weken later ontving ik een afspraak voor de ingreep. Uiteraard had ik op google al het een en ander uitgezocht en wist ik wat mij ongeveer te wachten stond, maar of het nou pijn zou doen of niet kon ik niet helemaal pijlen. De verhalen online waren erg verschillend. Nu kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het in mijn geval echt supermakkelijk is gegaan. Pijnlijk wil ik het niet noemen, alleen de plaatselijke verdoving voelde ik heel even een vervelende steek, maar die "pijn" was met enkele seconden weer helemaal weg en geloof me, ik ben als de dood voor naalden dus mocht je twijfelen als man zijnde, JIJ KAN DIT!

Waar ik mijzelf wel op even heb verkeken, is de hersteltijd. Ik dacht de volgende dag wel weer aan het werk te kunnen, maar dat viel wel even goed tegen. Lopen en bewegen ging prima, maar het zitten op een stoel of op de bank bleek toch wel een dingetje achteraf. Dus als ik je één tip mag meegeven, neem de rust die je verdient. Bij mij was na ongeveer tien dagen de gevoeligheid volledig verdwenen en kijk ik terug op een zeer geslaagde ingreep die me alles mee is gevallen. Over drie maanden nog één laatste check of alles goed is gegaan en dan is het volledige proces achter de rug. Zo blij mee en is het allemaal waard geweest. Voor mij, voor haar en voor ons.

"Zij verdient dat jij je laat helpen"