Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Start van de lente en bijna Pasen

Hoera! De lente is begonnen. En nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het Pasen.

Vanmorgen reed ik samen met mijn meisje naar ons aangrenzende dorp en ik zag de tenten voor Paaspop al in volle glorie schitteren in een waterig zonnetje. Nog een paar nachten slapen en dan geeft Paaspop het startsein voor een nieuw festival seizoen. Als de wind goed staat, kunnen wij vanuit onze achtertuin gezellig meegenieten van de zware bass van Paaspop. Ondanks dat ik op steenworp afstand van het festivalterrein woon, ben ik er nog nooit geweest. Misschien toch maar eens doen.

Bij ons thuis heerst het paasgevoel al een tijdje. Of misschien beter gezegd: het lentegevoel. Paastakken, narcissen en zelf geknutselde lammetjes prijken in onze woonkamer. Zoals Kleuter vandaag zo mooi tegen me zei: “Mama, het is vandaag lente. En bijna Pasen. Dan vieren we het nieuwe leven.” En zo is het maar net. De vogels fluiten, er komen weer blaadjes aan de bomen en het is langer licht. Op de een of andere manier zijn de mensen vrolijker en hebben we meer energie. Ik geniet er van. Al een paar dagen zie ik een een vrouwtjes merel druk heen en weer vliegen in onze voortuin. Zou ze net als vorig jaar weer een nestje maken in onze heg? Dat zou leuk zijn. Vorig jaar genoten we van het gepiep van de babyvogeltjes en keken we met liefde naar hun eerste vliegles. Ondertussen joegen we de katten en grote kraaien weg zodat de baby mereltjes in alle rust konden groeien. Toen we zeker wisten dat alle vogeltjes veilig het nest hadden verlaten, hebben we voorzichtig een kijkje genomen in de heg. Kleuter en Diva vonden het geweldig om te zien hoe het nestje eruit zag. En ik ook hoor. Het blijft bijzonder, de lente.

Komend weekend is het Pasen én gaat de klok een uur vooruit (niet vergeten!). Vooral dat laatste is voor het het teken dat de lange, mooie en zonnige dagen weer van start gaan. Heerlijk genieten (ik vergeet voor het gevoel even dat we in Nederland wonen en niets zo veranderlijk is als het weer)! Zondag staat er een uitje naar mijn ouders gepland. Voor onze familie zijn dit soort dagen, net als bijvoorbeeld kerst en verjaardagen, hét moment dat we elkaar allemaal zien. Ik kom uit een grote familie, we werken allemaal op verschillende tijden en wonen niet bij elkaar in de buurt. Dus dan is het fijn als we op zulke dagen allemaal bij elkaar zijn. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En gezellig is. Ik kijk er dan ook erg naar uit. En maandag? Dan mogen de kinderen bij de andere opa en oma paaseieren in de tuin komen zoeken. Ik weet zeker dat ze met een goed gevuld mandje weer naar huis gaan. Daar zorgt oma wel voor.

Oh ja, dat lieve schattige haasje op de foto... dat is onze nieuwe huisgenoot. Made by me. Het mandje is inmiddels leeg. Op de een of andere manier lopen hier eierdieven in huis rond. Ik volg het spoor van papiertjes en in het hoekje zie ik ze zitten. Twee kleine boefjes met een chocolademondje. En als ik vraag of zij stiekem een eitje hebben gepakt, beginnen hun oogjes ondeugend te glimmen en schudden ze allebei heel hard hun hoofd.

Alvast een vrolijk Pasen!

8 jaar geleden

Wat schattig dat haasje! En leuk om de lente te zien als het vieren van nieuw leven! Zo had ik het nog nooit bekeken. Die houden we erin!

8 jaar geleden

wat leuk gemaakt jullie nieuwe huisgenot is echt schattig! Geniet van de pasen en de lente. Hier gaan we dat ook doen