Snap
  • Mama
  • Bevalling
  • humor
  • sporten
  • Corona
  • MKBM

Sporten in Corona tijd...

Thuissporten dan maar?

Zoals velen van jullie weten ben ik al jaren lang een actief (inmiddels wat minder actieve) volleyballer. Toen ik acht jaar was kwamen Ben en Mia van de volleybalvereniging in de gymles om ons volleybal les te geven. Dit was wel fijn voor de juf, had die ook een uurtje vrij. Respect voor alle juffen op de basisschool trouwens.. Hoe houdt je het vol.

Na een uurtje achter van die te grote en te lichte gele ballen aan gerend te hebben vonden mijn vriendinnetjes en ik het tijd om ons aan te melden bij de volleybalvereniging. De vereniging was daar ook blij mee, er werd meteen een feestje gevierd dat ze vijftig mini’s hadden. Hier werd het begin gelegd van het bestaan van de club.

Inmiddels speel ik nu bij een andere club die beter aansluit bij mijn niveau. Vooral in de kantine kan ik mij goed staande houden. Maar alles zit nu op slot ivm Corona. Helaas.

Thuissporten

Aangezien ik toch net bevallen was en ik onder het mom van een loedermoeder zeker niet na zes weken weer een platte buik hoef te hebben vond ik dit niet zo erg. Maar na hoeveel weken moet je wel weer wat doen?? Inmiddels is de baby bijna 6 maand.. De club is nog dicht. Thuissporten dan maar? Met gezonde tegenzin kocht ik zo’n mooie net iets te strakke (maar hee, dat komt goed) sportlegging van Fajah Lourens. MKBM.. My Killer Body Motivation. Met zo’n naam heb je al de helft binnen dacht ik. Via internet zocht ik naar een filmpje, ik kwam op deze site: (https://www.bedrock.nl/full-body-work-out-20-minuten/?utm_medium=FacebookEchobox&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR36aouHNmIAuln0ABticJV5_MM5-e-r_Yi8GOsDqD0JXwDYUqOqIZdi4os#Echobox=1604492779)

Ik begon met de eerste (leek me logisch toch?). Maar de tweede is misschien beter. Als je beginner bent tenminste.

Als je het niet aandurft om te kijken, het bestaat voornamelijk uit het doen van squats, jumping jacks en planken. Easy. Op het filmpje ziet het er zo makkelijk uit. Heel gecontroleerd. In de woonkamer, bij een warme kachel in mijn net iets te straks MKBM broek ziet het er net iets anders uit kan ik je vertellen.

Na een kleine vijftien minuten wat gedaan te hebben baal ik ervan dat ik bij de kruitvat.nl niet toch ook zo’n yoga matje heb besteld. Die oefeningen op de grond lijken beter bij mij te passen..

Trots op mezelf kan ik zeggen dat ik vijftien minuten wat gedaan heb, het begin is er. Dat moet gevierd worden met een zak chips! Volgende week weer, als de spierpijn dan weg is tenminste..

Sporten in Coronatijd.. ik vind het maar niets.