Snap
  • Mama
  • wonder
  • IUI
  • Infertiliteit
  • Angstig
  • Zwangernaiui

Spontaan zwanger na IUI ik vind het dood eng

2015

zwanger na 6 miskramen in 8 jaar het was raak bij de 3e iui. in 2016 verwelkomen wij onze eerste prachtige zoon wat een wonder.

2018

Het kriebelt en we gaan voor nog eens 6 rondes iui, ronde 2 is het raak maar helaas verliezen wij met 6 weken voor de 7e keer ons kindje. in september 2018 is het genoeg we stoppen onze zoon is het mooiste wonder en we zien wel.

2019

april koningsdag éen dag voor de verjaardag van onze zoon, alles wat we aan baby spul nog in huis hadden ging mee naar de konings markt en stom toevallig verkoop ik ook alles. zo dat sluiten we af met een leuk zak centje we genoten van een heerlijk dagje weg.

juni 2019

17 juni weer eens een dag om nooit meer te vergeten:

ik werd wakker het was een “spannende” dag want ik zou te piercen gaan met mijn vriendin, maar jeetje wat ben ik misselijk ik reken gauw in mijn hoofd oh dit klopt wel nog 2 dagen dan moet ik ongesteld worden. ik draai me nog eens om maar ineens weet ik het, ik ben zwanger. nog net niet vlieg ik de trap af, trek de la open en pak de laatste test die er toevallig nog lag. ach je bent gek het is heus niks, ik staar naar de test en zie idd niks zie je wel niks loos en kijk nog eens wait what?!is dat een tweede streepje hoe dan? schat ik ben zwanger zeg ik ontdaan vanaf de wc en manlief reageert met R*t op dat kan helemaal niet, toch wel we zien allebei 2 strepen. De dagen die volgen zijn dood eng en elk krampje deed me denken aan vorig jaar toen het mis ging. ik denk dat ik wel 30 of meer testen heb gedaan i know i know.

De weken leken voorbij te kruipen en met 6 weken en 4 dagen mochten we eindelijk naar de gynaecoloog, we hebben veel met haar mee gemaakt dus ze ontving ons op een bijzondere manier. we praten snel zegt ze en dan snel kijken want ook ik ben erg verbaast 2% is echt een kleine kans.

toen ze de echt aan het maken was maakte ik me zelf al helemaal gek. ik “zag” niks en wist zeker het is niet goed en we gaan zometeen weer meer verdriet naar huis. En ineens daar zag ik het een flikker lichtje en de bevestigende woorden kwamen kijk eens alles is goed. Waar nu voor de meeste de rust wat meer komt en begint het genieten. uhm nou nee elk krampje, druppeltje, pijntje of “minder” wordend kwaaltje maakte me gek.

ik werd banger en banger en kreeg echo naar echo maar onze kriel deed het zo perfect dat iedereen me bleef zeggen het zit echt wel oke, ik geloofde het zodra ik kriel had gezien of gehoord weer voor een paar dagen en dan kwam ineens weer die extra angst.

15 weken en 5 dagen

pret echo tijd whoohoe het is zo ver we gaan eindelijk te horen krijgen of de artsen vorige week gelijk hadden die wilde er nog niks op vast pinnen en toen kwamen de woorden HET IS EEN MEISJE!!! wat een bijzonder gevoel maar ook meteen weer angst want nu is het niet onze baby om te verliezen maar ons meisje het is zo echt, met 18 weken beland ik met harde buiken en weeën in het ziekenhuis krijg 3 pillen en mag de volgende dag naar huis. maar de angst blijft zo intens groot.

Genieten het is niet zomaar even iets wat je doet als de angst zo overheerst. elke week sinds de opname lig ik wel weer op de vlos afdeling met harde buiken en weeén. De ene arts zegt ja sommige vrouwen hebben nou eenmaal meer last, de andere blijft me op het hart drukken bel als je het niet vertrouwd en dat blijf ik ook doen want tot nu toe doen de krampen niks maar dat is nog geen garantie dat ze dat niet gaan doen. ik kan niet door mijn buik heen kijken.

Van elk heerlijke harde schop, schuif of draai kan ik wel intens genieten en ben ik blij als ze weer is zoon heerlijk druk momentje heeft, kletsen, kriebelen en gewoon even voelen is dagelijkse kost.

mensen vragen ook wel eens had je die angsten ook zo erg bij de eerste, ja en nee zo goed weet ik het dus niet meer tuurlijk waren er angsten maar of ze zo heftig waren i dont know. als gezin proberen we veel over de baby te praten maar ik merk wel nu het nummer twee onderweg is dat alles anders gaat veel minder snel met inkopen doen. Haar bedje en box staan wel al klaar heerlijk voelt dat en we vonden de perfecte naam.