Snap
  • Mama

Spelen met vuur...maar wel leuk

Het was een hele drukke week en in mijn geval is dat een beetje spelen met vuur....

Het was zo'n week waarin er genoeg dingen waren waar ik "ja" zei en dacht "misschien is het niet zo verstandig/handig". Toch heb ik bijna alles kunnen doen waar ik ja tegen zei.

Het was een gewone week waarin Fay gewoon naar school moest (ja dat voelt al als gewoon) en wij ook gewoon moest werken. Een gewone week waarbij ik een uitzending moest voorbereiden, waarin mailtjes moesten worden beantwoord, waarin bestellingen voor de webshop moesten worden gemaakt en we ook iedere dag om 18.00 uur aan tafel zaten om te eten.

Naast al die " gewone" dingen waren er allelei extra dingen die ik wilde doen, gedaan wilde hebben en waar ik bij wilde zijn. Misschien lag de lat wat hoog, had ik net weer een beetje het gevoel van balans terug te vinden en dan weet ik dat ik met vuur speel.

Maar goed de week begon vorige week zaterdag met een bezoekje aan Gouda bij zus- en zwagelief. De banketbakkerij waar zij werken kreeg de titel hofleverancier. Reden voor een feestje en trots als ik ben wilde ik daar bij zijn. Snel door naar Aalsmeer waar de feestweek begon met de jaarlijkse corsobraderie. Er stond een live uizending gepland en aan mij de vraag of ik daarbij wilde helpen tot 4 uur....oja wil je daarna nog even een uurtje helpen in de studio? Hup daarna snel naar huis, vroeg naar bed. De verjaardag en het vuurwerk slaan we even over.

Zondag toch even op pad om te kijken bij de activiteiten voor de Ride for the Roses. Nog snel even langs bij pap en mam om kennis te maken met de nieuwe auto aanwinst. De zondag vliegt voorbij en voor iets wat een rustdag had moeten zijn hebben we toch wel veel gedaan.

Maandag mag ik 's ochtens even bijtanken, Bas brengt Fay naar school. Voor mij even de kans om een uurtje langer te blijven liggen en vervolgens mij te begeven naar zolder. Aan de slag voor de webshop met wat bestellingen die af moeten, wat aanpassingen in de webshop. Voor ik weet het is het bijna 12 uur en moet ik Fay alweer ophalen, een klein uurtje om weer naar school te gaan. Snel door om inkopen voor Fay haar verjaardag te doen. Roze is de kleur dus, roze bordjes, bestek en versiering. Leuk idee om voor alle kinder-verjaardagsgasten een persoonlijke beker en bakje te maken. Dus uit school met Fay aan de knutsel...wat toch altijd langzamer gaat, maar goed. Half 9 is het tijd om naar bed te gaan. Bas is Fay haar verjaardagscadeau aan het schilderen en ik relax in bed

Tot overmaat van ramp is dinsdagochtend mijn vervoersmiddel (fiets) stuk. Manlief brengt hem snel naar de fietsenmaker en komt met een leenfiets terug. Hup naar school en werk. De dag vliegt voorbij nog snel even 2 uurtjes aan de slag voor de radio. Er moeten nog gasten worden geregeld voor de komende uitzendingen, mails moeten beantwoord worden en persberichten moeten worden verstuurd. Daarna Fay ophalen...nog steeds op de rare fiets zoals Fay zegt.

Woensdag is een dag van op pad zijn. 's Ochtends eerst Fay naar school brengen, nog snel een bestelling van de webshop wegwerken en een verjaardagstshirt maken voor Fay. Dan hup t-shirts voor de radio ophalen en door naar school. Samen fietsen we naar de studio, halen de spullen op voor opnames en hebben dan gezellig nog even tijd voor een mama & dochter lunch. Tussendoor ontvang ik een berichtje dat ik mijn fiets op kan halen...YES! Maar eerst naar de feesttent waar radio-collega Dennis en ik opnames gaan maken van de kindermiddag. Fay mag mee en is mijn helpende hand. Bijna twee en half uur later stappen we uit de warme tent, weer terug naar de studio. Snel de leenfiets inruilen voor de mama-fiets. Fay wil nog even langs opa en oma...ja hoor...Om half 6 zijn we weer thuis...hoe laat ging ik ook alweer de deur uit vanmorgen? Een vriendin komt een bestelling ophalen, we kletsen even bij en dan moet er echt gekookt worden.

De week is al over de helft en mijn energie daalt...dus donderdagmiddag ben ik echt vrij! Tenminste als ik uit mijn werk even naar mijn kraam ben geweest om wat nieuwe verkoopwaar neer te leggen en boodschappen heb gedaan. Dan heb ik nog een uurtje om te zitten hup naar school en eenmaal thuis moet er worden schoongemaakt. Zondag vieren we Fay haar verjaardagen een schoon huis is dan wel zo leuk. Die feesttent vanavond met O'gene die slaan we maar even over....

Vrijdag is Bas vrij hij gaat aan de slag met Fay haar verjaardagscadeau (houten speelhuisje), boodschappen doen en ik vertrek naar mijn werk. Uit mijn werk even langs bij mijn ouders, heerlijk even niks. Om mijn weg te vervolgen naar de studio. Om 6 uur is het tijd voor Let's Go, het wekelijkse kinderradioprogramma. Ik heb leuke gasten en het uur vliegt voorbij. Hup naar huis! Bas hoeft vanavond niet te schilderen dus we zijn ook echt samen thuis. De tweede aflevering "Under the Dome" red ik niet. Mijn ogen willen niet meer open blijven dus snel mijn bed in.

Vandaag kunnen we een klein beetje uitslapen maar om half 7 ben ik klaar wakker, dus om half 8 ga ik er toch maar uit. Fay moet naar dansles en daarna moet ik snel door voor weer een radio-uitzending waar ik ja tegen heb gezegd. Eentje die duurt tot 5 uur vanaf een boot. Het is een geweldige middag, ik geniet maar ik merk om 4 uur dat ik een beetje dip heb. Nog even doorzetten.

Nu ben ik thuis, de versiering hangt, het verjaardagscadeau is zo goed als af, het huis is bijna opgeruimd en er wachten nog 6 verschillende hapjes op me die gemaakt moeten worden. Mijn benen schreeuwen het uit, mijn hoofd is moe maar wat was het een gave dag vandaag! Morgen is het feest, denderden we nog even door. En maandag? Even mijn agenda checken

8 jaar geleden

Ontzettend leuk dat je een kinderprogramma presenteert. Vertel er meer over, want ik ben heel benieuwd. Een volgende blog misschien over wat voor kinderprogramma het is en welke onderwerpen en wat er komt kijken bij de voorbereiding? Ik heb jaren gewerkt bij een kinderprogramma van Radio Emmen en dat werd gepresenteerd door kinderen. Het is geweldig leuk om radio te maken. Ik mis het nog heel vaak. Misschien komt het ooit nog op mijn pad. Zou leuk zijn.