Snap
  • Mama

Sorry, I don't like the way you lie!

Dat kinderen liegen... oké, maar waarom kunnen wij volwassenen nou niet gewoon de waarheid zeggen?

Sinds 2011 heb ik hier in Leidschendam mijn eigen dansgroepen. Onder de naam Trinity doen zijn mee aan wedstrijden en treden zij op door heel Nederland. Mijn jongste groep heet Trinity mini's en zijn drie tot 8 jaar oud. Trinity cadets is mijn middelste groep van 9 tot 15 jaar. En dan hebben we Trinity A.

Het komen en gaan van leden is bij veel verenigingen een normale zaak. Maar wat gebeurd er als ze niet eerlijk zijn? Al regelmatig heb ik ouders bij mij gehad die zeiden dat hun kind niet meer wilde dansen om vervolgens van het kind te horen dat ze eraf moet omdat haar ouders het te ver rijden vinden naar de wedstrijden. Waarom niet eerlijk zijn? Ik dacht dat het aan mij lag of aan de groep. Je mag mij best zeggen dat je het niet meer leuk vindt. Geen probleem. Dan nemen we netjes afscheid. Wees eerlijk!

Maar wat ik deze week mee maakte slaat alles. Zowel vader als dochter hebben keihard in mijn gezicht staan liegen. Pinokio zou verbaasd zijn hoe groot zo'n neus kan worden. Eind maart hadden we onze laatste wedstrijd.  Met mijn oudste groep nemen we die dag het seizoen door en maken we plannen voor het nieuwe seizoen. Alle leden waren het erover eens... komende seizoen zouden we bij elkaar blijven. Niemand wilde weg want de groep was gewoon te gezellig. Meisje A vertelde dat het haar beste vriendinnen waren en die laat je niet in de steek. Ook vader van meisje A wilde er alles aan doen om er een geweldig nieuw seizoen van te maken.

En toen kreeg ik een appje. Meisje A was gespot bij een andere groep. Drie dagen na het gesprek is ze naar de open training van een andere groep gegaan en dat niet alleen... ze heeft de andere meiden van mijn groep mee gevraagd! Vrijdag zie ik vader en dochter bij het afsluit etentje. Beide reppen met geen woord over wat ze hebben gedaan. Na afloop zeggen ze mij vrolijk gedag... "tot maandag, ik zie je bij de training" 

En ja hoor, ze volgt nog een training bij de andere groep. Dus besluit ik vader en dochter op te bellen om te vragen hoe het zit. Meisje A hangt de hoorn op, want ze zijn bezig. Nog geen 5 minuten later wordt ik teruggebeld. Meisje A wilt stoppen en gaat naar de andere groep omdat ze hoger op wilt komen. Meer wilt leren. Uhh? Ze gaat (even in voetbaltaal) van een eredivisie groep naar de jupiler league. Snap ik hem of snap jij hem? Van de volwassen naar een juniorgroep. Ik snap hem even niet. Dus vraag ik om uitleg. Nee, ze bedoelt dat ze de dans niet leuk vond. Oww, zeg ik maar waarom zeg je dat niet? Nee zo bedoelde ze het ook niet ze wilt gewoon wat anders. Dan vraag ik aan vader waarom ze niet eerlijk zijn. "Uhh ja, omdat we je niet hebben gezien?".  Etentje? Telefoon?  Vader en dochter zin stil. Wanneer ik vraag of ze leden hebben meegevraagd zeggen ze beide van nee.  Uhh??? Waarom zeggen mijn leden dat dan? Haar beste vriendinnen?

Ik snap hem niet. Waarom kan je niet gewoon eerlijk zijn? Waarom liegen? En waarom probeer je mijn groep kapot te maken door mijn leden mee te vragen? Meisje A... I don't like the way you lie!  En het mee helpen met het lesgeven bij mijn jongste groep? Schrijf dat maar op je buik! Van mij hoef je niet meer te komen.

7 jaar geleden

Me and this article, sitting in a tree, L-G-N-R-A-I-N-E!

8 jaar geleden

Ja inderdaad. Hopelijk stromen de leden vanavond binnen....

8 jaar geleden

Echt super lullig! Maar ja, de wereld zit vol met hypocriete mensen! Jammer, of eigenlijk zwaar k.. dat dit nogal consequenties voor jou kan hebben! Althans, voor het bestaan van je groep. Misschien komt het wat dat betreft allemaal wel goed: laten we het glas nog even half vol zien :-)

8 jaar geleden

En het erge is.... die vader ken ik al 25 jaar! Grre