Snap
  • Mama

Soms is genoeg GENOEG!!

Heb jij het soms ook wel eens even helemaal gehad?!!! Genoeg = genoeg!!

Soms zit alles tegen en iedereen heeft wel eens zo'n dag tuurlijk... maar ben ik de enige vrouw/mama die gewoon soms even genoeg heeft van het vrouwen mama zijn?! 

Voor er allemaal reacties gaan komen je moet blij zijn dat je mama bent etc.. ik ben ook dol gelukkig dat ik mama ben en heb er ook behoorlijk veel voor moeten doen! Mijn zoontje is mijn alles en kan me echt geen leven meer voorstellen zonder hem.

Mijn situatie is best wel ingewikkeld: ik woon met mijn zoontje in een (te) klein appartement met 2 katten en de hond van mijn vriend.. ik heb nog steeds een relatie met de papa van mijn zoontje maar we wonen niet samen. Waarom niet? Daar hebben we zo nu even onze redenen voor en in de toekomst willen we wel gaan samenwonen maar nu even nig niet.

In de weekenden slaapt mijn vriend wel bij mij en ons zoontje en het ene weekend neemt hij de nachtdienst (de zorg voor onze zoon in de nacht) en het andere weekend maar 1 dag vanwege zijn vroege dienst die op de zondag al begint.  Door de weeks is onze zoon dus voor mij.. en laten nu net de tanden en kiezen even allemaal tegelijk door komen bij mijn zoontje!!! Whoehoooo!!!

Ik slaap dus al weken slecht (slaap gewoon niet) het huishouden is een opgeruimde rommel ik dwing mezelf nog wel om te poetsen maar het is niet zoals ik wil want ik heb er gewoon de puff niet voor!!

Mijn zoontje heeft blijkbaar maar heel weinig slaap nodig want hij is gewoon mega actief! En hij heeft nu de fase als mij iets niet lukt wat ik wil maar wat ik nog helemaal niet behoor te kunnen dan ga ik uit frustratie huilen en gillen en dan het liefste zo lang mogelijk!!! In het begin dacht ik dat er iets was gebeurt zich misschien ergens pijn had gedaan ofzo? Aangezien mijn aapje de hele woonkamer ontdekt met zijn kruip/tijger ik ben moe ik rol liever en laat mijn hoofd knoelhard op de grond bonken.....

Dusja ik heb ipv een kort lontje gewoon geen lont meer over en ben een open vat buskruit!!! 

Ik probeer altijd rustig en kalm te zijn voor mijn zoontje maar aangezien die apenkop alle kanten uit wormt wiggeld bijt etc. Betrap ik me erop dat ik soms wel een grauw en snauw kan geven tegen hem en daarna schaam ik me heel erg want dat mannetje kan er ook helemaal niks aan doen! En maak het dan ook wel goed met kusjes en knuffels maar voel me echt heel erg daarover!

Mijn vriend komt elke dag langs voor mij en voor zijn zoontje althans daarvoor zou hij eigenlijk komen maar hij is nogal heel snel afgeleid en is in de tv/tablet of telefoon gezogen! Echt spelen met onze zoon doet hij niet.... tenminste niet uit zn eigen.......

Hij vreet alle kasten leeg ( hij koopt ook wel boodschappen maar toch!) Laat overal zn rotzooi achter en verlangt op zn wenken bediend te worden! Er zijn daarover al verschillende ruzies om geweest En dan doet hij er weer een paar dagen op letten maarja hij laat mij zovaak in de rotzooi zitten!! 

Hij eet elke dag bij mij maar de afwas doen ho maar!! 

En zijn antwoord hij werkt toch al elke dag! Ja ik zou willen dat ik mocht werken maar helaas mag ik dat nog niet! ( zware Burn-out gehad en mijn gezondheid is ook niet alles) meneer gaat ook nog bijna elke dag naar de sportschool en hij heeft een slecht zelfbeeld en is constant bezig met zn uiterlijk! Blegh!! Is mijn buik dik schat?? Dat vraagt hij dan aan mij een vrouw die "pas" is bevallen en nu weer vol hormonen zit zodat we misschien ooit een 2de wondertje mogen verwelkomen!! Ik voel me al af en toe zo'n dikke walvis! 

En dan ook zo vaak mensen die zich dan overal mee bemoeien ! Ja ze bedoelen het wel goed maar als je je PIEP voelt kun je dat er gewoon niet bij hebben!!!! 

En ook opa's en oma's die vaak willen langskomen hartstikke lief hoor! Maar weet je ik heb al geen tijd om voor mezelf eens lekker rustig op de bank te zitten ( de bank die trouwens ook weer eens gestofzuigd moet worden) 

Nooit doe ik wat leuks voor mezelf..... en als je dat dan wilt doen dan kan het weer niet want mensen zeggen afgesproken dingen af, het regent, geen oppas, het huishouden, etc etc etc... 

BLEGH IK BEN ER GEWOON SOMS EVEN KLAAR MEE MET AL DIE MENSEN DIE ALLES MAAR VAN JE WILLEN EN VERLANGEN!! 

Nu ik dit zo allemaal heb geschreven schaam ik me er ook ergens voor maar ik zou gewoon zo graag even niks aan mijn hoofd willen hebben! Gewoon lekker op de bank willen zitten in een schoon huis zonder was in de wasmand met een goede film of serie op tv en een groot glas wijn en dan ook met iets lekkers erbij wat ik met niemand hoef te delen en dan als ik naar bed ga dat ik gewoon lekker gelijk in slaap val en dan tot de volgende dag aan een stuk slaap en heerlijk uitgerust wakker word en dat dan mijn onbijtje heerlijk op tafel staat en dan ik het dan daarna niet hoef af te wassen en dan misschien lekker ergens gaan wandelen met mijn zoontje... 

Is het teveel gevraagd 1 dag of 2 of 3 zonder alle moet dingen maar alleen de leuke dingen en eens geen luiers te hoeven verschonen of het eten maken of de was doen...

7 jaar geleden

Ja ik laat de boel ook maar vaak de boel neem tegenwoordig wel mijn rustmomenten.... maar het is soms nog echt wel heel erg moeilijk!

8 jaar geleden

Ik denk dat alle moeders dit wel ooit mee maken. Ik heb 4 dochters, 9jaar, 2 van 7 en 1 van 5 jaar. Ik ben na schooltijd alleen maar met hun bezig. Afspreken, sportclubs en noem maar op. Tja druk schema met 4. Daarnaast heb ik samen met mijn man een eigen bedrijf, waar ik in meewerk als de kids op school zijn en soms daarna ook nog. Ik heb een hele lieve man die ook alles laat liggen en niet opruimt. Dus op de bank zitten kan ik helemaal niet. Toch doe ik dat. Ik ben moeder, vrouw, maar ook gewoon mens. Dus soms moet je de boel even nemen zoals t is. Je hoeft je er niet voor te schamen, want je kunt niet altijd alles perfect doen.

8 jaar geleden

Ik heb ook wel eens van die dagen. Dan laat ik ook de boel gewoon de boel. Natuurlijk gaat de zorg voor ons zoontje wel elke dag gewoon door, mar op zulke dagen maak ik echt overal een spelletje van met hem,waardoor het al weer minder als zorgen voor, maar meer als spelen met voelt. Sterkte!

8 jaar geleden

Zooooo herkenbaar!