Snap

soci.bike – we hebben er twee!

Op twaalf januari kwam onze eerste bakfiets van soci.bike binnen. Jaja, je leest het goed: eerste bakfiets. Wij kregen maar liefst TWEE bakfietsen om drie maanden te testen. Wat een feest!

Dudley van soci.bike bezorgde de bakfiets bij ons en gaf uitleg. Ik had nog nooit op een elektrische fiets gereden, laat staan op een elektrische bakfiets. Dus die persoonlijke uitleg was erg fijn. Vervolgens maakten we een proefritje, wat ook erg fijn was! Ik dacht vooraf, dat doe ik wel even. Maar het is eventjes wennen om op een driewiel bakfiets te rijden, daarna gaat het vanzelf. Het eerste ritje ging ik daarom ook niet met kinderen, puur om vertrouwen te winnen in de fiets en te voelen hoe hij reed.

Daar ging ik dan, nadat ik gewend was aan de fiets, voor het eerst met de jongens in de fiets. In deze bakfiets passen twee kindjes waardoor hij ook erg compact en licht is in gebruik. Omdat wij vier kinderen hebben kregen we er daarom ook twee om optimaal te kunnen testen.

Terug naar dat eerste ritje met de kinderen... De tocht ging naar mijn ouders een stukje verderop. Het was januari en dus best koud buiten. We bevestigden het huifje over de bakfiets tegen de regen en wind. De huif is heel makkelijk te monteren.

De fiets heeft vijf standen trapondersteuning en geloof mij, dit wil je! Heerlijk zeg! Ik had al een moederfiets zonder ondersteuning, maar daarmee maak ik geen tochtje van een paar kilometer voor de lol.

Elektrisch betekent natuurlijk ook: opladen! Dat moest even in mijn systeem komen haha. In het begin is het mij zelfs overkomen dat ik dat vergat en hem dan nog snel aan de lader moest doen voor het weggaan. Gelukkig kun je op de soci.bike – onder optimale omstandigheden – wel tot 120 km fietsen met een volle accu.

Je kunt op het display aan je stuur heel makkelijk zien hoeveel batterij er nog is, ideaal. Drie dagen later kwam de tweede bakfiets. We hadden al een groene en kregen nu een gele. Prachtige kleuren!

Je kunt deze soci.bike bakfietsen in elke (!) gewenste kleur krijgen, hoe vet is dat!!!! Hou je van rustige kleuren of juist van felle kleuren? Alles is mogelijk!

We genieten dagelijks van deze twee bakfietsen. Wat een uitkomst. Ik pak veel sneller de fiets in plaats van de auto. Even snel naar de winkel, gezellig een paar kilometer fietsen of een picknick. Dat wordt straks nog afkicken na de testperiode. Echt waar: je raakt zo verslaafd aan het fietsen. Daarom genieten we nu extra van deze twee bakfietsen.

Volg je me al op Instagram (@dehuismama)? Daar zie je regelmatig de fietstochtjes voorbijkomen! En nog een tip: check de Instagrampagina van soci.bike (@socibike) en ontdek alle kleuren en mogelijkheden ☺

Liefs, Marlissa

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media
1 jaar geleden

Wat een handige bakfiets, zo compact!

1 jaar geleden

Wat een leuke!

1 jaar geleden

Die ga je nog wel missen! Wij hebben ook nog geen dag spijt van de aankoop gehad 😍

1 jaar geleden

Heerlijk! ❤️ Wij hebben onze bakfiets nu 4 jaar en nooit spijt van gehad. Alle drie de kids gaan mee en er kan nog een vriendje of vriendinnetje bij in de bak, en nog een plekje achterop. Zo fijn om op pad te gaan! 😍