Smeuïge HEALTHY chocotaart, Lekker!
Dat een chocoladetaart niet altijd tot een van de 'grote zondes' hoeft te behoren bewijst dit recept wel!
Deze heerlijke healthy chocoladetaart kwam gisteren op tafel, zeker voor herhaling vatbaar!
Een taart waarbij het hoofdingrediënt avocado is, ja dat kan! Een gezonde(re) romige smeuige chocolade taart zonder gekkigheid en wat mij betreft echt niet moeilijk om te maken.
★Voor 8 punten:
★Ingredienten bodem:
175 gr dadels
3 00 gr kokosrasp
★Voor de vulling:
125 gr dadels
4 avocado’s
25 gr cacao
50 ml kokosolie
3 eetlepels ahornsiroop
4 eetlepels kwark (of kokosroom)
Snufje zout
★Garnering:
Handje hazelnoten
100 gr. extra pure chocolade
Zo maak je deze heerlijke taart:
Week de dadels voor de bodem in heet water, meng deze dadels met het kokosrasp (houd een klein beetje achter voor de garnering) tot een plakkerig mengsel.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm. Tip: Beleg de springvorm met vershoudfolie zodat je de taart er makkelijker uit kan halen.
Smelt de kokosolie en meng deze samen met de avocado’s, cacao, ahornsiroop, kwark, dadels en een snufje zout in de blender goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de bodem en zet de taart voor 1.5 uur in de vriezer of minimaal 4 uur in de koelkast voor serveren.
Hak de hazelnoten in stukjes en smelt de chocolade, verdeel dit samen met het laatste beetje kokosrasp als garnering over de taart en vergeet vooral niet te genieten.
Enjoy!
Kimmie32!!
Staat er 3 of 300 gram kokos? En moet je de dadels pureren met de kokos voor de bodem?
Anoniem
Leuk maar gezond is een ander verhaal.
Judith 1981
Ik denk dat ik deze wel ga proberen! Leuk dat je dit deelt!!