Snap
  • Mama

Slapeloze-nacht-gedachtes

1 schaapje, 2 schaapje…de was uit de wasmachine gehaald?, 3 schaapje….verwarming lager gezet?, 4 schaapje…..

Iedere moeder kent ze. De slapeloze nachten. En nee dan bedoel ik niet de nachten dat je kleintje je wakker houd, maar de nachten dat je, jezelf wakker houd. Het lijkt net alsof overdag de gedachtes worden opgeslagen en je er s’ nachts pas over na gaat denken. Een aantal slapeloze- nacht- gedachtes van mij:

- Ow chips, weer vergeten te mailen naar basisscholen voor een rondleiding….morgen dan maar doen….wat zei Tino (vriend) ook alweer? Kon hij nu maandag of dinsdag? Hmmm even wakker maken.

- Nou dat wakker maken was geen goed idee…chagrijn….hmm oke slapen…..zou ik dan toch mijn scriptie voor school mogen inleveren? Eerst die rottoets! Geen zin om te leren grrr. Oke snel ander onderwerp bedenken….of slapen….

- Luana haar verjaardag….zwart/wit thema met beetje fuchsia roze of Sofia thema? Nee zwart/ wit……of Sofia? Nee zwart/ wit….waar zal ik de spulletjes kunnen halen? Eventjes kijken op mijn telefoon….

- Ah nee he….half 2? Zolang zat ik niet op mijn telefoon toch? Of wel? Nuja dan ga ik nu echt slapen……

- Hoorde ik daar nu mijn kleintje huilen? Ja ik hoorde het echt. Waarom doet de camera het dan niet van de babyfoon? Hmm even aanzetten. Zie haar niet bewegen. Zou de camera kapot zijn? Dan even dit knopje…Oeps! Knopje van muziek aangezet, snel uit! Ja ze beweegt (en moppert wat). Ze huilde dus niet….goed... slapen…..lukt niet….

- Dan schaapjes tellen. Werkt soms…..1 schaapje, 2 schaapjes, 3 schaapjes…..hoe leuk zou het zijn als mijn kleine meid straks in haar grote peuterbed mag gaan liggen! Ow dan gaan we zeker haar kamer restylen met of zonder toestemming van pappa hihi. Hmm bloemetjesbehang, mintgroene muur, hippe kussentjes….waar had ik dat ook alweer gezien? Owjah die ene Facebookpagina! Even kijken……

- Hey het is kwart over 2!..... Die schoentjes zijn gaaf…welke Facebookpagina is dat?......Ze heeft wel schoentjes maar niet deze…..hmmm schat?

- Oke Kim, je gaat nu slapen en laat Tino met rust! Anders krijg je die te schattige schoentjes nooit.

- Eigenlijk zou ik ook wel weer is mogen gaan kijken naar schoenen… of jurkjes….of even langs de zonnebank gaan (lijk wel een lijk!)……of naar de kapper….hmmm even haarstijltjes opzoeken. Wil wat anders…..

- Arghhhh 3 uur! Nee he! Als ik nu ga slapen, heb ik nog maar…5 uur om te slapen…ow dat valt best mee! Maar als ik nu was gaan slapen toen ik zei dat ik ging slapen, had ik in totaal 9 uur kunnen slapen. Nu ogen dicht!

- Wacht is…Tino moet vroeg op…dus dat betekent niet 5 uur slaap, maar 3,5 uur slaap! Dat red ik niet hoor. Ik ga echt nu slapen…Nu!!

- Wat wilde ik ook alweer voor thema voor Lu haar verjaardag?

Hoef vast niet uit te leggen dat ik de volgende dag niet te genieten was hihi.

Wat zijn jullie slapeloze- nacht-gedachtes?

8 jaar geleden

haha dit zijn voor mij dagelijkse gedachtes. Ik kan ook niet gewoon op bed gaan en dan meteen in slaap vallen. Ik lg zeker nog wel1 of 2 uur wakker aan van alles te denken. Over wat ik de volgende dag allemaal moet doen, over dingen die ik heb gelezen of gezien, over hoe het nu met bepaalde mensen gaat van alles en nog wat dus ;) Als ik echt een slapeloze nacht heb ga ik meestal wat spelletjes spelen om de gedachten een beetje een halt toe te roepen.