Snap
  • Mama

Slaap lekker opa en oma sterretje..

Elke avond zeggen we slaap lekker tegen opa en oma sterretje.. Je kent ze niet maar toch maken ze deel uit van ons leven.

Dag opa en oma sterretje,

Elke avond voor het slapen gaan zeg ik samen met mijn dochter (van bijna 2 jaar) Slaaplekker tegen alle lieve mensen in het fotolijstje op haar kamer. Zo leert ze natuurlijk de namen bij de gezichten allemaal snel, maar zo leert ze ook mijn ouders kennen. Mijn ouders, oftewel opa en oma sterretje, zijn overleden.

Ik was pas 20 toen mijn vader plotseling overleed aan een aneurysma 1 dag na zijn verjaardag. De overgang van op de ene dag zijn verjaardag vieren na de andere dag zijn crematie plannen was zo onwerkelijk, daar heb ik nog steeds geen woorden voor. Na een heftig jaar krabbelde ik weer langzaam op en leerde ik mijn huidige vriend (en papa van mijn prachtige dochter) kennen. Ik zag weer hoe mooi het leven kon zijn en genoot hiervan. Tot een jaar later bij mijn moeder blaaskanker werd geconstateerd. Het leek alsof ik in een hele slechte soap beland was. Ze was zelf positief en vocht enorm hard. Na 2,5 maand, terwijl mijn broer mijn vriend en ik naast haar zaten, verloor ze de strijd na een kort maar heftig ziekbed.

Voor de 2e keer belande ik voor mijn gevoel in de hel, maar voor de 2e keer kwam ik ook hier weer uit.

Nu ben ik 30 en heb het geluk een prachtige dochter te hebben. Wat is het toch speciaal om moeder te mogen zijn, maar wat roept het ook vele vragen op. Als mijn dochter nu zou vragen waar ze wonen zou ik vertellen dat zij achter de wolken bij de sterren wonen. En dat zij ons altijd zien wanneer wij dat graag willen. Bewust zeg ik er achteraan dat ze ons zien wanneer wij dat willen want ik wil natuurlijk niet dat het voor haar iets engs wordt.. O o opa en oma sterretje kijken altijd mee, nee dat willen we niet. Hoe en wat ik het straks allemaal ga vertellen aan haar zie ik tegen die tijd wel, dat ligt ook aan de fase waar ze dan in zit.

Hoe ouder ze wordt hoe anders haar vragen gaan worden.. Hoe anders ze gaat kijken naar wat het betekend om dierbare voor altijd te moeten missen. Oh maar aan die tijd moet ik nog niet denken, gelukkig duurt dat ook nog even een paar jaar. Ik hou van haar onschuld en haar heldere en vernieuwende blik op de wereld. Haar verwondering bij elke nieuwe ontdekking. Haar liefde en openheid naar de wereld toe.

Dus voor nu zwaaien wij en zeggen wij gedag naar opa en oma sterretje en gaan daarna lekker slapen.

Dag lieve opa en oma sterretje slaap zacht, ik weet jullie houden de wacht. Mis jullie en hou van jullie 

8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ja ik ben er ook erg blij mee dat ik het op deze manier kan doen. Het blijft een groot gemis maar de manier waarop je ermee om gaat is bepalend voor je toekomst denk ik x

8 jaar geleden

Mooi dat je dochter zo toch een beetje jou ouders in haar leven heeft!