Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Sinterklaastijd

Ik geniet! En toch...

Ieder jaar weer, sinterklaas.

Ik vind het echt het meest geweldige feest van het jaar. Denk dat ik het nog spannender vind dan de kinderen. Ze zijn hier rete-hyper, maar da's echt niet Sint's schuld... Mom's madness express in charge! Dit feest is echt DE grote concurrent van de andere drie mooiste jaarfeesten! ( 21 januari, 1 en 28 april)

Vanaf september worden wenslijstjes opgesteld ( die van de kinderen dan...), kadootjes ingeslagen maar pepernoten structureel geweerd. ( die mogen pas vanaf de intocht!) de agenda's zijn vrijgepland om alle festiviteiten bij te wonen en anekdotes staan klaar om het grote boek te betreden. Totale onbegrip voor mensen die het sintfeest niet waarderen en feestjes overslaan omdat de kinderen er 'teveel' van hebben. ( tenzij het beter is natuurlijk...) Verwarde afschuw tegen de anti-pieten acties. Hier spreekt een fan van het eerste uur, een anti-anti-pieten actievoerders-actievoerder! Ik geloof!

Ik loop een willekeurige, naar rookworst ruikende winkel binnen en het is Sinterklaas voor, achter en in de schappen. Dit geheel compleet gemaakt met tere kinderen voor kinderen stemmetjes die zoet door de boxen schallen...

Ieder jaar laat dit feest me enorm stil staan bij het grote verdriet. Het verdriet van wensouders en ouders zonder kindje hier. Het verdriet komt altijd zo keihard binnen en is nog nooit geheel verwerkt. Het grote inlevingsvermogen voor de mensen die ook zo graag met een kindje Sinterklaas willen binnenhalen... Dat is pas een kadootje!

10 jaar geleden

Sinds een goede vriendin met heel veel moeite, na heel lang wachten zwanger is geworden besef ik inderdaad pas echt hoe moeilijk dit soort dagen zijn. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat een kinderwens wordt vervuld...

10 jaar geleden

mooi beschreven; ik ga er aan denken

10 jaar geleden

dit jaar zal ook ik stilstaan bij het verdriet van de wensouders