Terug
Blog header image

Sinterklaasjournaal.. Wat doe je?!

Gisteren was weer de eerste aflevering van het sinterklaasjournaal. Met goede hoop keek ik ernaar.. Maar helaas..

De eerste Pieten die officieel op Nederlandse TV komen, waren zwart. Nu ben ik het er niet mee eens, maar ik ga niet op de dam of dergelijke protesteren. Zo ben ik niet en ik wil de kinderen ook niet van hun sinterklaasfeest bestelen. 

Ik ben getrouwd met een oerhollandse man (zelf ben ik ook Nederlands, maar mijn man is blond en ik donker en zwart haar). Hij houdt van het Sinterklaasfeest, wat ik volledig begrijp want hij is er mee opgegroeid. Maar hij kent niet de verhalen die ik te horen kreeg van mijn ouders vroeger. De pijn die mijn volk heeft moeten doorstaan. Het Sinterklaasfeest is gewoon een levende herinnering daarvan. Ookal is het een kinderfeest..

Veel van jullie moeders zullen dit niet begrijpen. Maar ik ben wel benieuwd waarom het voor jullie zo ONWIJS belangrijk is om de pieten Zwart te houden? `Anders snappen mijn kinderen er niks van!´ vind ik zo´n rot smoes. Je legt het even simpel uit met een logische verklaring en dan houden ze op hoor. Zo lastig is het allemaal niet te begrijpen. Hoe vaak er wel niet tegen mij is gezegd: ´Hé mama! Dat is een zwarte piet!!´ Zo wil ik niet geassocieerd worden. 

Daarom vind ik het dus NIET kunnen dat er Zwarte Pieten bij het Sinterklaasjournaal zijn (wát tevens ook nog een een publieke omroep is!) 

Trouwens, welke kinderen maakt het nou uit of ze zwart of roze zijn??

Anoniem
7 jaar geleden

Je geeft zelf het antwoord al in je laatste zin. Welke kinderen maakt het nou uit of ze zwart of roze zijn. Het maakt ze dus niet uit of ze zwart zijn. Kinderen zien dat echt niet als racistisch, die zwarte Piet. Ja het is nu eenmaal sinterklaas en zwarte Piet. Daarom is ie zwart en blijft ie dat wat mij betreft ook.

anoniem2017
7 jaar geleden

Waarom ik die piet perse zwart wil hebben? Omdat ze in een andere kleur de bekende piet herkennen. Dan vallen de dorpintochten weg, aangezien je dan veel verder weg vrijwillig piet moet spelen, omdat een kind je dan kan herkennen en het hele feestgebeuren verpest is. Er is een roetpiet op het jeugdjournaal voorbij gekomen,dus die komen vast ook nog in het sintjournaal voorbij. Maar zodra die in beeld is, zegt mijn dochter van net 5 jaar, mama dat is een gewone man die verkleed is. Netals wij dan op school. En nee ik ga ook niet beweren dat mijn Kinderen nooit zullen zeggen, he mama dat is net zwarte piet. Want ja ook mijn jongste heeft thuis weleens gezegt dat ze gesminkt werden maar dat er 1 jongetje in de klas zit die eigenlijk altijd die kleur heeft netals zwarte piet. Maar dan leg je als nederlandse ouder ( ik in ieder geval wel) uit dat dit niet zo is. Zwarte piet komt maar 3 weken in het jaar hier op vakantie en dan gaat hij weer naar huis. Maar ik geloof dat je dit uit een kindermond moet zien als een compliment, aangezien zwarte piet leuk is, lief is en veel leuker dan die oude sinterklaas. En hier zeggen ze pietje paniek en danspiet enz. Dus echt zwarte piet komt niet uit hun mond. Iedere cultuur heeft zijn eigen feesten en dit is een nederlandsfeest. Met een offerfeest zijn de meeste nederlanders het weer niet eens, want dat is zielig voor het dier, suikerfeest is zielig voor de mensen met suikerziekte, kerstmis is sonde van de gekapte bomen en zielig voor de kleinere mensen die voor een dwerg aangezien kunnen worden en zo kun je wel weer doorgaan. Het feest is niet gericht op de slavernij, en is nou eenmaal een kindefeest waar de papa,s en de mama,s de kinderen erg verwennen en ze een beetje voor de gek houden. Vind je het niks, doe je er niet aan mee, vertel je je kinderen dat het een feest is waarin nederlandse mensen hun kinderen voor de gek houden en dat jij je daar niet prettig bij voelt. Je mag je mening hebben hoor, maar ikzelf vind dit jaarlijkse pietengezeur nogal ver gaan. En dat is dan weer mijn mening. Vind het wel vervelend voor je dat je er zelf zon last van ondervind, ben wel benieuwd hoe jou man daar dan weer tegenaan kijkt. Aangezien je schrijft dat hij het een geweldig kinderfeest vind.

Annemiek2
7 jaar geleden

Geef het even de tijd het was nog maar de 1ste aflevering. Vorig jaar is het immers ook goed gekomen met de pieten. Gek idee misschien kun je zelf beginnen door deze pietermannen/vrouwen roetpiet te noemen. Ook kun je het Sinterklaas journaal op nickelodion kijken. Daar zijn de pieten niet gekleurd als ik het goed begrepen hebt.

Kaytje
7 jaar geleden

Het is nu eenmaal al jaren zo. En om telkens terug te vallen op het slaven verleden. Dan moet je pieten helemaal afschaffen, want niet alleen zwarten werden als slaven gebruikt. Er zijn ook blanke slaven, chinezen, indianen en noem maar op. Dan kun je ze dus geen enkele kleur geven. Wat ik wel vind is dat juist die hele discussie het alleen maar erger heeft gemaakt. In mijn jeugd waren pieten echt zwart. Ik weet dat er hele donkere negers rondlopen, maar geen 1 is echt door en door zwart. Nu lijken ze meer op negers dan pak hem beet 20 jaar geleden. Laat een traditie voor wat het is. Het is een kinderfeest. En kinderen zijn niet racistisch. Die worden zo gemaakt. En juist dingen zoals dit creëert dat.

Anoniem
7 jaar geleden

Lees je eens in wat Sint Nicolaas eigenlijk heeft gedaan om een sint, een heilige dus te mogen zijn.hij heeft slaven bevrijd en als Dank zijn ze voor Sint Nicolaas BETAALD blijven werken. Ik begrijp dat slavernij gevoelig ligt maar vergeet niet dat slavernij niet alleen maar donkere mensen is overkomen maar ook bij mensen met een andere kleur! Zo en nu ga ik genieten van ons prachtige cultuur MET zwarte pieten.

Anoniem
7 jaar geleden

Jemig wat een gezeik. Ik zeg: SLAVERNIJ WEER INVOEREN!

Maybe
7 jaar geleden

Ik woon vlak bij de duitse grens, moet ik deze mensen dan ook maar geen gedag zeggen omdat wat er vroeger is gebeurd in de oorlog? Zwarte piet is zwart omdat hij door de schoorsteen gaan. Mijn kinderen kennen het verhaal over de slaven in verhouding tot sint en piet niet eens. Wél leren zijn natuurlijk de geschiedenis over slavernij maar er komt geen sinterklaas voor in de geschiedenis boeken Het is een traditie die wij volwassenen ineens racistisch maken, dat vind ik erg jammer. Mijn kinderen denken echt niet dat de Keniaanse buurman nu ineens zwarte piet is

Maybe
7 jaar geleden

Uh tja dat vind ik dan wel weer erg triest om te roepen

Henrike Laning
7 jaar geleden

Ik denk dat het inderdaad niet uitmaakt wat de kleur is van een piet. Kinderen wennen er wel aan. Als andere mensen er moeite mee hebben dan vind ik het geen probleem om het te veranderen. Alleen is het wel moeilijk om dan een kleur te vinden die niemand stoort. Ik kan me bij beide meningen wel iets voorstellen. Het lijkt me heel raar om geen zwarte piet meer te hebben, maar ik leg me er gewoon bij neer als het die kant op gaat.

Ezra
7 jaar geleden

Naar mijn mening mag zwarte piet gewoon blijven. Allereerst weten kinderen niks over slavernij, de kinderen die naar school gaan en geschiedenis krijgen zijn volgens mij kinderen die al lang niet meer in Sinterklaas "geloven". Zoals al eerder genoemd in andere reacties zijn er meer 'rassen' gebukt gegaan onder slavernij en die hoor je er niet over. Ik, met mijn Joodse roots, heb mijn oom, overgrootmoeder en meer familieleden verloren in de 2e wereldoorlog. Dat wil toch niet zeggen dat ik alle Duitsers erop aan moet kijken, terwijl dat een veel recentere gebeurtenis is. Misschien is het zelfs wel positief te bekijken... Sinterklaas kocht Piet vrij en is dit kinderfeest een herinnering aan het feit dat slavernij gewoon nooit (meer) ik mag. Belangrijkste is dat het een kinderfeest is en de kinderen in hun onschuld het niet als racisme zien of aan slavernij denken. Het zijn vaak de volwassenen die deze gedachten in stand houden. Maar ja, dat is mijn mening.

Momo
7 jaar geleden

Ik snap dat het lastig is. Maar lees het verhaal er achter de pieten kregen betaald en waren vrij gemaakt door deze turkse man die wij Sint. Nikolaas noemen

kusjesvanmamma
7 jaar geleden

Mijn zoon vraagt zich hardop af wat er dan zo mis is met een donkere huidskleur als de pieten al niet donker mogen zijn. Dat zegt me ook genoeg lijkt me. Naar mijn mening blijf je zo racisme voeden.

Anoniem
7 jaar geleden

Mee eens! Het zou heel fair zijn als 'de piet' een moderne kleur krijgt. Het is een nederlandse traditie maar inmiddels behoorlijk aangepast aan de huidige generatie wat betreft de vele cadeaus snoep chocolade en alles wat je kan verzinnen dus piet kan ook wel een beetje veranderen lijkt mij. Liever vandaag dan morgen ;). Helaas werkt het zo niet in nederland, en dat vind ik echt jammer! Het draait om ik ik en ik en het gevoel van een ander telt niet mee.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
2 dagen geleden

Heel leuk!

Anoniem
14 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
23 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
21 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
19 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
12 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later