Snap
  • Mama
  • discussie
  • #sinterklaas
  • #genieten

Sinterklaas het feest des onheil

De periode waarin heel Nederland massaal klaagt

Sinterklaas. Het feest voor jong en oud. Of ook wel het klaagfeest genoemd. Waarom vieren we dit feest tegenwoordig nog? Het schept alleen maar verdeeldheid in dit o zo prachtige land. 

Ik ben het inmiddels zat. Waar we eerst de hevige discussie hadden rond om zwarte piet hebben we nu nog meer geklaag en gezanik over dit leuke kinderfeest. 

Sinterklaas is in de ogen van sommige mensen namelijk een soort van pedofiel. Hij lokt kindertjes met snoepgoed wat gestrooid wordt door zijn zwarte slaven. Want ook dat is Sinterklaas een slavendrijver. En hebben jullie al gehoord dat deze goedheiligman tegenwoordig ook inbreekt? Hij komt namelijk ongevraagd je huis binnen wanneer je kind weer eens zingend bij zijn schoentje staat. 

Hoe ver gaat de denk wijze van sommige mensen? En waarom vier je het nog? Waarom overal zo negatieve draai aan geven en de meest achterlijke dingen uitkramen. 

En dat is nog niet alles want massaal Nederland gaat los over de enorme bedragen die worden uitgegeven. 

Tuurlijk is het niet leuk als jij je kind minder kan geven dan een ander zijn kind kan geven. Maar goed iedereen werkt op zijn/haar manier hard voor zijn centen en besteedt dit op zijn/haar manier.

Jep ik ben zo een moeder en ik heb zo een familie die een fortuin hieraan uitgeeft, maar dit doen wij met alles. Ik kreeg dit vroeger ook en was echt geen verwend kut kind. Want zo worden de kinderen genoemd die veel krijgen met Sinterklaas. 

Er wordt gezegd dat dit je kind omkopen is. En dat het gebeurt omdat ouders geen tijd of aandacht voor hun kind hebben. Haha ik ben een thuisblijf mama en zit 24/7 met mijn kindjes die alle tijd en aandacht krijgen en dus ook grote een veel cadeaus. En waarom als dit kan zou ik dit niet doen? Als iemand niet op vakantie kan, blijf ik toch ook niet hiervoor thuis? 

Voed je kinderen op en leer ze niet op te scheppen. Verder geef je kind gewoon waar jij je goed bij voelt en wat je kan missen. Maar oordeel niet over mensen die het wel kunnen veroorloven. 

Ik hoop dat iedereen morgen een fijne pakjesavond heeft en ondanks het mega gezeik kan genieten van dit leuke kinderfeest. Ik ga morgen namelijk genieten van mijn "verwende" kinderen. 

Fijne avond! 

6 maanden geleden

Nou wat een emotionele onzin bericht. Echt een koloniale Nederlandse gedachte is dit. Tot het in Afrika andersom zou gebeuren.

6 maanden geleden

Nou wat een emotionele onzin bericht.

Dus dat, iedereen geeft wat hij of zij kan missen. En als je het geld er wel voor zou hebben zouden de meeste het zelf ook doen. Het zijn inmiddels zoveel discussies en ruzies over dit feest dat het plezier er een beetje vanaf gaat. En waarom? Het is een feest voor kinderen...

4 jaar geleden

Ik ben zo'n moeder die niet groots kan uitpakken... De wereld is in alles oneerlijk het ligt er maar net aan hoe je daar als ouder mee omgaat. Ik zie namelijk het probleem niet dat er kinderen zijn die meer krijgen want je hoort je kind te leren tevreden te zijn met wat het krijgt. En net zoals mij zullen er genoeg ouders zijn die nu het geld er niet voor hebben maar zodra dat wel het geval is de kinderen net zoveel zouden verwennen. Tegenwoordig moet overal wel iets van gevonden worden en het is eeuwig zonde dat het nu te koste gaat van een feest voor kinderen. Maar dat lijken we masal met zijn alle te vergeten in de discussie.