Snap
  • Mama
  • sinterklaaskado
  • verwend
  • cadeaus
  • #sinterklaasfeest
  • Pietjes

Sinterklaas cadeaus

Wat een ontzettend leuk feest is dat op 5 december he. Voor alle kindjes een zenuwslopend, enthousiast, geweldig kinderfeest. Onze Niek snapt er nog niet zoveel van, roept wel Sinterklaas en pietjes maar echt snappen wat die beste man met de witte baard doet, nee dat heeft hij nog niet. 

Niek is eind Oktober altijd jarig, sinterklaas en zijn verjaardag zitten dicht op elkaar. Wat koop je nu in hemelsnaam nog voor een mannetje van 2 jaar? Na ons inziens heeft hij echt meer dan genoeg speelgoed. Soms zoveel dat hij van gekkigheid niet weet waarmee hij moet spelen. 

Toch wil je z'n gezellig feest niet helemaal voorbij laten gaan, en hebben wij als gezin besloten om 2 cadeautjes te kopen. Echt meer dan zat. Kinderen die worden overladen met cadeaus tijdens deze dagen vind ik echt onzin, kan hier ook moeilijk naar kijken. Tuurlijk gun ik alle kindjes cadeautjes maar soms is het echt te overdreven en klagen de ouders wel dat ze amper rond kunnen komen, snap jij dat nou? 

Bij ons in de familie hebben we ook duidelijk aangegeven dat Niek geen cadeaus hoeft, dit is niet om hem iets te onthouden maar wij zijn ons er van bewust dat hij nog niet snapt hoeveel cadeaus hij krijgt en of dit dan te weinig is. Daarnaast heeft hij amper 1.5 maand geleden zoveel cadeaus gehad voor zijn verjaardag dat je toch ook niet meer weet wat je überhaupt zou moeten kopen. 

Niek is al blij met een potlood dus grote, uitgesloven cadeaus hoeft hij ook niet. Toch is het lastig om tegen familie te zeggen dat je vind dat je kind al 'verwend' genoeg is. Sommige vinden dit onzin en kopen toch meer dan afgesproken hier kan ik dan weinig aan doen, maar ze doen dit dan helemaal zelf. Dit is wel frustrerend want ik probeer Niek wel zo op te voeden dat het krijgen van cadeaus bijzonder is en niet van zelfsprekend.. 

Of ben ik nu te streng? 

Hoe doen jullie dit met jullie kindjes? Sloven jullie je eigen enorm uit? 

3 jaar geleden

Lastig is dat he, als 't zo dicht op elkaar zit. Maar nuttige cadeautjes kunnen ook leuk zijn. Goede tip wel 😁

3 jaar geleden

Hahaha, allemaal goed he. Er is geen goed of fout. Top dat je dit kunt doen en je er zo van geniet. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. 👍 Kanjer!

3 jaar geleden

Absoluut mee eens Roos. Goed dat je wel bewust bent, en tuurlijk is het geven van cadeaus leuk, vooral blijven doen. Ik doe dit nu nog in mindere mate maar dat komt denk ik ook doordat Niek er nu nog niks van snapt.

Ik kom uit een gezin waar heel weinig geld was en kreeg dan ook heel weinig. Ik vond dit als kind heel verdrietig. Zelf verdienen wij boven modaal en ik pak dan ook wel uit met sint en kerst. Kocht veel tweedehands (ik hou van mooi en degelijk speelgoed) maar was voor onze beide kids wel €100 p.p. kwijt. Van mijn familie krijgen ze niets, we kregen als gezin €100 van mijn vader voor ons allemaal. Ik denk dat je vooral moet doen waar je je zelf goed bij voelt en anderen dat ook moet laten doen 😇