Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

sinaasappelschil

Wij allemaal houden van sinaasappel smaak van mamma daar taarten en koekjes. Meestal  gebruiken wij daarvoor kunsstof aroma's, essentie of sinaasappel olie. Makkelijk maak je die aroma door sinaasappel schil te gebruiken. Zeker weten? Ja!  Niet verse, maar in suiker siroop gekookt. 

Als wij het fruit eten, blijft het veel van dat heerlijke schil,die wij meestal in een vuilnis zaak gooien. Niet doen!  Navel sinaasappels zijn hier het meest geschikt voor,want  de schil is lekker dik en stevig.

Hoe maak ik een overheerlijk sinaasappel confituur?

Schil van minstens twee grote sinaasappels  snij ik in kleine klontjes. Daarna doe ik het  in een kleine kookpan, voeg paar eetlepels suiker en wat water toe,  en verwarm op kleine vuur totdat het kookt. Daarna laat ik het even een nacht staan. Volgende dag voeg ik weer suiker toe, en kook al weer paar minuut en weer laat staan. Derde dag al weer dezelfde. Daar is de siroop dik genoeg, al de water is door de schil opgenomen en  mijn confituur mag de potjes in. Ik doe het nog heet de potjes in, en daarna nog voor 15-20 minuut in de oven op 110-120 graden om alle lucht van de potjes eraf te halen en  confituur wat langer bruikbaar te maken. Zo zou het zelfs paar jaar bewaard kunnen worden en beschimmelt het niet.

Lekker om taarten, koekjes, toetjes te versieren, ook heerlijk bij kwarktaart of in plaats van suiker bij de thee. Weden?

10 jaar geleden

Als je een kelder heb, dat is het beste plek om potjes te bewaren, maar het mag ook gewoon in de kast. Na opening in de koelkast en binnen een week gebruiken. Je maak het zelf zo zoet als je wil, maar suiker is hier ook een conserveermiddel.

10 jaar geleden

Leuk! I love cooking

10 jaar geleden

bedankt voor je tip. hoe bewaar je dat gewoon in kast of koelkast? Is het da ook zo zoet met al dat suikr of valt dat mee?

10 jaar geleden

Klinkt heerlijk, dank je wel. Ik zal je vertellen dat ik vroeger als klein kindje zo dol was op sinaasappelschil, dat mijn moeder me echt niet alleen met de fruitschaal kon laten. Ik zal ook menig onbewerkte schil naar binnen gewerkt hebben in die tijd :P