Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Serious requist 2014

Waarschijnlijk zal dit blog niet door iedereen in dank worden afgenomen. Maar toch moet het me van het hart.

In oktober begint het meestal al. De harten van de mensen beginnen te spreken. Met het oog op december, wil je dat iedereen een fijne sinterklaas en kerst heeft. Want kerst vier je samen. Menig goede doelen komen op tv voorbij, en ook aan de deur komen verschillende collectanten. Super allemaal. Als je wat kunt missen, is er niks mooiers dan de medemens te helpen.

Zo ook een inmiddels elk jaar terugkerend fenomeen. Er gaan mensen in een glazen huis. Dat overal in Nederland wordt neergezet. De ene na de andere actie wordt op touw gezet om juist dat goede doel in de spotlights te zetten en vooral veel geld te doneren. Er gaan duizenden mensen naar toe om het glazen huis te bekijken en de bekende Nederlanders te spotten, en vooral om geld te doneren aan dat goede doel. En het doel is goed en nodig! Wanneer je naar de situatie kijkt van deze meisjes/vrouwen wens je ze een beter leven. Het is fijn om te zien, dat ondanks de zware tijd waarin we ons nu bevinden, en er heel veel werklozen zijn, we toch nog het goede doel willen en kunnen steunen.

En begrijp me niet verkeerd ik ben enorm voor om anderen een warm hart toe te dragen. De financiële situatie is bij ons op dit moment ook niet rooskleurig. Maar wij hebben nog niks te klagen en redden het nog prima. Maar in mijn omgeving zijn er heel veel mensen die het financieel heel zwaar hebben. Die niet met de trein kunnen naar het glazen huis om geld te doneren omdat ze geld gewoonweg niet hebben. Waar geen sinterklaascadeautjes zijn gebracht en waar ook geen cadeautjes onder de boom zullen liggen. Mijn hart huilt voor al deze kindjes en hun mama's en papa's in Nederland. Die blij zijn als het weer januari is en hopen op een beter jaar. Ik wordt verdrietig van de gedachte dat er heel veel mensen naar de voedselbank moeten. En hopen dat er wat lekkers bij zit voor de feestdagen. Maar de pakketten worden ook kariger omdat er steeds meer mensen afhankelijk van zijn. De mensen die de huur niet kunnen betalen en bang zijn om op straat gezet te worden. Geen geld hebben voor nieuwe kleren of schoenen. Kindjes die zonder ontbijt en lunch naar school gaan. Zo schrijnend.

Fantastisch al die berichten op social media van mensen die verrast worden door giften van hun medemens. Hulde voor alle mensen die zich hier zo voor inzetten om iedereen een fijne decembermaand te bezorgen. Hulde voor alle mensen die zich hier het hele jaar voor inzetten. Zonder jullie was het veel minder mooi.

Mijn wens voor 2015?  Dat iedereen een fijne kerst heeft. En dat het glazen huis in 2015 een goed doel in Nederland steunt. Omdat het hier ook zo nodig is.

Voor iedereen hele fijne kerstdagen en een fantastisch 2015 toegewenst.

9 jaar geleden

Ik ben van mening dat die het geld van Serious Request altijd naar mensen gaan die het meer nodig hebben wij de arme mensen hier in Nederland. Hier in Nederland kun je bij genoeg instanties aankloppen als je het wat moeilijker hebt en inderdaad zoals belletje zegt: hier wordt echt veel misbruik van gemaakt. De situatie van de dames en meisjes in conflict gebieden die worden misbruikt, verkracht en daarvan zelfs zwanger raken is gewoonweg niet te vergelijken! Aangifte daar doen heeft geen zin, want ze doen er gewoon niets mee. Hun situatie is verreweg van normaal en totaal niet te vergelijken met "onze" Nederlandse gezinnen die bij de voedselbank lopen. Ik vind het top dat wij als klein landje ieder jaar weer een enorm bedrag op weten te halen voor die mensen die het zo hard nodig hebben! En ik doneer ook ieder jaar een klein bedrag (maar alle beetjes helpen!) Ik ben TROTS op Serious Request!!

9 jaar geleden

Ik vind serious request een zeer goed initiatief en iedereen heeft er wel wat over te zeuren. Daarom is het goed dat de jumbo nu een actie voor de voedselbank heeft georganiseerd en dat er zoiets is als de Linda foundation. Ikzelf steun niet de voedselbank omdat ik helaas teveel zie dat mensen hier misbruik van maken. Wanneer men leefgeld heeft van 50 euro en dit besteedt aan zaken als drank en sigaretten ipv eten voor je gezin, is er volgens mij iets niet goed en dit gebeurd zeker weten. Zolang hier niet beter naar wordt gekeken, gaat er geen cent van mij naar de voedselbank. Ik ben van mening dat wanneer hier goed naar gekeken wordt, de verdeling veel makkelijker zou kunnen. Daarbij vind ik de problemen hier in Nederland niet te vergelijken met de doelen waar serious request mee bezig is.