Snap

Seks is een cadeau

Hoe denk jij over seks, en wat wil je je kinderen leren? Want volgens vele zijn de taboe's doorbroken, maar worden we daar gelukkiger van?

Seks, er wordt weinig over geschreven, maar tegelijkertijd is de wereld er zo open over. Men zegt dat de taboe’s zijn doorbroken; want het is toch niet erg om te genieten, zolang het maar veilig gebeurt. Maar wordt je daar uiteindelijk nou echt gelukkiger van?

Seks is iets speciaals, althans, dat vind ik. Het is een cadeau dat je mag geven aan degene waar je echt van houdt. Degene waar je de rest van je leven mee wilt delen. Je deelt het met één persoon. Los van het feit dat seks veel mooier en fijner is als dat gebeurt vanuit liefde, beschermt het ons ook wanneer we het delen met één persoon. Zowel lichamelijk als geestelijk. Denk maar eens aan al die SOA’s en ongewenste zwangerschappen die voorkomen kunnen worden. Aan alle pijn, verdriet en schuldgevoelens nadat het cadeau dat we gegeven hebben, toch niet voor de juiste bleek te zijn. Waarom gebeurt het dan toch? De wereld is geobsedeerd door lust en verlangen. Of dat verkeerd is? De obsessie wel, het verlangen op zich niet. Het is een onderdeel van seks. Ik geloof dat God het zo bedoeld heeft. Seks zorgt ervoor dat we verbonden raken met de ander. Niet alleen lichamelijk, maar vooral ook in geest en ziel. Je geeft jezelf bloot, letterlijk! Je geeft je meest intieme prijs aan iemand anders, kwetsbaarder kun je niet zijn. Waarom zou je dat aan iemand geven waar je niets voor voelt, of (nog) niet zeker bent van de relatie? Is het niet veel mooier om elkaar eerst te leren kennen op een vriendschappelijke manier, voordat je je meest mooie cadeau weggeeft? Want gegeven is gegeven, je kunt daarna niet meer terug. Seks zou niet een manier moeten zijn om de ander te leren kennen, het zou moeten voortkomen uit liefde, nadat je die ander hebt leren kennen. Het is iets wat we aan de ander willen geven, toch? Niet omdat ons eigen verlangen zo groot is, maar om te laten weten hoeveel je van de ander houdt. Seks is geen fundament voor een gelukkig leven met elkaar. Leer de ander waarderen, los van seksueel genot. Seks is heilig en kostbaar. Bescherm het als een rijke schat en laat het niet roven. Ik ben trots en dankbaar dat ik mijn cadeau met één persoon heb gedeeld en nog steeds deel, namelijk mijn man. Dat is wat ik mijn kinderen ook graag wil leren; seks is een cadeau van God, een rijke schat om te beschermen.

”Huwelijkspartners moeten elkaar trouw blijven en hun verbintenis serieus nemen. Ze worden het gelukkigst als ze niet uit zijn op hun eigen bevrediging, maar het Bijbelse principe toepassen: „Het is gelukkiger te geven dan te ontvangen” (Handelingen 20:35).

Hoe kijk jij hier tegenaan? Wat zou jij je kinderen willen meegeven over seks?

7 jaar geleden

Ik heb nu intensieve therapie. Ik ben het geloof een beetje kwijtgeraakt. Degene waar je, je veilig bij hoort te voelen heeft je misbruikt. Vertrouwen is weg, weet niet hoe je van jezelf nog moet houden. Seks met mijn partner doe ik voor hem en niet voor mezelf. De beelden zijn dan te erg dus sluit mijn gevoel uit. Misschien dat ik er na traumaverwerking anders naar kijk en mijn complexe ptss weg is. Taboe op seks maar een groter taboe op seksueel misbruik en incest

7 jaar geleden

Beste anoniem, Ik weet precies wat je bedoelt, want ook ik heb te maken gehad met seksueel misbruik! Hier heb ik jaren , en zelfs toen ik mijn man leerde kennen, heel veel last van gehad. Veel therapie gehad. Heb ermee leren omgaan, maar litteken blijft. Toch heb ik herstel mogen ervaren, puur door mijn geloof in Jezus. Ik wens jou dat herstel ook toe en dat je weer kunt genieten van de seks! Want seks is toch echt wel iets dat voortkomt uit liefde! Althans, zo zou het moeten zijn. Veel sterkte!!

7 jaar geleden

Je kan ook je maagdelijkheid verliezen op je 9e door verkrachting (incest). Dan had je willen wachten tot de ware maar een ander heeft dat kapot gemaakt. Daarna is het speciale gevoel weg wat er blijkbaar had moeten zijn. Dit vergeten mensen dat dit ook voorkomt. Vaker dan we denken. Je kan later niet meer genieten. Het verdriet en de pijn overheerst wat er vroeger gebeurd is. Seks staat los van liefde.

7 jaar geleden

Ik baseerde mijn antwoord eigenlijk op de zin "Het is een cadeau dat je mag geven aan degene waar je echt van houdt". Maar je geeft het toch ook lekker aan jezelf, hè. Dus volgens mij bedoelen wij hetzelfde, Daniëlle.