Terug
Blog header image

Second Love: lichtpuntje in mijn leven

​Laatst las ik een blog hier over een moeder die zich had ingeschreven op Secondlove. Ik beken: ik ben daar ook ingeschreven...

Voordat ik mij inschreef, liep onze relatie heel erg stroef. Onze jongste was net naar school gegaan en mama had te veel tijd aan haar handen. Ik heb geprobeerd te werken, maar dat was niet flexibel genoeg voor het moederschap. Ook heb ik hobby’s geprobeerd: tuinieren, leren programmeren, niks lag mij. Mijn man keek mij niet eens aan toen hij binnenkwam: alleen oog voor de kids. De kinderen vonden het ook helemaal niet raar als mama weer eens in de logeerkamer sliep (wat eigenlijk bijna elke nacht was).

Tot ik de reclame van Secondlove op tv zag. Ik weet niet waarom, maar het pakte mij direct. Ik was meteen geboeid en wilde eigenlijk direct kijken wat dit nou in godsnaam was. “Manlief” was al naar boven en ik zat alleen op de bank. Terugdenkend aan ons huwelijk stroomden de tranen over mijn wangen. Het is gewoon klaar. Met een ruk pakte ik de laptop en ging ik naar de site.

Nu, een aantal maanden later, heb ik 2 onwijs leuke mannen ontmoet. Met eentje heb ik zelfs volgende week een afspraak gepland. Die mannen laten mij weer mooi, zelfverzekerd en een vrouw voelen. Dit heb ik mij al zolang niet meer gevoeld.

Met mijn man erover praten? Geprobeerd, maar hij kijkt mij niet eens meer aan. Al jaren niet. Het is voorbij, maar scheiden? Dat willen we niet.

mamablogster
6 jaar geleden

Laat je niet gek maken door de veroordelende reacties die hier op kunnen komen. Zolang jij jezelf recht in de spiegel kan kijken is dat het allerbelangrijkste. En als je erover wil praten. Voel je vrij. bericht me!

Lindsy83
6 jaar geleden

waarom niet scheiden als het op is? Niet scheiden maar wel vreemdgaan? Wat voor boodschap geef je zo aan je kinderen mee? Ik blijf dit soort dingen raar vinden....

Anoniem
6 jaar geleden

Ik snap hoe je je voelt, heel goed zelfs als je eigen man geen aandacht meer aan je geeft. Maar als ik vragen mag.. waarom ga je niet scheiden?

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik snap je wel hoor! Dat je de AANDACHT dan ONLINE gaat zoeken. Daar is second love volgens mij ook voor bedoelt? Maar afspreken vind ik een stap te ver eerlijk gezegt. Wie weet wat er dan allemaal kan gebeuren.. Gevaarlijk voor je jezelf..

Chiara
6 jaar geleden

Ik begrijp best dat je een aandacht en intimiteit mist, als ik zo lees hoe het eraan toegaat daar! Volgens mij kan niemand zonder die dingen... Persoonlijk zie ik het niet als oplossing maar als uitvlucht, zo'n site en afspreken met andere mannen. Maar zomaar "even" besluiten te scheiden is ook niet makkelijk, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.. Hopelijk heb je er op deze manier vrede mee, of vind je een manier om op dat punt te komen!

nijn81
6 jaar geleden

Als je al super vaak en super duidelijk om aandacht hebt geschreeuwd, kan ik me voorstellen dat zulke sites verleidelijk worden... Maar ik zou er wel zeer goede afspraken over maken met je man. Zo te lezen zou hij het niet erg vinden en dan kun je zonder schuldgevoel er lekker in mee gaan. Als hij het wél erg vindt, dan weet hij wat hem te doen staat. Win-win!

Leyla Ummels
6 jaar geleden

Maar dit is toch geen houdbare situatie... Je man moet eens flink wakker geschud worden.. is er dan al gepraat over scheiden?

Threelittlegirls
6 jaar geleden

Ik begrijp dat je de aandacht, complimentjes etc fijn vind als je dit niet van je man krijgt. En ik wil echt niet veroordelend zijn maar ik krijg wel het gevoel dat je niet heel erg je best hebt gedaan om hier met je man over te praten. Natuurlijk is internet een makkelijk iets om wél die belangstelling te krijgen. Maar zoals je zelf aangeeft wil je niet scheiden, zou je dan op deze manier verder willen gaan? Het lijkt mij dat je kinderen straks ook opmerken dat mama en papa niet gelukkig zijn (ik spreek uit ervaring) en dat geeft je kinderen, vind ik, een verkeerd beeld van hoe een relatie of huwelijk zou moeten zijn. Als de koek echt op is zou mijn keuze toch echt zijn om te scheiden, liever gelukkig alleen dan ongelukkig met z'n 2. Daarnaast vraag ik me ook af hoe het voor jou zou voelen als jouw man dit zou doen? Dat je namelijk aandacht via het web zoekt bij anderen zou voor mij tot daar aan toe zijn maar daadwerkelijk afspreken?! Dat is mij een brug te ver, relaties en vreemdgaan gaan voor mij niet samen.

Anoniem
6 jaar geleden

jqyyuhqzfgy gvpy zvzzphvl

Anoniem
6 jaar geleden

Of praten of scheiden. Vind dit gewoon echt niet kunnen. Jullie willen niet scheiden? Prima, maar dan zullen jullie moeten gaan praten. Zoals ik het lees wilde je zo snel mogelijk een afspraak en zocht je nauwelijks toenadering tot je man. Hij keek je niet meer aan zeg je. Als het mijn man was dan zorgde ik er wel voor dat ie naar me keek. Dan zou ik alles op alles zetten om het huwelijk te redden. Ga dit in ieder geval maar vertellen. Mocht hij hiermee akkoord gaan dan moet hij wel heel veel van je houden. Ga je hiermee door zonder te vertellen? Ook prima, maar dat heeft je man echt niet verdient en vind ik een enorme rotstreek. Ik snap sowieso niet dat zulke websites bestaan. Ze zorgen alleen maar voor verdriet en ander leed. Bah.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik hoop dat je vindt wat je zoekt en dat dit niet iets is waar je nu lol van hebt en later spijt door krijgt. Zonder oordeel trouwens. Maar pas goed op jezelf!

Anoniem
6 jaar geleden

Gewoon reclame door de site zelf geschreven, iedereen kan een account aanmaken. En op deze manier dus ook reclame voor de site maken.... Leuke truc

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat dit geschreven is door de website zelf. Het account is in februari 2016 aangemaakt en bevat 1 blog. Als dit daadwerkelijk een account was van een moeder, dan zou ze zich niet direct zo bloot geven denk ik.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zit in een soort zelfde situatie, nadat ons laatste kindje geboren is, hebben we geen intimiteit meer samen. In het begin merk je dat niet zo, je bent helemaal in de 7de hemel met zo'n kleintje, maar na 5 jaar denk je ineens...hé wat is er aan de hand?erover gesproken, maar mijn man vond mijn lichaam niet meer mooi en wilde geen sex meer. prima, maar hem aanraken mocht ook niet, we leven gewoon als broer en zus. Ook ik heb de stap gezet en iemand tegen gekomen die ook nog getrouwd is. We spreken altijd op een geheime locatie af, doe leuke dingen, gaan uit eten, ik wordt al een paar jaar helemaal gewaardeerd zoals iedere vrouw wil. We hopen alleen nooit betrapt te worden.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een 'mooie' recensie voor een organisatie die levens/relaties kapot maakt. Werk aan je relatie of ga uit elkaar. Als jij niet gelukkig bent zijn je kids dat ook niet. De boodschap die je nu meegeeft: ben je ongelukkig in je relatie? Ga het intermet op en laat je begeren door vreemde mannen..

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi! Ik keur niet af of toe wat je doet.. Dat is jouw keuze en jouw gevoel. Wel wil ik je de kinderkant laten zien. Mijn ouders waren in mijn kindertijd ook niet meer gelukkig.. Een voorbeeld van liefde? Ik heb het nooit gehad.. Ik vond het normaal dat wij een kus kregen van mijn vader en dat mijn moeder werd overgeslagen. Tot ik in de pubertijd vriendjes kreeg en die ouders hand in hand liepen en wel degelijk elkaar kusten! Kan dat ook?! Blijkbaar.. Liefde, wat is dat? Geen idee, ik heb het niet meegekregen van mijn ouders.. Tenminste, niet correct.. Als mijn ouders waren gaan scheiden, was dit duidelijk voor me geweest als kind. Er was liefde, maar nu niet meer. Nu heb ik een vertekend beeld van liefde gekregen waardoor mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen altijd zeer laag is geweest.. Inmiddels ben ik 29 jaar en zit ik hiervoor in therapie. Geliefd voelen, een veilig thuis, dat is wat ik ieder kindje gun! En veilig bedoel ik niet alleen fysiek, juist het psychische (in deze situatie). Mijn vader bleek vreemd te zijn gegaan toen ik 2-5 jaar was.. Als je hier als volwassene achter komt, schaadt dit zo de vertrouwensband. Hij had mijn moeder belazerd, maar indirect toch ook zijn kinderen?! Die liet hij geloven dat hij er voor hen als gezin was.. Een gezin wat dus allang niet meer bestond.. Ik snap je keuze om een uitweg te zoeken in deze oneerlijke, uitzichtloze strijd.. Ik hoop alleen dat je kindjes niet de dupe worden van deze keuze.. Mijn ouders zijn inmiddels gescheiden.. Wat een opluchting, er is weer rust en er wordt (eindelijk) gepraat. Ze willen nooit meer samen komen, maar het respect naar elkaar is er weer. Als je elkaar (dus ook je man jou!) respecteert, ga om de tafel en kijk samen naar een oplossing die voor jullie beide goed lijkt, maar bovenal voor de kinderen! Veel sterkte in deze lastige tijd..

EllyKlijsen
6 jaar geleden

Als ik je iets mag zeggen over scheiden: veel mensen willen niet scheiden vanwege de kinderen. Maar als iemand met (uiteindelijk) gescheiden ouders kan ik je garanderen dat dat nooit de juiste reden is om samen te blijven. Ja de scheiding was heftig voor mij en mijn broer, maar de jaren daarvoor minstens zo. Ook al probeerden mijn ouders het voor ons te verbergen, wij hadden die spanningen meer dan door. Nooit warmte zien tussen je ouders, vuile blikken opvangen aan tafel. Geen warm, veilig gevoel meer thuis. Altijd spanning. En volwassenen onderschatten hun kinderen hier standaard in lijkt het. Maar vergis je niet in wat kinderen mee krijgen, ook als ze heel klein zijn nog. Achteraf gezien had ik gehoopt dat ze véél eerder waren gescheiden. Dan was er meer rust en duidelijkheid voor mij en mijn broer geweest. Dus in jouw geval, als het niet meer werkt, kijk of jullie het nog kunnen laten werken door bijv.relatietherapie. Werkt dat niet, dan kan het voor de kinderen uiteindelijk zomaar juist beter zijn om uit elkaar te gaan. Dat is onwijs zwaar en lastig in het begin maar voor alle partijen het beste. Want dit moet je je kinderen en mezelf ook niet aan willen doen. Leuk die aandacht van mannen maar dat is nu even symptoom bestrijding. Geen oplossing, het zal je niet echt gelukkig maken of de sfeer thuis redden. Kies nu voor wat het juiste is voor jou en je kids. Misschien is dat dan wel uit elkaar. En in dat laatste geval, zodra alles gesetteld is en je tijd hebt genomen voor jou en je kindjes, komt er misschien op termijn inderdaad wel een lieve man op je pad waar je je weer mooi en gewaardeerd door voelt. Zodra er echt ruimte voor is. Maar praat eerst met je man. Niet tussendoor, gewoon echt praten. Kinderen laten logeren, tv en telefoon uit en écht praten. Vertel alles wat je voelt, val hem niet meteen aan maar wees wel eerlijk. Zeg dat het zo niet langer gaat en dat je doodongelukkig bent. Dat er iéts zal moeten veranderen en wel NU. Wie weet schudt hij wakker en wil hij aan de slag (hij zou je kunnen verrassen daarmee, mogelijk vermijdt hij praten nu omdat hij de confrontatie niet aan wil gaan, maar ziet hij hoop als jij er over praat?). Wie weet ook niet, wie weet is er niets meer. Dan weet je ook wat je moet doen. Dan moet je kiezen wat voor jou en de kinderen het beste is en dat is ze uit het spanningsveld tussen jou en je man halen. Ze verdienen beter. Succes en sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoe raar het ook klinkt, probeer iets samen te gaan doen, jij, de kids en je man, Een uitstapje, Al is het maar naar een zwembad of een park, een speeltuin, iets waar jullie samen iets kunnen doen. De reden, Met een activiteit reageren de kinderen op jou en op je man. Zo leert hij jou misschien opnieuw ontdekken. Hij denkt misschien dat je hem niet meer ziet staan, Dus hij jou ook niet. Samen iets doen, buitenshuis of zelfs binnenshuis, een spel, verstoppartij, kortom een activiteit die iedereen erbij betrekt. Is belangrijk om iets samen te doen. Jij leert weer oog krijgen voor die man, die de vader van de kids is, en hij leert jou zien als de moeder van de kids, waar je toch leuke dingen mee kunt doen. Misschien komt de waardering, het respect voor elkaar weer terug. Iets moet er nog zijn, anders waren jullie al in echtscheiding. Probeer het eens, Elke week een activiteit, op een zaterdag of een zondag, als iedereen vrij is. Wel goed afspreken. Kies samen de activiteit, samen brainstormen. Zo van: Wat zullen wij eens samen gaan doen, komende zaterdag of zondag?? Zonder angst gewoon op tafel gooien, gewoon naar voren brengen. Kinderen veranderen een huwelijk heel erg, dat is in mijn huwelijk ook zo geweest. Probeer het, dan kun je altijd je conclusies trekken daarna. Geef niet op. Als jullie samen leven, kun je ook samen iets doen, al is het maar naar MacDonalds gaan b.v. Elisabeth.

Anoniem
6 jaar geleden

Nou ja mijn eerste blog was ook erg prive, maar soms moet je gewoon iets kwijt

Anoniem
6 jaar geleden

Vreemd dat Denise helemaal niet reageert op de reacties. Heb ook sterk de indruk dat dit een fake-account is om reclame te maken voor de verrotte sites Second Love. Vreemdgaan promoten is echt zo ontzettend laag.

Anoniem
6 jaar geleden

O ja en het blog waar Denise naar verwijst is nergens meer op mamaplaats te vinden. Toeval?

Leyla Ummels
6 jaar geleden

toen mamaplaats dat blog deelde heeft de schrijfster die blog meteen verwijderd ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Groot gelijk!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind dat mamaplaats deze blog moet verwijderen, want all mamaplaats niet waarheid probeerd te tonen dan hoef Ik het allemaal niet meer te volgen. Nu ga Ik ook twijfelen of er niet meer van dit soort blogs zijn voor pure reclame.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind dat een ieder recht heeft op het naleven van je waarden en normen op je eigen manier. Elk huwelijk kent dit soort fases, en eigenlijk vind ik het eerder een kracht als je door deze afleiding uiteindelijk zo'n fase doorstaat... 90% van de huwelijken wordt ontbonden, en vaak zie je na heel veel jaar toch de potentie die het had als je niet gescheiden zou zijn... Als je echter niet 'uit de fase' komt na langere periode dan kan dat misschien een teken zijn dat de koek gewoon op is... Ik vind t jammer dat dat andere blog was verwijderd... Had t graag gelezen maar toen ik erop klikte was t verwijderd...

Anoniem
6 jaar geleden

Ja! Ik kon m ook al niet meer lezen...????

marijke31
6 jaar geleden

Dat was ik.

marijke31
6 jaar geleden

Dat andere blog heb ik geschreven

marijke31
6 jaar geleden

Dat andere blog heb ik geschreven eraf gehaald omdat ik veel negatieve reacties kreeg...

MamavanJongens
6 jaar geleden

Die was toen meteen al verdwenen. Toen er een mail kwam van Mamaplaats, stond er een blog in de mail. Klikte je het aan, bestond hij al niet meer. Vreemd toch?

MamavanJongens
6 jaar geleden

Oh sorry, ik dacht ook dat hij niet echt was omdat hij niet meer te lezen was na de mail.

marijke31
6 jaar geleden

Ik heb dat berichtje geschreven maar er afgehaald vanwege de reacties

marijke31
6 jaar geleden

Ik Ben wel echt naar heb nog nooit een blog geschreven... Hij heeft lang privé gestaan naar toch wilde ik hem openbaar zetten. Maar door de reacties er weer afgehaald

MamavanJongens
6 jaar geleden

Wat jammer, want was toch benieuwd naar die blog. Niet om lekker even mijn mening te uiten, maar gewoon om het te lezen. Ik zag hem destijds in de mail staan en was meteen verwijderd.

Anoniem
6 jaar geleden

Je bedoeld dat blog wat meteen verwijderd was? Ik was er erg nieuwsgierig naar om dat te lezen...jammer dat ie nu weg is.... Heb zelf even rondgesnuffeld op Sl maar als 'gratis lid' heb je daar niet veel te doen zag ik...

marijke31
6 jaar geleden

Hij staat weer online...

marijke31
6 jaar geleden

Ik heb mijn blog weer openbaar gezet. Kan je mijn verhaal lezen...

mamablogster
6 jaar geleden

Lieve Lieve Marijke. De reactie op deze blog geld ook voor jou. Als je wil praten, zoek me op! Ik ben er

Anoniem
6 jaar geleden

ah lieverd, Het enigste wat je kan doen is de recht in eigen handen nemen en ga de scheiding regelen...Zorg dat het geen 'vechtscheiding'zal worden.. Dat is het meest verschrikkelijkst wat iedereen kan overkomen een vechtscheiding, Je wilt toch niet dat de huwelijk echter stuk loopt in-a-way dat je uiteindelijk 'vreemd'bent gegaan? Dat het uiteindelijk jouw schuld is? :o Dat gaat men echter tegen jouw gebruiken. :( Dat het huwelijk niks is meer geworden ga geen olie op het vuur gooien door nog verder te gaan dan alleen dates. Sta je mannetje en doe wat het beste is... Zie het en ontken het niet.Jij en je partner moeten beiden worden wakker geschud. Een ongelukkig huwelijk is het ergste wat kan gebeuren tussen partners. Ik wens je veel sterkte toe en ik lees je volgende komende bloggs.. en een dikke knuffel<3

koek54
6 jaar geleden

Ik zou uitkijken dames. Dit is allemaal fake, geloof ik. Het gaat allemaal op een te vreemde manier.

marijke31
6 jaar geleden

Wat gaat er volgens jou op een vreemde manier??

EvaD
6 jaar geleden

Ook al is het op tussen jullie en doet hij zo tegen je, vreemdgaan is bij mij echt een 'no-go'. Als jullie beiden vinden dat het op is, dan moeten jullie er voor kiezen om apart verder te gaan. Vreemdgaan gaat echt niks oplossen tussen jullie en dan gaat het uiteindelijk toch een keer klappen. Heb mijn vriend ooit gezegd; wil je vreemdgaan, ga dan please gewoon bij me weg. Dan hou je echt niet meer van me en dan word ik liever niet belazerd.

Anoniem
6 jaar geleden

Van jou berichtje krijg ik echt kippenvel... het zijn wel zijn kinderen die jij gedragen hebt en waardoor je geen 18 meer lijkt...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb ook het gevoel dat dit meer een reclame stunt is van second love... vreselijk dat zulke sites bestaan! Werk aan je relatie of stop ermee! Maar om nou je partner te bedriegen omdat je aandacht te kort komt en ik geloof echt dat dat verschrikkelijk is hoor, maar praat erover! Je bent niet voor niets getrouwd..

Anoniem
6 jaar geleden

Hi, waar kan ik je blog dan weer vinden want ik heb lopen zoeken zonder resultaat helaas :(.

marijke31
6 jaar geleden

Gevonden???

mamablogster
6 jaar geleden

ik zoek ook nog steeds

Chiara
6 jaar geleden

http://www.mamaplaats.nl/blog/vreemdgaan-second-love ?

Leyla Ummels
6 jaar geleden

goh en toen was je ineens weer terug...

Anoniem
6 jaar geleden

Hi, dank aan Chiara voor de link! Ik weet zeker dat je niet de enige bent maar niemand zal daar hier openlijk voor uit komen. Hier zul je alleen de felle tegenstanders vinden. Toch weet ik zeker dat er meer zijn die zich zo voelen en ik wou ook dat ik die kende... Je kan je hierin heel alleen voelen, dat doe ik ook. Dus ik ben blij te lezen dat ik niet alleen ben.

men85
6 jaar geleden

Heey ! Hoe is het nu ? Ik begrijp je wel ! Sterkte X

marijke31
6 jaar geleden

Zou je mij een berichtje willen sturen...

marijke31
6 jaar geleden

Zou je mij een berichtje willen sturen

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!