Snap

Schoonmaakschema update!

Laatst schreef ik een blog over mijn niet-bestaande schoonmaakschema en supermama's. Tijd voor een update!

Onlangs schreef ik een blog over supermama's, huisvrouwen, werknemers en partners. En over mijn niet-bestaande schoonmaakroutine, waar ik iets aan moest doen van mezelf.

Nou ja, ik ga meteen maar eerlijk zijn: dat mooie, witte vel papier is nog altijd niet ingevuld. En nee, ik ben het niet vergeten zoals ik verwachtte. 

Het papier ligt ondertussen ergens onderin de la, de papierbak ging me nét te ver want ja.. Ik ga hem heus invullen.. Ooit dan. 

Maar voor nu? Nou, het is zeker niet dat ik stilgezeten heb. Integendeel zelfs. 

Nadat mijn blog door Mamaplaats op Facebook gezet werd kreeg ik naast reacties op Mamaplaats zelf, ook veel reacties op de Facebook link. Er kwamen veel reacties binnen dat het zeer herkenbaar was voor veel vrouwen. Wat een opluchting voelde ik, ik ben niet de enige! Yes! 

Naast de herkenning die ik las zag ik ook een aantal bruikbare tips (waarvoor dank!). Zo opperde iemand een fijn muziekje op te zetten om mezelf te motiveren. 

Ha! Dat werkte inderdaad, ik voelde me direct een stuk energieker. Daarna ging ik verder met goede tip nummer 2: maak een lijstje van alle klussen die gedaan moeten worden. 

Dus daar ging ik, gewapend met pen en papier liep ik vol goede moed rond. Al snel was 1 kantje van mijn A4tje volgeklad met grote en kleine klussen. Ik bekeek het papier en bedacht me dat dit niet ging werken. Her en daar stonden klusjes en dan moest ik straks nog een overzichtelijk geheel ervan maken.

Ik kwam tot de conclusie dat als ik de hele lijst zou moeten maken er heel veel tijd in zou gaan zitten en ik was nu al de weg kwijt! 

Het A4tje verdween in de prullenbak terwijl ik me bedacht waar mijn probleem eigenlijk begon. Alle hoopjes met spullen overal in huis verspreid! En daar begon mijn reis door ons huis.

In de keuken ruimde ik alle onnodige troep op dat in mijn zicht lag en vervolgde mijn reis richting de woonkamer. Nu is dit rommelgewijs de 'ergste' kamer. Er staat een kast met een groot open vak erin. Vol met dingen die hun plek nog niet gevonden hebben. Er ligt overal speelgoed, her en der spot ik nog wat hoopjes met troep. 

Ik heb de woonkamer overgeslagen en ben boven verder gegaan in de slaapkamers en badkamer. In 1 dag heb ik zo alle rommel opgeruimd, alleen de woonkamer rest nog maar daar zie ik een beetje tegenop. 

Maar dat is niet alles. Stukje bij beetje heb ik al wat grote klussen gedaan zoals de ramen zemen en alle deuren/kozijnen een sopje geven. De badkamer is weer blinkend schoon nadat ik er even goed doorheen gegaan ben. 

En heel eerlijk: het voelt heerlijk! Ik ben een stuk gemotiveerder juist omdat ik zie wat het resultaat is. Ik moest alleen even de knop omzetten!

Er staan geen ontbijtbordjes meer op het aanrecht en ook het brood + chocopasta vinden elke ochtend hun weg terug in de kast. Elke avond na het eten is de keuken vrij van vuil en vieze vaat. 

Eigenlijk ben ik best trots op mezelf! Ik hoop, als ik alles in huis klaar heb, dat ik binnenkort mijn schoonmaakschema helemaal op orde heb. De motivatie is er nog steeds in ieder geval! 

7 jaar geleden

Goed bezig hoor! Als er straks wel weer ven een paar dagen tussen zitten dat het even niet zo lekker loopt moet je niet gelijk opgeven hoor. Dat hoort er ook bij. Die dagen pak je dan gewoon even je rust die je nodig hebt en daarna ga je weer. En stukje voor stukje krijg je een opgeruimd huis wat makkelijker bij te houden is :) Succes weer!