Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • fulltimemoeder
  • opgeruimdhuis

Schoon huis betekent pas rust met de beentjes omhoog

doe ik het dan op de verkeerde manier?

Dat was weer even geleden, maar al die tijd denk ik al aan een blog over het opruimen in huis.

Fulltime bij de kindjes, een man die 6 dagen in de week werkt, soms weet ik even niet hoe ik alles moet aanpakken. 

Afgelopen Februari 2020 ben ik gestopt met werken na 9 jaar in dienst te zijn geweest. Het werken was mijn laagste prioriteit geworden, omdat ik op dat moment een kind van 1.5 en een kind van een half jaar thuis had. De mogelijkheid van oppasoma's hebben we nooit echt gehad, dus die vielen al af. Mijn eigen bedrijf Wanne Meuk erbij, en met vele vragen hierna de knoop doorgehakt. 

Ik ging stoppen, stoppen in de kinderopvang. Niet 24/7 voor andere en mijn eigen kindjes zorgen, maar alle focus op mijn eigen gezin. En die keuze is de beste keuze ever geweest. Natuurlijk is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en financieel haalbaar, dat weet ik ook. 

Ik ben een opgeruimd type van mezelf, en kan ook dingen moeilijk loslaten voor anderen. Dus doe ik het liefst het hele huishouden alleen. En ik weet ook dat er moeders zijn die een schoonmaakster in huis hebben, maar dat is niks voor mij.

De kinderen fulltime, het huishouden, een puppy, een grote tuin, en dan nog mijn inmiddels eigen bedrijfje Wanne Meuk. Ik heb veel energie, altijd al gehad. En natuurlijk heb ik ook dagen dat ik weinig slaap, geen zin heb ik dingen. Maar een opgeruimd huis zal je hier voor mijn nachtslaapje altijd zien. Laat staan dat ik nog 3 dagen moest werken, ik zou oprecht niet weten waar ik al die tijd vandaan moest halen haha. Dus werkende moeders, ik heb nog meer respect voor jullie gekregen!!

Onze kinderen mogen met alles spelen, rommel maken, knoeien, zelf eten, en met schoenen naar binnen. Want ik vind dat daar kinderen voor zijn, en ze hebben niet voor niks een stofzuiger op de markt.

Ik heb geen vaste dagen dat ik dingen opruim, of poets. Dat gaat niet zo handig met plannen vind ik met kleine kindjes. Ik hou het graag bij, zorg dat elke dag even een doekje door de badkamer gaat na het tanden poetsen, of net dat ene doekje even over de keuken als je toch hebt opgeruimd.

En maak ik vooral veel gebruik van de slaapjes van de kindjes, de ene dag is dat een uur, de andere dag is dat 2 uur. Het verschilt, maar als ik dan net bezig ben schuif ik alles weer door naar de avond.En soms denk ik, huhhh waarom kunnen al die andere moeders tussen de middag op de bank zitten met een theetje, lekker tijdschrift en een stukje chocolade? 

Van hun kan ik zeker iets leren!! En vaak zeggen ze dan, ja dat is loslaten? 

Dat loslaten heb ik zeker wel ervaren, want s'ochtends tot het middagslaapje van de jongens laat ik alles voor wat het is. En goed is goed.. maar daarna zal er toch opgeruimd moeten worden? Want als ik alles op een dag zou laten liggen tot in de avond, zit ik pas om 11 uur ipv 9 uur. Is het controle? Is het autisme? Is het perfectionisme ? 

Ik vind het een lastige kwestie, ik ben gewoon geordend van mezelf, heb het graag netjes en zie liever niet overal spullen slingeren. Maar er word toch gezegd dat je als huismoeder uit je neus kan eten? Dat is peanuts zeggen ze.. Nou, heel eerlijk. Veel dagen heb ik het drukker dan toen ik nog werkte.

Ik heb in die 5 maanden fulltime mama zijn misschien wel iets te weinig aan mezelf gedacht, vooral dat stukje chocolade tussen de middag... Daar ga ik aan werken!! 

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben, maar als jij die moeder bent die wel dat kopje thee op de bank kan nuttigen, stuur mij dan tips (of je opgeruimde vent :p)