Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Schoencadeau tip!!!! Werkt als een trein ;-)

Even een blogje tussendoor over een klein slimmigheidje dat ik gebruikt heb om mijn voordeel te doen met het hele schoentjes zetten gedoe.

Leuke tijd dit! Kinderen door het dolle, vaak nog dwarser dan normaal en hyper door het dieet van chocolade letters, pepernoten en marsepein (lees: suikergoed). Het mooiste kinderfeest noemen ze dat. Hoog tijd dat wij ouders daar ook iets aan over houden toch?

Mijn zoon zit in de fase waarin alles dat mama zegt stom is maar alles wat Sinterklaas zegt daarin tegen..... Gebruik van maken dus! Vol goede moed sleep ik mezelf naar de speelgoed winkel, op zoek naar het mooiste exemplaar aanwezig. Rood, met Cars erop... dat zit wel snor. Glimlachend vraagt de verkoper of het ingepakt moet worden. Een volmondig ja! In Sinterklaas papier, met mooie sierlintjes eraan. Hij wenst me grinnikend succes met mijn snode plannetje en met een groot pak onder mijn arm, stap ik richting huis.

Als mijn zoon thuiskomt van zijn bezoekje aan oma, vertel ik hem dat ik Zwarte Piet ben tegen gekomen onderweg, en dat Pieter vanavond zijn schoentje mag zetten. Zo gezegd, zo gedaan..... Schoen op tafel, wortel erin en zingen maar. "Komt Sinterklaas echt, mama?' vraagt hij wantrouwend, als hij naar bed gaat. Ik knik en stel hem gerust. "Ik weet het zeker schat".

Wanneer hij eenmaal slaapt, snel ik naar beneden en zet het mega grote cadeau op de salontafel, met de schoen er boven op. Even een pen zoeken... Ja.... even denken.....ah ik weet het al!

" Lieve Pieter,

Ik hoorde dat jij al een hele grote jongen aan het worden bent. Jij kan lief met je zusje spelen en ook mama helpen, kan jij goed! Ik ben trots op je, en daarom krijg jij van mij wat lekkers in je schoen. Wel vertelde de luister Piet mij, dat je nog steeds niet op het potje wil plassen. Wat is dat nou? Natuurlijk wil je dat niet zeg. Zo'n grote jongen... die hoort toch gewoon op de w.c? Sinterklaas begrijpt dat best en daarom krijg je van mij dit grote cadeau om jou een beetje te helpen. Zul je goed je best doen?

Groeten van Sinterklaas"

Ik rol de brief op, en stop het in de schoen. Nu maar afwachten.

De volgende dag rent mijn zoontje vol enthousiasme naar beneden en ziet daar dat enorme pakje, met zijn kleine schoentje erboven op. "Mama voorlezen?" vraagt hij hoopvol en wijst naar de brief. Ik schraap mijn keel en plechtig lees ik de boodschap voor. Als ik klaar ben geef ik aan dat hij mag uitpakken. Wat een feest! Even later staat hij met zijn gloednieuwe toilet verkleiner onder zijn arm en racet hij richting de w.c. "Wat ga je doen?" roep ik verbaasd. "Pieter plassen op de pot!" zegt hij resoluut. 

Al enige tijd ben ik bezig hem aan zijn verstand te krijgen dat hij moet proberen op een potje of in de w.c. te plassen. Niet streng of zo, hij is pas twee, maar gewoon om hem te laten wennen aan het idee. Nog nooit is het me gelukt hem er daadwerkelijk op te zetten. Sinds zaterdag ochtend is zijn Sinterklaascadeau in gebruik, hij heeft er iedere dag zonder mokken op gezeten en heeft zelfs al 2 x (!) een plas op de w.c. gedaan. Dank u Sinterklaasje!!!!!

9 jaar geleden

Dank je ;-)

9 jaar geleden

Haha, SUPER goede tip Mariyenka! En knap hoor Pieter!

9 jaar geleden

Grappig is dat he? Ach, als het van Sinterklaas komt is het al snel goed :-)

9 jaar geleden

Handig toch? En ja hoor, vandaag weer raak op het toilet en zelfs een grote boodschap erachter aan! Waar je al niet blij van kan worden als moeder haha