Snap
  • Mama
  • healthy
  • Momlife
  • Lifestyle
  • Struggle
  • momwithcameras

Schiet ik niet te kort

Herkenbaar? Die gedachtens die door je hoofdspoken als je naar je kind kijkt. Dit is er daar 1 van ...

Soms vraag ik me af hoe t zou zijn als je nog alleen zou zijn, of je anders zou zijn als nu. Of net zo gelukkig zou zijn als nu. Alles moet je nu delen. Maar mijn liefde voor jou zal altijd van jou blijven! Want mijn hart is groot genoeg voor jullie beide en hoef ik gelukkig niet te delen.

Maar vaak sta ik naast je bed als jij al even ligt te slapen. Ik kijk naar je en vraag me af of je je net zo geliefd voelt als toen je nog alleen was. Of ik niet ergens te kort schiet voor jou. Als ik jou bijvoorbeeld erop attendeert dat je nu samen moet spelen en delen met je broer, waarop jij fel regeert “ik wil niet delen met me broer!”

Vind je het wel leuk om een broer te hebben en dus jou leventje veranderd is.

Soms vraag ik me af of we het niet te snel hebben gedaan voor je. Of je nog tijd nodig had met ons alleen. Die tijd dat JIJ alleen in de belangstelling stond. En het wij met z’n 3e waren en jij altijd de aandacht kreeg. Wij hebben de keus gemaakt, en die is voor nu perfect.

Want als ik dan kijk, hoe gek jij wel niet met je broer bent en hij met jou ... denk ik, nee we hebben niet tekort geschoten en kwam Dane precies op het goeie moment! Het moment dat jij alles goed beseft en mij maar al te graag wilt helpen met alles, want ja “ik ben een grote zus” en die doen dat soort dingen.

Maar heel stiekem mis ik soms de tijd met jou alleen wel, ik hoop dat ik in jou ogen nooit te kort zal schieten. En hopelijk zal je me erop wijzen wanneer je dat kan als het wel zo is.

Maar wat ben ik toch enorm trots op jou, ook als je je woede eruit gooit en eruit flapt dat je je broer stom vind. Het is oké, ik kan je dat niet kwalijk nemen .. want wij hebben jou leven veranderd. En ondanks die gedachtens die er wel eens door me hoofd spoken ben ik enorm blij met het gezin zoals we nu zijn! We zijn compleet met jou en broer! 🖤🖤

3 jaar geleden

Die gedachte spookt ook dagelijks door mijn hoofd hoor! Onze oudste twee hebben zoveel moeten inleveren met de komst van de jongste twee maar als ik zie hoe lief ze voor hun broertjes zijn weet ik dat het goed zit!