Snap
  • Mama
  • schermtijd
  • lockdown
  • Quarantijden

Schermtijd in Quarantijden

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ’ป๐““๐“ฎ ๐“™๐“ฎ๐“พ๐“ฐ๐“ญ ๐“ฟ๐“ช๐“ท ๐“ฃ๐“ฎ๐“ฐ๐“ฎ๐“ท๐”€๐“ธ๐“ธ๐“ป๐“ญ๐“ฒ๐“ฐ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ’ป

Nu we in quarantijden genieten van onze slow mornings zit mijn jeugd er vaak zo bij terwijl ik voor het ontbijt zorg.ย Geef toe, ze zijn toch keischattig samen?ย En ja, ik ben misschien een #loedermoeder omdat ze al voor het ontbijt schermtijd hebben gehad...๐Ÿคทโ€โ™€๏ธ

Ik zal er dan zeker maar niet bij vertellen dat ze ook nog eens naar Kabouter Wesley aan het kijken waren...๐Ÿค๐Ÿคญ Kijken jullie er streng op toe waar jullie kids naar kijken?

Eerlijk is eerlijk:ย Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ze zo gesteld zijn op alle schermpjes in huis dan nu... Om toch iets gedaan te krijgen overdag parkeer ik mijn boys bij slecht weer regelmatig voor de TV. Soms tot wel anderhalfuur per dag...ย  Hoe lang en hoe vaak mijn vijfharige op zijn tablet kijkt? Ik hou het eerlijk gezegd de afgelopen weken niet meer bij, ik knijp een oogje dicht. Uit zelfbehoud, zucht! In niet-coronatijden beperk ik zijn tijd op de tablet tot een half uurtje per dag. Hoe gaat dat bij jullie?

@de moedermaffia:ย Geen zorgen, we doen ook heel veel dingen waar geen schermpjes aan te pas komen in de buitenlucht enzo.

Hoe verloopt jullie quarantijd dezer dagen?

4 jaar geleden

Dat moet toch lekker iedereen zelf weten? Ik las laatst een artikel waarin een pedagoog zei dat je kinderen juist niet weg moeten houden van schermen, omdat dit hoort bij de opvoeding van tegenwoordig. Er wordt tegenwoordig zo moeilijk gedaan om tablets/telefoons terwijl wij ook gewoon voor de tv werden geplant vroeger wanneer ons pap en mam iets gedaan moesten krijgen. Wij hebben de afspraak zolang ie niet geobsedeerd raakt door welk scherm dan ook en nog liever andere dingen doet dat t prima is. Soms zit ie een hele ochtend achter YouTube/Netflix en soms een dag helemaal niet. En de moedermaffia mag lekker zanniken hoor, mijn kinderen hoeven niet zo perfect te zijn als die van hen ๐Ÿ˜‰