Snap
  • Mama
  • mama
  • baby
  • #samenslapen
  • Natuurlijkouderschap
  • eigenkamer

Samen slapen maar wat als Le Bebe dat niet zit zitten

natuurlijk ouderschap

Natuurlijk ouderschap we zijn er dol op, voor sommige geiten wollen sokken geneuzel voor ons het mooiste wat er is. Bij Brian wilde we dit al zo graag maar door alle “regeltjes” durfde wij niet te vertrouwen op ons eigen ouderschaps instinct en proberen we alle tips, tricks en ellende want een kind hoort in zijn eigen bed. Strijd hebben wij geleverd en niet eens echt gewonnen, elke nacht eindigde manlief of ik bij hem in bed.

Toen ik zwanger raakte van Yenthe en wij zeiden deze ronde doen we het anders, co sleeper vanaf dag 1 zodat dit niks geks is en samen slapen to the max. Daar was ze eindelijk ons meisje, de eerste nachten sliep ze boven op mij heerlijk vond ik dat. Overdag heerlijk in de box of in de drager het liep super, maar als de nacht kwam begon het drama, fussen, piepen en spugen alles haalde dit iniminie mensje uit de kast maar slapen deden we amper. De ene nacht lag ik op de bank de andere nacht manlief, we deden maar wat. Tot ze overdag ook begon te rommelen beneden en het boven in de co sleeper ook niet lukte. Ledikantje werd in elkaar gezet en deze naast ons bed gezet in de grote familie slaapkamer, want in de tussentijd van zwangerschap was broer het er niet mee eens dat hij niet bij ons mocht slapen en huppa zijn boomhut bed verhuisde naar onze kamer, een droom kwam uit ons hele gezin op 1 kamer. De slaapjes overdag in haar bedje op onze kamer gingen nog steeds niet super. Brian zijn “oude” kamer was omgetoverd tot speelkamer/verschoonhoek voor baby zus, na zoveelste drama slaapje en nacht was ik ten einde raad en jullie raden wel welke keuze ik maakte, laten we proberen haar bedje in die kamer te zetten eens kijken hoe ze dat vind.

Het eerste slaapje was een ochtend slaapje en tot onze grote verbazing sliep mevrouw 2 uur lang aan een stuk door en was ze heerlijk uitgerust toen ze weer beneden kwam. Slaapje 2 bam weer 2 uur aan een stuk, het moest toeval zijn het kon niet anders. Met lichte paniek en angst besloten we haar ook de nacht in het bedje te leggen eens kijken hoe dit zou gaan. Wakker schrikken omdat je de baby nog niet heb gehoord voor de nacht voeding het gebeurt elke ouder wel eens, maar nu ook ons ze had van 19:00 tot 01:30 geslapen voor het eerst.

Fles en er in weer terug gelegd en ja hoor slapen tot 06:30, toeval dachten wij maar elke volgende nacht ging net zo goed. Iets wat verbaast maar ook zeker lichtelijk teleurgesteld heeft deze pro samen slapen mama zich er toch echt bij neer moeten leggen dat dit meisje niet is van het samen slapen maar liever in haar eigen bedje slaapt. Wie weet wil ze op een later moment liever bij ons slapen en is dit natuurlijk meer dan prima. Maar voor nu slaapt deze dame het liefst alleen in een donker kamertje.

Liefs mama Luus

Snap