Snap
  • Mama

Samen schoonmaken, een goed begin van de vakantie.

Het is 21:00uur, heerlijk schoolvakantie, de baby slaapt al en je dochter (8) moet eigenlijk ook naar bed. Maar soms heb je van die impulsieve ideeën om nog even gezellig samen met je dochter te gaan doen.

Pak het stoffer en blik we gaan samen het hele trappenhuis vegen en dweilen. Ideeën waar je kind ook gelijk enthousiast van wordt om mee te helpen zijn altijd goede ideeën in mijn ogen. Maar dat het net zo’n goed idee was als je kind meenemen naar de bios, mcdonalds of de dierentuin had ik niet verwacht.

Dus daar gingen we met bezem, vuilniszak en stoffer en blik elke etage en trap van boven naar beneden af.

“Mama ik doe de hoekjes en smalle stukjes waar jij niet bij kan wel met de stoffer dan is dat ook mooi schoon. Wij hebben straks het mooiste trappenhuis van iedereen, niemand heeft het zo netjes en schoon!”

We wonen in een flatje van 3 hoog waar wij zelf met alle buren het trappenhuis moeten bijhouden/schoonmaken. Als dat ook daadwerkelijk gebeurde dan was het niet zo extreem vies.

“Bahhh wat een viezigheid en troep zeg, van wie komt dat allemaal!?”

Helaas is het meer ieder voor zich, maar daar doen wij niet aan mee. En zo leer ik mijn kind op een leuke, gezellige manier respect, sociaal zijn en manieren. Want het gaat er niet om wat anderen niet doen, het gaat erom wat wat wij doen en hoe wij willen zijn en dat is het enige dat telt want dat voelt goed!

“Wauw mama wat is het weer schoon en netjes, maar straks na het dweilen helemaal want dan zijn ook alle vieze plekken en vlekjes weg.”

Na het dweilen alles opgeruimd, de deurmatten weer keurig voor alle deuren gelegd en trots en voldaan naar huis want nu was het toch echt wel hoogtijd om te gaan slapen. Nadat ze d’r tanden had gepoetst en zich had klaar gemaakt voor bed wilde ze nog één ding doen...

“Mama mag ik de voordeur nog even opendoen om te kijken?” Tuurlijk schat. “Wauw wat is het weer netjes en schoon! Dat hebben wij gedaan!” Ja we zijn een goed team hè, dankjewel voor je hulp, high vife schat!

Onbetaalbaar zo’n reactie, zo tevreden, trots en blij, wat een mooie en dankbare energie straalde zij uit. Nooit verwacht dat dit impulsieve idee zo mooi en gezellig zou uitpakken. Wij hebben al wat leuks “buiten de deur” gedaan deze vakantie, en het koste niets!