Snap
  • Mama
  • peuter
  • Veilig
  • veiligheid
  • Trap
  • safety

Safety first

Ken je het mensen die de trap oplopen met een paar treden tegelijkertijd of die de trap aflopen in een recordtempo...

Neen dat was en ben ik absoluut niet. Ik ben altijd heel voorzichtig op trappen. Wij hadden thuis geen trappen dus veel vertrouwen met een trap of en aflopen had ik niet. Nu hebben we zelf wel een trap in huis dus ik wil dat mijn kinderen dit op een veilige manier leren. Bang zijn hoeven ze niet, maar voorzichtig zijn dat wel. 

Hailey (2,5 jaar) is een durfal, niet snel bang en hoe hoger, hoe beter. Ryan is nog geen 3 weken dus geen idee hoe hij gaat zijn 😁. 

Traphekjes vind je overal en in verschillende maten, iedereen is er bekend mee. Je wilt niet dat je kind zonder toezicht de trap op/af gaat.  

Maar wat dan... Hoe gaat je kind te trap op en af? In het begin draag je ze natuurlijk, maar eens ze zelf de trap op willen en kunnen... Doen ze dit dan op handen en voeten naar boven en op de poep naar beneden. Of proberen ze het via de veel te hoge trapleuning vast te nemen... 

Er moest toch iets bestaan om kinderen veilig een trap te laten nemen, dus dan maar een beetje het internet afgezocht... we kwamen op de Mippaa Stair Trainer.  https://mippaa.com/

Een kinderleuning die lager hangt en smaller is zodat je kind er makkelijk bij kan. Wij hebben de Stair Trainer van Mippaa nu toch al meer dan een jaar en Hailey gaat zelf de trap op en af. We zijn gewoon echt fan! 

Mijn moederhart is veel geruster. Hailey wil altijd alles zelf doen en nu kan ik haar dit laten doen. Ja ik ben nog altijd de voorzichtige mama die achter haar de trap op gaat of voor haar de trap af gaat. 

Maar af en toe is ze al voor me weg op de trap of heb ik het niet gezien dat ze naar boven gaat... (Ja dit is al eens gebeurd) dan ben ik toch gerust dat ze er veilig en op een correcte manier geraakt.

Ik mag 2 weken lang een korting van 15% geven. 

Code: Tania

Kende jij deze kinderleuning al? 

Als je er vragen over hebt stel ze gerust... 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Taniab__?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.