Snap
  • Mama
  • schuldig
  • Donderwolk
  • Rozewolk

Roze wolk? Zeg maar gerust mega grote donder wolk....

Ik ben ongeveer 3 maanden geleden begonnen met het schrijven over mijn zwangerschap en bevalling, alleen mijn kraamweek ontbrak nog. En na al die tijd vind ik het nog altijd lastig om er open over te praten... 

Ik vond mijn kraamweek op zijn zachts uitgedrukt erg zwaar.. Wij hadden helemaal geen klik met de kraamzorg. Achteraf zegt iedereen 'waarom heb je niet om iemand anders gevraagd?' Nou.. daar was ik mij op dat moment helemaal niet bewust van, het was één grote rollercoaster...Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen wat ik het zwaarste vond.. Ik voelde niet zo veel voor Jake. Als ik hem moest voeden zag ik daar tegen op, als hij huilde deed het me niks en ik vond hem zelfs irritant af en toe...Ik kon de eerste 2 weken ook vrij weinig. Ik heb de meeste tijd liggend in bed gespendeerd en kon daar door ook minder met Jake doen. Iedere keer als er een luier gedaan moest worden of Jake moest eten riep ik altijd mijn vriend omdat ik moeilijk uit bed kon komen en ontzettend veel pijn had.

In mijn kraamweek heb ik vaak genoeg de vraag gehad of ik verliefd was op Jake en altijd zei ik vol overtuiging ja omdat ik mij schaamde dat het niet zo was.

Omdat ik bevallen ben in de corona lockdown kon er niet veel bezoek komen en dat vond ik helemaal niet erg. Eerst even zelf met zijn 3tjes wennen voordat iedereen langs kwam.

Jake is nu ondertussen alweer 5,5 maand en wat ben ik toch gek op hem! En nee niet gelogen! Ik ben super blij dat ik zijn mama mag zijn en ben mega verliefd! 

Toch heb ik besloten om hulp te gaan zoeken om over alles te kunnen praten. Ik voel me nog altijd heel schuldig naar Jake toe en moet alles nog een plekje gaan geven.

Let´s do this!

Yfienke's avatar
3 jaar geleden

♡ Wat dapper om dit te vertellen. Je bent niet enige, want ik vind dit herkenbaar. Wij hadden een fijne kraamhulp, maar voor de band met mijn kind heb ik ook hulp voor gevraagd. Ik kon na 11 maanden zeggen dat ik ook daadwerkelijk gek met zijn komst was! Liefs

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Quintyd98?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.