Snap
  • Mama

Roze wolk

Mijn naam is Djoke en ik kreeg een berichtje of ik wilde bloggen, nu heb ik al meerdere site's waarvoor ik blog onder andere op die van mijzelf. Ik heb een coaching en counseling praktijk voor moeders voor, tijdens maar vooral na de bevalling en kraamtijd. Tevens ben ik kraamverzorgende en zodoende goed op de hoogte van alles rondom de geboorte. Ik wil een steun in de rug zijn voor de jonge moeder als de roze wolk niet roze kleurt. Bij een Postnatale depressie en na een Postpartum psychose.

Het is zover, jullie kindje wordt geboren. De adrenaline giert door je lijf en het liefst wil je het van de daken schreeuwen: 'we hebben een dochter of zoon".  Maanden hebben jullie hiernaartoe geleefd en samen een kamertje gemaakt voor de baby, alles aangeschaft wat nodig is en een heleboel wat je nooit gebruikt, maar goed je hebt het in ieder geval. Wat je dan nog niet weet is dat je in een soort voortdurende jetlag terecht komt. Je voelt je nog niet moe want je bent euforisch, je slaapt niet de eerste nacht en dat hoort er allemaal bij. Dan kom je in de draaimolen van het moederschap terecht. De voeding loop niet zo en er moet gekolfd worden, je kindje huilt toch wel veel en poept en plast ie wel voldoende? Allemaal helemaal normaal dit hoort erbij.

Maar niemand die je van te voren goed kon uitleggen wat er gaat gebeuren, ze probeerden het wel maar je staat er dan nog niet voor open. Met een kind wordt ook een angst geboren. Maar echt je leert ermee omgaan.

Ik weet nog dat ik bij mijn eerste kind verbaasd was dat ze kon niezen, ja wist ik veel. Maar goed al doende leer je en echt het komt goed. Ik denk nog steeds dat er geen ouder is die aan de wieg staat met de gedachte: "dit kind ga ik ongelukkig maken". Mijn huisarts zei vroeger altijd dat je eerste kind een broddellapje is. Ja dat klopt wel, ik kreeg  er vier en zijn ze allemaal een soort broddellapje, want ze hebben allemaal weer andere dingen, en jij maar leren ermee om te gaan. Maar wat geven de kinderen je veel liefde terug. Zo mooi een kind krijgen is de meest bijzondere en ingrijpende gebeurtenis in je leven. Maar het is wel even wennen.

12 jaar geleden

Wat heb je dit mooi verwoordt. Het klopt zeker dat je ermee leert omgaan, alleen kan het soms eventjes duren.