Snap
  • Mama
  • Chemo
  • meisjes
  • verdriet
  • mom
  • rotziekte

Rot ziekte

2019..zo gelukkig, 2 gezonde kindjes, een leuke baan, opzoek naar een ander huis

Tot die dikke zwarte lelijke rot wolk boven ons kwam zweven...

Kanker! Hoezo kanker? Dat kan helemaal niet, ik heb 2 jonge kindjes..

alvleesklier kanker uitgezaaid naar de lever. Niet meer te genezen..

Oké, en nu? Ik ga dood, gemiddeld 2 jaar, chemo therapie, pruik. mijn leven draait nu om kanker en doodgaan.

Hoe ga ik dit allemaal doen???

Inmiddels zijn we een dik half jaar verder..8 zware kuren gehad, ik heb wonderbaarlijk mijn haar nog maar wat is het zwaar! Ik ben zo intens moe, elke dag, elk moment. Kon ik nou niet 5 jaar eerder ziek worden?? Dan had ik nog geen kindjes gehad..dan had ik er niet voor gezorgd dat ze zonder moeder moeten opgroeien, dan had ik zoveel minder verdriet gehad.

Maar gut hoe zwaar het ook is, elke dag weer.. ik houd zo ontzettend veel van ze!

Mijn oudste is nu 3,5 en die kan ik dagelijks wel achter het behang plakken maar elke dag kijk ik naar der en dan denk ik..meisje wat ben je mooi, bijzonder, lief, slim en wat ga je een verdriet krijgen door mij.

Mijn jongste is nu 1,5 och och och wat een boefje!! Totaal het tegenovergestelde van der zus! Maar haar hoofd is zo schattig!! Mijn kleine babytje!

Mijn man..die arme man, ik laat hem achter met 2 kleine meisjes. Meisjes die ongesteld gaan worden, verschrikkelijke pubers worden, met vriendjes thuis komen. Wat voel ik me schuldig en wat maak ik mij een zorgen.

Het is zo zwaar, voor iedereen is het zwaar. Ik ben nou eenmaal niet iemand die er uitgebreid over praat en aangeef als ik ergens last van heb. Dat maakt het voor veel mensen heel erg moeilijk

Maar voor mensen die iets verder van me afstaan wel makkelijker..Hey hoe gaat het?? Ja goed hoor! Haha daarmee bedoel ik: nee het gaat niet goed.. ben moe heb dagelijks pijn en heb er heel veel moeite mee om voor mijn kinderen te zorgen waar ik me dus dagelijks schuldig over voel.

En nog mag ik niet klagen, nog niet tenminste. Ik fiets dagelijks nog (elektrische fiets dat dan weer wel) ik wandel nog met de kindjes en hond, voor de corona liep ik wekelijks wel in de winkelstraat en deden we vaak leuke dingen. De chemo heeft mij zeker goed gedaan, de kanker is aardig geslonken en voel me fitter als voor de chemo maar voor hoelang? Het kan zo volgende week gegroeid zijn helaas.

Inmiddels is het dus gegroeid..Ik heb alweer 1 zware kuur erop zitten helaas..zo snel gaat het dus. 1 grote ellende

3 jaar geleden

Heb al aardig wat geschreven voor dat soort momenten. Dank je wel🥰

3 jaar geleden

Pff heftig om te lezen. 😢 Miss een tip om een brief te schrijven voor de meiden voor speciale gebeurtenissen zoals ongesteld worden en hun mama uitlegt waarom en hoe en wat. En vooral veel filmpjes maken samen. Heel veel sterkte en hoop dat je nog lang van je meiden mag genieten 😘

4 jaar geleden

Tjeetje.. Ik heb hier geen woorden voor.. het leven is echt oneerlijk. Blijft volhouden en positief hoe moeilijk het ook is en makkelijk hoe iemand anders er over praat. Probeer alvast briefjes voor je mooie dames te schrijven zodat ze later je brief kan lezen.. Ja verder geniet van je mooie gezin zoals het kan. Ik leef met jullie mee.

4 jaar geleden

Oh nee dit is verschrikkelijk. Ik weet helaas precies wat deze ziekte inhoud. Ik wil jou en je gezin heel veel kracht en sterkte toewensen! ❤