Snap
  • Mama
  • moeder
  • zijn
  • Rollen,

Rollen

Sinds ik moeder ben, merk ik dat ik vooral moeder ben. Nu de relatie tussen mijn man en mij weer goed gaat, besef ik mij dat ik zo veel verschillende rollen heb. 

Maar wie ben ik? 

Ik ben een moeder, echtgenoot, hulpverlener, huishoudster, chauffeur, zuster, vriendin, dochter en zusje (en alles wat ik nog ben vergeten). Soms heb ik maar 1 rol en soms heb ik meerder rollen tegelijkertijd, maar sinds ik kinderen heb, vraag ik mij steeds meer af wie ben ik nou. 

Voordat ik kinderen kreeg, had ik zeeën van tijd, maar als ik daar nu aan terug denk, weet ik niet eens wat ik daar mee deed. Ik geniet echt van mijn kinderen en zou niet zonder willen. Maar heel soms verlang ik terug naar die tijd, dat ik nog niet zo veel rollen had en ik alleen maar 'ik' hoefde te zijn.  

Door de dagelijkse gang van zaken, zit ik zo vast in de rollen en heb ik ze helemaal eigen gemaakt. Maar soms bekruipt mijn het gevoel, is dit het nou! 

Als ik niet voor mijn kinderen zorg, ben ik aan het werk. Ik ben hulpverlener, dus ook op mijn werk ben ik aan het zorgen voor.  Een dag op de bank hangen, zit er niet meer in. Kinderen moeten eten, was moet worden gedaan, huis moet schoon gemaakt worden en geld moet verdient worden enz....

Hoewel de verschillende rollen, mij als gegoten zitten. Zou ik wel iets meer tijd willen hebben voor mijzelf en ontdekken wie ik nou ben, als alle rollen wegvallen. Wie blijft er dan nog over? 

Maar tijd om dat te onderzoeken heb ik op dit moment niet. Misschien over een jaar of 15.... Tot die tijd schik ik mij in de verschillende rollen en geniet ik hier eindeloos van. 

Want op dit moment ben ik vooral moeder en echtgenoot en dat is voor nu prima. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MissMm?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.