Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Right Back To Bed Pliesss!!!

Soms heb je van die dagen!!! Dan blijf je het liefst in bed liggen en verstop je, je onder de dekens voor de hele wereld.

Pffft vandaag heb ik zo'n dagje achter de rug! Echt alles wat vandaag fout kon gaan, ging fout. En het lag deze keer echt niet alleen aan mij. (ik ben af en toe een verschrikkelijke kluns en na de zwangerschap ook nog eens hopeloos vergeetachtig) Laat ik maar eens vertellen hoe mijn dag was:

Het begon allemaal met opstaan. Mijn dochtertje van 7 maanden sliep al snel netjes door en kan makkelijk 11/12 uur door liggen snurken. Ze gaat dan tegenwoordig ook lekker om 19.30 naar bed en slaapt dan uit tot 07.00.......Ja....Think Again! 

Vandaag had mevrouw besloten dat om 05.45 opstaan ook een retegoed idee kon zijn! Ze lag heerlijk te brabbelen in haar bedje en naar de camera te loeren of er al iemand aan kwam. Ik bedacht me toen, met mijn slaapdronken kop die pas om 01.00 ging slapen, dat ik best even kon kijken wat ze ging doen als ik bleef liggen.....geen goed idee......ze besloot na enig nadenken dan maar om heerlijk te gaan gillen! Nu hebben wij bovenburen die waarschijnlijk ook wel op hun rust zijn gesteld (al geven ze die ons vaak niet) dus ik spring het bed uit om snel naar haar toe te gaan......ook weer geen goed idee. ik stootte mijn kleine teen...en ja iedereen weet hoe pijn dat doet! Aangekomen bij haar bedje, kijkt ze me vrolijk aan...werkt toch altijd goed tegen de pijn dat heerlijke smoeltje van haar. Vervolgens ben ik haar aan het verschonen, vouw haar vieze luier op en wat doet ze....piest zo heel haar verschoningskussen onder! Zij lachen...ik niet, want ze plast niet alleen over de hoes van het kussen, maar ook lekker over haar slaapzak, pyjama en romper....alles uittrekken dus maar....En dit was alleen nog het opstaan!

Eenmaal wakker, geef ik haar de fles en kijk wat versuft naar de tv. Manlief ligt nog lekker te ronken, aangezien hij vandaag moet leren laat ik hem lekker slapen. Mijn dochtertje geeft af en toe mondjes terug dus na haar fles leg ik haar altijd naast mij op de bank.....shit vergeten haar deken op de bank te leggen en een kussen....haar opgetild om alles te pakken en wat doet ze....juist ja....spugen over mij heen...en dan niet een beetje over mijn pyjama..nee.. lekker in mijn haar. Uiteindelijk alles schoongemaakt..dochtertje lekker met haar speeltje en ik er naast ontbijten.

Toen bedacht ik mij....even vriendinnen appen hoe het gaat met hun en hun baby's. (zijn allemaal een beetje dezelfde leeftijd dus dat is super leuk!) ja had ik beter niet kunnen doen. Wat heb ik er toch een hekel aan als mamma's denken dat hun kind toch altijd alles beter kan dan jouw kind. " Ow kan jouw kind rollen? Ow de mijne kon dat al heel veel weken geleden!" en het ergste....soms wordt je nog onzeker ook daardoor! Dus......ik bedacht mij ineens dat mijn dochtertje nog niet zo goed kon zitten voor haar leeftijd....loopt ze dan achter? Doe ik iets niet goed? Geef ik haar te weinig aandacht om het te leren? Stikchagarijnig na zo'n gesprekje ging ik mijn vriend wakker maken om te vragen of het raar was dat ons dochtertje nog niet zo goed zat.......gevolg....een humeurig vriendje en ruzie. Want ja mijn vriend is van mening dat ik me er niets van aan moet trekken en dat ons dochtertje het perfect doet.....het absolute goede antwoord, maar voor mij op dat moment even niet. Chagrijnig loop ik weer terug naar mijn dochtertje en zet haar zittend in de box....ik hou haar vast....zij helemaal enthousiast...ik blij.....totdat ze ineens snel naar voren buigt.....hoofdje gestoten tegen de boxrand....huilend kind en een schuldig voelende mamma. 

Goed dan maar even naar de winkels toe.....daar aangekomen....hebben ze geen Nutrilon! Ik in de stress, want dit is de laatste pot en daarmee haalt ze het vanavond niet! Ik weer naar huis om met de auto naar een andere plek te gaan. Ben ik de sleutels kwijt! Overal gezocht, maar kon niet vinden....totdat ik op de meest logische plek ging kijken....mijn tas. ARRGHHH

Eindelijk thuis, alle boodschappen uitgepakt, vriend naar school, wil ik even lekker met mijn kleine meid gaan spelen.....natuurlijk besluit ze dan om in slaap te vallen. Naja dan maar mijn huiswerk.....CHIPS!!! Moest vandaag iets inleveren en nog geen eens begonnen! Snel aan de slag en na een half uurtje, wie wordt er wakker en wilt dicht bij mamma zijn? Zeg maar dag tegen je huiswerk!

S'avonds is mijn vriend zo lief om eten thuis te laten bezorgen. Weer een zorg minder....behalve natuurlijk als je het om 17.00 besteld en het er om 18.45 nog niet is! Vriend gebeld...."duurt nog even! Hebben het heel druk" Oke dan maar dochtertje nu haar fles geven en naar bed brengen.....of niet....want mevrouw wilt niet slapen...ze wilt lekker bij mamma en pappa zijn....en de televisie (gek op kookprogramma's....mafkees) na enig gejengel uiteindelijk tevreden in bed....anderhalf uur later dan de bedoeling. Vervolgens iedere keer bijna wakker, doordat de bovenburen een gezellig feestje houden met harde muziek en kinderen die heen en weer rennen...een paar keer naar boven, maar nog geen verschil....wacht maar morgenochtend....grrrrr....

Pappa en mamma uitgeput en hongerig aanvallend op het koude eten en daarna snel het bed ingedoken......tja.....en dan komt het.....

het vuilnis moest nog naar buiten...... 

9 jaar geleden

Wat herkenbaar, gelukkig zit er dan maar 24 uur in een dag en is het snel de volgende dag. En aan de andere kant zijn op zulke momenten 24 uur te weinig.

9 jaar geleden

haha heerlijk zo een dag... dan ben je echt blij als je eenmaal in bed ligt...